Curajul de a fi vulnerabil
Curajul de a fi vulnerabil

Curajul de a fi vulnerabil

Articolul Curajul de a fi vulnerabil deschide o serie de guest-posturi dedicate vulnerabilității. Cu toții avem astfel de momente în viață, și de multe ori le negăm. Nu acceptăm că putem fi expuși la vulnerabilitate, că nu avem mereu răspunsul corect la toate întrebările, iar uneori este mai bine să riscăm.

Povestea mea

Curajul de a fi vulnerabil

Anul 2020 a fost anul în care toți am fost vulnerabili: la boala provocată de Sars Covid-19, la instabilitatea vieții sociale, instabilitatea locurilor de muncă. Nu știam ce înseamnă o pandemie, și totul ni se părea a fi teoria conspirației. Nu vom afla niciodată adevărul.

Pentru mine această perioadă a fost una foarte bună. Am citit foarte mult, dusacucartea.ro a avut o creștere a vizualizărilor, am participat la competiția SuperBlog din toamnă și la cea de anul acesta, din primăvară. Profesional însă stagnam. Îmi place provocarea, să învăț lucruri noi mereu, pentru a mă dezvolta. Simțeam că nu mai fac ceea ce-mi place, că domeniul în care activez nu-mi mai oferă ceea ce am nevoie, și că totul a devenit rutină și monotonie.

Ce era de făcut? Pentru că eram în discuții cu o editură, am hotărât să renunț la ceea ce făceam și să aleg să fac ceea ce-mi place. Renunțam de bună voie și nesilită de nimeni la un serviciu decent. Mi-am făcut mereu treaba cât am putut mai bine, sunt mama organizării și disciplinei, așa că mă gândeam că această trecere va fi ușoară.

Mi-am dat demisia, cu șocul de rigoare al șefei mele, și am așteptat să treacă zilele până când voi fi liberă să fac ceea ce-mi place. Începuse și competiția de primăvară SuperBlog, iar zilele libere am crezut că-mi vor fi de folos.

Setarea mindsetului

Curajul de a fi vulnerabil

Am intrat în competiție foarte motivată, încrezătoare și sigură că voi lua marele premiu. Mă clasasem în toamnă pe locul 7 și credeam că am toate datele pentru a câștiga. Îmi făcusem și un alt blog, iar Lady in Black trebuia să-mi aducă victoria.

Puneam mare presiune pe mine. Voiam să fac articole cât mai bune, vizualuri cât mai atractive. Aveam și presiunea jobului care se lăsa așteptat. Pentru că învățasem de la Dave Ramsey cum să pui bani pentru zile negre, pasul meu a fost acoperit. Probabil, în lipsa unor economii, nu aș fi riscat atât de mult. Mă concentram doar pe competiție și nu mai căutam un job.

Au început să apară și premiile, semn că ceea ce făceam era bine, însă îmi doream din ce în ce mai mult. Au venit și dezamăgirile, iar atunci am simțit că vreau să renunț. Eram dezamăgită de mine și de ceea ce făceam. Nu aveam niciun job și nici nu mai credeam că scriu cum trebuie. Voiam să renunț la tot și să încep să lucrez din nou de la 9-17 fără nicio grijă.

Am avut noroc de susținerea soțului meu. Deși nu-i convenea această situație, și depresia în care începeam să cad, nu mi-a reproșat nimic. Asta înseamnă valoarea unui partener bun. Poate că cei 17 ani împreună au și ei un sens. Cel puțin nu aveam și presiunea din partea lui, dar eu mă învinovățeam pentru decizia pe care o luasem.

Să înveți să mergi mai departe

Curajul de a fi vulnerabil

M-am apucat să meditez zilnic, și asta a adus un aport pozitiv în viața mea. Îmi calmam mintea, citeam și scriam articole. Mi-am dat seama că, deși aveam câteva colaborări, nu este suficient. Ieșisem pe locul 5 în SuperBlog și câștigasem câteva premii. Am început din nou să caut un job, să scriu la edituri și să caut noi parteneriate.

Banii câștigați în SuperBlog i-am pus la cheltuieli, așa că nu mă pot lauda cu achiziții, dar sunt fericită că a fost o suma care să-mi acopere o parte din pierderi. Va veni și vremea când voi cheltui cu drag și spor. Am câștigat și proba extra-concurs Savini Due, așa că voi folosi acei bani pentru a-mi face o mică bucurie.

Și cum se întâmplă, un lucru bun să vină la pachet cu altele, am început să am diverse interviuri pentru joburi care corespundeau cu valorile mele. În ultimă instanță am avut de ales între două joburi. Interviurile durau de ceva timp, și pretențiile uneia dintre companii deveneau deranjante. Când mi-au spus că trebuie să mă vaccinez pentru a veni la munca, mi-am dat seama că nu voi lucra undeva unde părerea mea nu contează și ești obligat să faci concesii.

Este decizia mea dacă vreau să mă vaccinez, eu îmi știu mai bine istoricul medical, și dacă vreau să mă vaccinez o voi face din convingere, nu că mă obligă alții. Respect decizia celor care au făcut asta, mă protejez cât pot de bine, ba sunt chiar obsedată de curățenie și de dezinfectarea tuturor lucrurilor cu care intru în contact. Normalitate înseamnă pentru fiecare altceva. Atâta timp cât prin ceea ce fac nu-ți pun viața și integritatea în pericol, consider că nu atentez la libertatea ta. Asta înseamnă democrație, nu? Asta mi-a rămas în minte de la orele de civică din generală.

Curajul de a fi vulnerabil

A venit și oferta pentru jobul mult dorit și am acceptat provocarea de a lucra într-o multinațională ca și copywriter. Mai am multe de învățat și cred că voi face față acestei provocări. Este totul nou, dar obișnuită cu provocările din SuperBlog, sper să-mi intru repede în mână. M-a ajutat foarte mult această competiție, ușurința de a scrie despre orice, însă acum va trebui să trec la next level.

Mă simt vulnerabilă, însă acceptând să fiu astfel și luptând pentru ceea ce vreau, știu că pot învinge monstrul minții, că pot crea cea mai bună versiune a mea. Sunt genul de om care se aruncă aproape în orice i se pare interesant, pentru că am acea intuiție care îmi spune ce e bine și ce este rău.

Intuiția trebuie dezvoltată, iar când golul din stomac apare, este un semn de avertizare că ceva nu este bine. Atât meditația cât și rugăciunea mă ajută foarte mult. Simt acel sprijin nevăzut, acea putere care mă motivează să merg mai departe.

Trebuie să ai curajul de a crede în tine și în forța ta interioară. Avem puteri despre care nu știm și pe care nu le accesăm niciodată. Este un curaj să fii vulnerabil, pentru că așa îți depășești limitele, ieși din zona de confort. Mi-am cumpărat și cartea Curajul de a fi vulnerabil de Brene Brown, așteaptă să fie citită… cândva.

Sunt în urmă cu multe: cu cititul, cu somnul, cu sportul (mă apucasem să alerg), cu gătitul, cu articolele și recenziile. Știu însă, că acum pot să pun pauză pentru acea voce interioară și să-mi amintesc mereu să nu ajung pe gura prăpastiei. Sunt un om curajos, determinat și cu o forță interioară de nedescris. Nu regret nimic, și consider că fiecare alegere apare atunci când ești pregătit să treci prin ea.

Ai curajul de a fi vulnerabil și lucruri bune se vor întâmpla în viața ta. Nu uita: Nu riști, nu câștigi!

33 Comments

 1. Eu sunt de părere că a fi vulnerabil și a recunoaște asta e o superputere. E foarte greu să te confrunți cu propriile vulnerabilități și să ieși viu și încrezător din asta, dar nu imposibil! Felicitări pentru tot ce ai realizat, draga mea și succes din plin!

   1. Anita, tu ești un munte de putere. Trebuie sa ți-l scoți ție, bucata cu bucata, la vedere și sa te sprijini pe el. Eu asa te simt. Numai faptul c-ai pus toate astea pe “hârtie” înseamnă super-Power! Te îmbrățișez și îți doresc tot succesul din lume! You GO get them, girl! 🤗❤️💪

 2. Denisa Grigoras

  Inainte de toate esti un suflet frumos si minunat 🤍 meriti tot ce e mai bun. Iar faptul ca ai fost sustinuta direct din miezul familiei, te-a facut si mai puternica. Urmeaza-ti toate dorintele. Niciodata nu e tarziu sa incepi ceva nou, cata vreme simti o chemare. Iar in acest caz, vulnerabilitatea e cel mai puternic aliat pe care il poti avea! Te imbratisez

 3. Pingback: Vulnerabilitatea E Putere - Lady In Black 2021

 4. Pingback: Vulnerabilitatea - O Superputere (Guest Post - Denisa-Maria Grigoras) - Lady In Black 2021

 5. Pingback: Ce înseamnă Să Fii Vulnerabil? - Lady In Black 2021

 6. Pingback: Teama De Călătorii (Guest Post – Almona Călătorește) - Lady In Black 2021

 7. Pingback: Sunt Vulnerabilă și Sunt Mândră De Asta! (Guest Post - Diana Gole) - Lady In Black 2021

 8. Pingback: Mid-Year Review 2021: cum a fost prima parte a anului pentru mine? - De-ale Dianei

 9. Pingback: Povestea mea - Michelle Obama – Dusă cu cartea

 10. Pingback: Când Vine Timpul Sa Fii Vulnerabil - Lady In Black 2021

 11. Pingback: Start în antreprenoriat | Cristian Onețiu – Dusă cu cartea 2021

 12. Pingback: Vulnerabilitatea în Relații - Lady In Black 2021

 13. Pingback: Vulnerabilitatea. Blestem Sau Binecuvântare? - Lady In Black 2021

 14. Pingback: Vulnerabilitatea Ca Element Necesar - Lady In Black 2021

 15. Pingback: Sunt Vulnerabilă? (Guest Post - Ioana Trif) - Lady In Black 2021

 16. Pingback: Vulnerabilitatea Pe înțelesul Tuturor (Guest Post Emil Călinescu) - Lady In Black 2021

 17. Pingback: Valentin Anghel - CEO & Founder AVBS Credit - Lady In Black 2021

 18. Pingback: Cozy La Tine Acasă Cu Favi.ro - Lady In Black 2021

 19. Pingback: Antreprenor De Succes Cu DoctorBusiness - Lady In Black 2022

 20. Pingback: Cupa Menstruală Femi.Eko® - Lady In Black 2022

 21. Pingback: Cel mai mare secret dintre toate | Marc Allen - Dusă cu cartea 2022

 22. Pingback: Somn Sănătos Alături De Confort Merino - Lady In Black 2022

 23. Pingback: Închiriază Un Spațiu Pentru Depozitare - Lady In Black 2022

 24. Pingback: Când ți-a spus cineva ultima dată: Te iubesc!? | Adriana Bogatu - Dusă cu cartea 2023

 25. Pingback: Somawise - Dusă cu cartea 2023

 26. Pingback: Între două lumi | Suleika Jaouad - Dusă cu cartea 2023

 27. Pingback: Nădejdea vindecă | Katherine și Jay Wolf - Dusă cu cartea 2024

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>