Cupa menstruală Femi.Eko®
Cupa menstruală Femi.Eko®

Cupa menstruală Femi.Eko®

În ultimul secol, produsele de igienă intimă au evoluat. Femeile care au menstruație pot alege acum dintr-o varietate de produse, cum ar fi lenjeria de corp pentru menstruație, absorbantele din pânză reutilizabile și cupele menstruale, în funcție de preferințele lor.

Mai mulți factori, inclusiv rentabilitatea și confortul, au contribuit la creșterea numărului de produse alternative pentru menstruație. Nevoia de produse alternative pentru menstruație a fost, de asemenea, legată de mentalitatea oamenilor. Cuvântul menstruație nu mai este unul tabu, iar oamenii au început să vorbească deschis despre acest proces fiziologic natural. Femeile au descoperit și alte opțiuni, mult mai bune, decât cele comerciale.

femieko logo full color

#FARASTOP este un manifest al femeilor puternice, al femeilor care își recunosc feminitatea și ciclul menstrual. De multe ori acest STOP este folosit în sens peiorativ, de persoane care nici măcar nu au menstruație. Manifestul femeilor este susținut de Femi.Eko®, un brand danez care invită femeile moderne din România să descopere produsele sustenabile de igienă feminină, create cu grijă, special pentru ele.

Cupele noastre menstruale, chiloții menstruali și absorbante reutilizabile fac ușor gestionabile și confortabile toate tipurile de flux menstrual, oferind protecție și în cazul incontinenței urinare, secrețiilor zilnice, transpirației abundente.

Chiloții menstruali Femi.Eko®

Sursa gif: femieko.com

Sunt mamă de fetiță, iar după ce aceasta a împlinit vârsta de 10 ani, m-am gândit că este timpul să vorbim și despre menstruație. Abordarea este destul de ciudată, aș putea spune. Cum îi poți explica unei fetițe, care crede încă în Moș Crăciun, despre menstruație, despre sânge și cum se fac bebelușii. Ei bine, pentru ultima parte nu i-am dat foarte multe detalii, avem destul timp să dezvoltăm subiectul. Chiloții menstruali i s-au părut cei mai interesanți, dintre toate produsele prezentate.

De ce? Deoarece creierul nostru alege întotdeauna ceea ce îi este familiar. Faptul că aceste produse de igienă feminină pot fi purtate ca și obișnuita lenjerie de corp, i-a dat încredere. Chiloții menstruali Femi.Eko® pot fi folosiți și de adolescente, deoarece la nivel global sunt cunoscute multe cazuri în care acestea lipsesc de la școală în perioada menstruației sau familiile acestora nu le pot asigura produse de igienă feminină. Pot fi folosiți până la 2 ani!

Este important ca în perioada menstruației să ne simțim cât mai confortabil. Chiloții menstruali sunt o soluție pentru femeile care au un flux menstrual mediu spre normal, sau pot fi folosiți complementar, în cazul fluxurilor foarte abundente, alături de absorbantele reutilizabile sau o cupă menstruală. Aceștia pot reține până la 45 ml de lichid, fiind recomandați și femeilor care suferă de incontinență sau transpirație abundentă.

Să fii femeie nu mai este o corvoadă, iar soluțiile moderne vin în ajutorul nostru. Chiloții menstruali Femi.Eko® sunt realizați din 4 straturi de material special dezvoltat pentru a bloca scurgerile, ca tu să te bucuri de confort și libertate de mișcare în orice perioadă a lunii.

Cât timp pot fi purtați chiloții menstruali?

Sursa foto: femieko.com

Dacă ai un flux normal de menstruație este recomandat să-i schimbi de minimum 2 ori pe zi. În cazul în care fluxul tău este unul abundent, va trebui să-i schimbi mult mai des. Purtarea chiloților menstruali mai mult de 10 ore nu este recomandată și nu este nici igienică.

Perioada post-partum este una solicitantă pentru orice mămică, iar un astfel de produs reduce disconfortul absorbantelor și este delicat cu zona intimă. Mi-ar fi plăcut să știu despre chiloții menstruali după ce am născut natural.

Arată ca o pereche de chiloți normali. Sunt colorați, comozi, cu talie joasă sau înaltă și au marele avantaj că te protejează în zilele de menstruație, dar nu numai atunci. Chiloții menstruali sunt cusuți într-o manieră distinctă, având straturi ce se suprapun, fără a crea volum, dar oferind protecție. 

Să cumperi îmbrăcăminte online poate fi stresant, dar să te decizi care este mărimea potrivită pentru chiloții menstruali poate fi și mai stresant. Să alegi o pereche pentru un flux mediu, mare sau foarte mare? Există și mărimi mici? Modelele Femi.Eko® sunt conforme cu mărimea ta, însă ar fi mult mai potrivit să alegi o mărime puțin mai strânsă decât lenjeria ta intimă obișnuită, pentru o protecție maximă împotriva scurgerilor.

Când vine vorba de îmbrăcăminte, fiecare corp este unic și nu există două ținute care să arate la fel. Dar asta nu este o problemă! Totul este să-ți dai seama ce este potrivit pentru tine, ce te face să te simți cel mai bine.

Absorbante reutilizabile Femi.Eko®

Sursa foto: femieko.com

Dacă ai ști că un pachet de absorbante conține echivalentul a 6 pungi de plastic, ai mai folosi absorbantele comerciale? Eviți expunerea la substanțele chimice folosite pentru albirea bumbacului din absorbante, scapi de iritații și mâncărimi cauzate de acestea.

Absorbantele reutilizabile Femi.Eko® sunt confecționate dintr-un material ecologic care lasă pielea să respire. Se găsesc în două variante: unul pentru uz zilnic sau flux menstrual moderat, mărimea S, și altul pentru un flux mare sau post-partum, mărimea M. Pentru a afla care dintre cele două mărimi ți se potrivește sau cum le poți combina cu alte produse Femi.Eko®, se recomandă folosirea ambelor mărimi.

De ce absorbantele Femi.Eko®?

Acestea sunt moi și ușoare, iar grosimea acestora este de doar 3mm. Încă de la prima folosire vei observa diferențe majore față de absorbantele clasice. Textura fină a materialelor și confortul sporit, puterea mare de absorbție și aripioarele, fac din acestea un produs premium de îngrijire feminină. În plus, fiecare absorbant are un suport impermeabil pentru a-ți oferi protecție suplimentară.

Este recomandat ca acestea să fie schimbate înainte de a fi complet saturate de lichid, în primele zile de menstruație, iar în restul zilelor oferă până la 10 ore de protecție. Pentru a afla de câte absorbante reutilizabile ai nevoie, calculează câte absorbante de unică folosință folosești acum, iar apoi împarte la 3. Acestea pot fi spălate și uscate și pot fi folosite în timpul aceleași menstre. La fel ca niște hăinuțe pe care le folosești și apoi le speli, pentru a le purta și data viitoare.

De asemenea, scapi și de absorbantele zilnice, cele pe care le porți între menstruații. Mărimea S este cea care îți oferă protecție împotriva scurgerile și mirosurilor neplăcute, dar și a senzației de umezeală persistentă.

Cupa Menstruală Femi.Eko®

Cupa menstruală Femi.Eko®

Sursa foto: femieko.com

Ce sunt cupele menstruale? Acestea sunt cupe moi, reutilizabile, care se introduc în vagin pentru a colecta sângele menstrual. Sunt confecționate din silicon de calitate medicală, o alternativă eficientă la clasicele tampoane sau absorbante. Care sunt cele mai bune cupe menstruale? Acest răspuns îl vei afla după ce vei folosi o cupă menstruală Femi.Eko®.

Cupa menstruală Femi.Eko® este confecționată din silicon medical – Wacker German Medical Silicone, este ergonomică și confortabilă, sigură pentru sănătate. Folosirea corectă a cupei menstruale diminuează riscul sindromului de șoc toxic, episod asociat folosirii tampoanelor, dar și iritațiile și alergiile la substanțele chimice din tampoane. Cupa menstruală este refolosibilă și poate fi spălată, iar după dezinfectare poate fi folosită în siguranță și la ciclul menstrual următor. Aceasta poate fi purtată până la 12 ore și trebuie golită de minimum două ori pe zi sau la fiecare 10 -12 ore. Pentru un flux abundent va fi nevoie să o golești mai des.

Cum alegem cupa menstruală potrivită?

Înainte de a-ți achiziționa o cupă menstruală Femi.Eko® ar fi recomandat să poți determina:

 • înălțimea cervixului, dacă este jos sau înalt;
 • fluxul menstrual;
 • numărul de nașteri sau stilul de viață.

Pentru a afla înălțimea cervixului tău este nevoie să faci un mic test. După ce ți-ai igienizat mâinile, te-ai așezat într-o poziție confortabilă, introduci încet degetul arătător și îl orientezi spre interior, urcând. Dacă ai folosit tampoane, cu siguranță vei ști cum să procedezi. Momentul în care vei “găsi” colul, îți vei da seama. Acesta are o suprafață netedă, fermă.

Trebuie să iei în calcul că folosirea acestei metode este una probabilă și va trebui să verifici de mai multe ori poziția cervixului, ținând cont că după ovulație acesta coboară.

În cazul în care ți se pare grea această metodă, femieko.com îți pune la dispoziție un test de compatibilitate pe care îl poți efectua înainte de a alege cupa menstruală Femi.Eko®.

Mărimea A – pentru femeile cu flux menstrual scăzut spre mare, sub 30 de ani, fără nașteri, cervix jos.

Mărimea B – pentru femeile care au născut, peste 30 de ani, cu flux menstrual mare, cervix înalt.

Politica de garantare a satisfacției Femi.Eko®

În cazul în care ai achiziționat o cupă menstruală nepotrivită, Femi.Eko® îți oferă posibilitatea de a o schimba. Femi.Eko® a înțeles cât de importante sunt produsele de igienă intimă și costul suportat lunar de femei, și dorește descurajarea folosirii articolelor de unică folosință.

Îți oferim opțiunea de a schimba orice produs care simți că nu este pentru tine cu altul care s-ar putea să ți se potrivească perfect… și există multe potriviri perfecte, îți promitem!

Experiența mea cu o cupă menstruală Femi.Eko®

Sursă foto: arhivă personală

Experiența mea cu o cupă menstruală Femi.Eko® a fost una destul de interesantă. Dacă la început a fost amuzant până am reușit să o introduc, am realizat că trebuia să o fi încercat de mai mult timp. Aveam o mică rană pe col, nimic serios, însă îmi era teamă că îmi voi face mai mult rău. Am renunțat de foarte mult timp la tampoane, doctorul meu ginecolog mi-a recomandat să nu le mai folosesc, iar cupa a fost salvarea pentru zilele în care voiam să ies în parc cu cei dragi, să merg cu bicicleta sau chiar să înot în apa mării.

De multe ori fetița mea îmi reproșa că stau și mă bronzez prea mult și nu intru în apă, însă de cele mai multe ori eram în perioada menstruației. Sunt multe femei care folosesc tampoane, la mare, însă este neplăcut să mergi după fiecare intrare în apă să le schimbi, pentru că se îmbibă cu apă.

Cu siguranță cupa menstruală va deveni favorita mea, iar în ceea ce privește opțiunea pentru fetița mea, o voi lăsa pe ea să descopere ce i se potrivește cel mai bine, atunci când va avea menstruație.

De ce să folosești produse de igienă feminină Femi.Eko®

 • Super confortabile 
 • Economice 
 • Protecție aproape o zi întreagă, cu un singur produs
 • Utilizare între 2-5 ani
 • Materiale testate, naturale
 • Prietenoase cu zona intimă
 • Fără chimicale
 • Fără iritații 
 • Reutilizabile și reciclabile

Gama Femi.Eko® este sustenabilă, conține produse ecologice, reutilizabile și sigure, și este dedicată femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, femeilor care sunt la menopauză sau suferă de incontinență.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

3 Comments

 1. Habar nu aveam de existenta unor astfel de produse. Și ma bucur ca am aflat despre ele. Informații complete, clare care sa ma ajute în achiziționarea celor mai potrivite pentru mine și corpul meu. Mulțumesc, Anita! ❤️

 2. Pingback: Proba 8. Femeia modernă refuză să fie PE STOP!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>