Cuprins
Idei. Zilnic, se nasc mii de idei. Din păcate, doar câteva dintre ele ajung să vadă lumina zilei. Mulți dintre noi am conceput idei care pot schimba societatea și ne pot aduce o avere, dar poate că ne-a lipsit dorința de a le da viață, deoarece, printre alte provocări, antreprenoriatul înseamnă asumarea riscurilor.
A fi inovator nu este un lucru simplu, așa că, dacă în cele din urmă reușești să realizezi un proiect, vei simți cum îți crește stima de sine. Chiar dacă eșuezi, nu este sfârșitul drumului tău. Există multe alte proiecte la care să lucrezi în viitor și care vor utiliza cunoștințele și experiența ta.
Călătoria antreprenorială începe cu săritura de pe o stâncă și asamblarea unui avion în timpul coborârii.
Reid Hoffman
Afaceri sustenabile
În spatele fiecărui start-up de succes se află o filozofie, un motiv pentru care compania există și un scop pe care îl servește. Este fundația firmei, oferind aliniere și o direcție. Cu toate acestea, în timp ce oricine poate produce o idee grozavă și își dorește să realizeze afaceri profitabile, foarte puțini oameni știu cum să aibă grijă de acea viziune încă de la începuturile ei.
Ana își dorise, de când se știa, să fie un antreprenor și să aibă o afacere sustenabilă, deoarece știrile de la televizor erau mereu alarmante. Aerul devine irespirabil, resursele globale ar urma să se epuizeze în câțiva zeci de ani și criza energiei electrice, a gazelor și a petrolului se adâncește pe zi ce trece. Atunci se pune întrebarea: Poate un antreprenor să construiască o afacere sustenabilă?
Atâta timp cât ceilalți folosesc resursele fără să se gândească la consecințe, ar putea cineva să construiască o afacere, să aducă pe piață o soluție inovatoare, fără a pune în pericol mediul înconjurător? O afacere durabilă este una prietenoasă cu mediul și lasă și generațiilor următoare un mediu curat, și mai ales resurse naturale pe care să le poată și ei folosi.
Atunci când îți pui banii acolo unde îți sunt și principiile, crezi că totul este posibil. Ana găsise o idee de afacere sustenabilă. A așteptat ca mintea ei să o proceseze trei zile și apoi s-a apucat să adune informații și să exploreze posibilitățile pieței, dar și conceptele de produs.
Dusă cu caprele

Sursa foto: canva.com
Amintindu-și de Heidi, fetița munților, Ana a vrut să dezvolte o afacere având în prim plan produsele lactate din lapte de capră. O afacere sustenabilă, denumită Dusă cu caprele. O afacere coborâtă din munții elvețieni pe plaiurile românești.
Ce aducea nou afacerea Anei? Erau destule afaceri pe piață cu produse tradiționale din lapte de capră. Ana își dorea ca recipientele în care erau ambalate aceste produse să fie reciclabile. Deloc nostalgică după vremurile în care stătea la coadă pentru lapte, a preluat ideea de a face recipientele returnabile. Toate recipientele erau colectate, spălate, igienizate și apoi refolosite. Având în vedere că principiile Anei erau lăudabile, iar proiectul ei era unul sustenabil, își vedea afacerea crescând repede.
Găsise soluția pentru înlocuirea plasticului care amenință să ne sufoce, avea o rețetă secretă prin care să facă cele mai bune preparate din lapte de capră, avea echipa care s-o ajute să implementeze proiectul și resursele. Problema de care s-a lovit Ana a fost cumpărătorul sau, mai bine zis, educarea lui.
Cum ai putea convinge un cumpărător să returneze recipientele produselor din lapte de capră, având în vedere că “vremea returnabilelor a trecut”. Cumpărătorul preferă să lase câțiva bani în plus și să nu mai aducă sticla înapoi. Efortul părea prea mare și oricâte campanii de informare a făcut Ana, se descuraja pe zi ce trecea. Programul “Aduci sticla și primești discount la următoarea achiziție!” a produs pierderi, iar Ana și-a dat seama că începe să aibă probleme.
DoctorBusiness, doctorul business-ului tău
Sursa foto: shutterstock.com
Ana pierdea bani pe zi ce trecea, iar după o analiză financiară minimă și-a dat seama că business-ul ei trebuie dus la doctor. Bani foarte mulți nu mai avea de aruncat, iar ea voia să știe de ce a pierdut bani.
Singura aplicație care în 5 secunde a reușit să-i facă o radiografie a situației financiare a firmei a fost aplicația DoctorBusiness. Printr-o simplă încărcare a balanței contabile, Ana a aflat care sunt punctele forte și vulnerabilitățile afacerii ei. Dupa ce a primit si un set de rapoarte manageriale, a înțeles unde se pierdeau banii, dar si unde se blocau ei.
A înțeles unde trebuia să intervină și ce trebuia să oprească, iar limbajul prietenos al acestei aplicații a făcut-o să nu-i mai fie rușine că nu a terminat o facultate de management contabil pentru a înțelege termenii economici.
Ana era orgolioasă uneori și nu voia să le spună tuturor că are probleme, să ceară ajutorul. Faptul că aplicația a fost folosită în mod anonim, fără a se identifica cu datele sau numele companiei, i-a dat încredere.
Nu-și dorea ca viitorii parteneri de afaceri să afle că au fost probleme financiare cândva. Accesibilă de pe orice dispozitiv și sistem de operare, DoctorBusiness.ro a devenit un consultant financiar de bază.
Sursa foto: doctorbusiness.ro
În plus, Ana putea monitoriza lunar cheltuielile și să-și crească profitul firmei, să analizeze cât de aproape sau departe era de a-și atinge obiectivele propuse. La sfârșitul analizei i s-au oferit și soluții, dar și recomandări pentru redresare.
Sănătatea unui business este o responsabilitate. Un business cu pierderi afectează în lanț un întreg sistem. O firmă care nu-și plătește datoriile își obligă furnizorii să nu-și plătească nici ei datoriile. O verigă slabă influențează un întreg sistem.
Lumea în care trăim este una cu probleme nelimitate, iar soluțiile sunt extrem de necesare pentru a le aborda și pune în practică. Dacă ești suficient de creativ, poți exploata această gamă vastă de oportunități de piață. Dacă ai nevoie de un instrument care să-ți ușureze munca acasă sau la locul de muncă, alege DoctorBusiness.ro.
Povestea Anei poate fi și povestea ta. Fii ca Ana și poți controla situația financiară a business-ului tău înainte de a fi prea târziu!
De ce să folosești aplicația DoctorBusiness.ro?
Sursa video: facebook.com/doctorbusiness.ro/, colaj video realizat cu canva.com
- Aceasta este o aplicație personalizată, primești un raport cu cifrele afacerii tale și nu o statistică în urma analizei altor afaceri.
- Este eficientă și rapidă. Cine nu și-ar dori să plătească doar 50 Lei unui analist financiar care să-i facă un raport detaliat în 5 secunde, pe baza balanței din orice lună?
- Oferă soluții și recomandări de redresare.
- Vezi clar situația ta financiară și ce poți face pentru menținerea profitabilității afacerii tale.
Beneficii Permanente
- Vizualizare istoric rapoarte permanent
- Posibilitate de imprimare a rapoartelor
- Posibilitate descărcare raport PDF
- Acces gratuit la noile funcționalități
- Generare raport financiar în 5 secunde
- Life-time full acces la toate actualizările
- Folosirea aplicației în mod anonim
- Suport permanent prin E-mail
Nu există costuri recurente sau abonamente și nici perioade minime contractuale sau alte restricții ori costuri ascunse. Este un serviciu oferit “on-demand”. Plătești un preț minim doar atunci când dorești încă o analiză financiară.
Sursa foto coperta: shutterstock.com
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022
Bravo Ana foarte bun articolul! Mult succes!
Multumesc! 🥰
Pingback: Proba 7. Peste 30% dintre antreprenori pierd bani și nu știu de ce. Tu știi?