Călătorii și stil de viață
Călătorii și stil de viață

Hygge la tine acasă cu Favi.ro

Conceptul hygge s-a născut din tradiția daneză și este sinonim cu sentimentul că te simți bine într-un loc care emană căldură, confort și mulțumire sufletească. Nu trebuie să fii danez sau să locuiești în Danemarca pentru a-ți crea o stare de bine și să te bucuri de ea. Ceea ce stă la baza acestui concept este apartenența și conectarea ta cu locul unde trăiești, comunitatea din care faci parte, dar să fii și prezent și să iubești tot ceea ce te înconjoară.

Distracție în siguranță pe 6 roți cu AutoGedal

Fiecare vacanță are ceva special. Unele îți lasă amintiri de neuitat, altele devin un coșmar de care greu scapi. Mi-a plăcut mereu aventura și, de când a crescut și fetița noastră, a trebuit să ne adaptăm nevoilor ei de mișcare și de timp petrecut împreună. Încercăm să avem vacanțe memorabile și planificăm din timp obiectivele fiecărei aventuri în 3. Știți acele familii care merg cu rulota? Anul trecut am încercat și noi această experiență.

Ramadanul – asemănări între musulmani și creștini

Ramadanul în calendarul islamic reprezintă a noua lună și este perioada de post obligatoriu pentru musulmani. Este diferit de postul creștinilor, deoarece musulmanii trebuie să se abțină de la apă și mâncare, dar și relații intime până la apusul soarelui. Ca și postul creștin trebuie întărit de fapte bune, milostenie și abținerea de la răutate, dar și rugăciune și citirea cărților sfinte.
Considerată ca fiind luna sfântă a anului, Luna Ramadanului amintește de luna în care Coranul a fost revelat profetului Mohamed. Dacă creștinii prin postul vegetal își amintesc de condiția strămoșilor Adam și Eva în Rai și de puritatea lor sufletească, musulmanii își amintesc și de săracii care caută mâncare toată ziua și se strâng cu agoniseala lor către asfințit alături de familia lor.