Somn sănătos alături de Confort Merino
Somn sănătos alături de Confort Merino

Somn sănătos alături de Confort Merino

Cu toții am avut tulburări ale somnului cel puțin o dată în viață. Am încercat să găsim explicații, dând vina pe problemele cotidiene, pe serviciu, pe zgomotul de afară sau chiar pe vecini. Somnul are un rol vital în viața noastră, deoarece ne ajută să avem o stare de sănătate optimă. Un somn odihnitor ajută la întărirea imunității, previne instalarea infecțiilor și a bolilor în corpul nostru, și nu în ultimul rând, un somn bun scade tensiunea arterială și ne menține inima sănătoasă.

Știm teoria, însă încercăm să găsim metode pentru a avea un somn de calitate zilnic și sunt momente în care am da orice pentru un “pui de somn”.

Somn odinitor la 19° în dormitor

Cu toate că mi s-a făcut frig numai când am citit acest titlu, specialiștii care se ocupă de studiul somnului ne recomandă setarea termostatului între 16 și 19 grade Celsius. Se pare că oamenii dorm foarte bine în acest interval, iar corpul nostru experimentează o ușoară scădere a temperaturii în timpul somnului. Scăzând temperatura ambientală îi putem induce starea de somn organismului.

Pentru cineva care experimentează senzația de rece atât la mâini, cât și la picioare, din cauza circulației deficitare, pare să sune periculos, dar așa cum am văzut, specialiștii ne asigură că nu este niciun pericol. Dar cum poți apela la această recomandare, fără a simți o stare de disconfort? Avem și instrumentele care să ne ajute să economisim consumul de energie și să ne încălzim corespunzător: produsele de pat pe bază de lână.

În plus, o pilotă din lână îți oferă acoperirea potrivită în timpul somnului dacă suferi de transpirații nocturne sau dormi într-un mediu umed. Folosindu-ne de cunoștințele experților în ceea ce privește somnul, s-a dovedit că lâna asigură o temperatură optimă în timpul nopții și reglează temperatura corpului, prevenind încălzirea lui excesivă.

Produse pe bază de lână – amintiri din copilărie

  • Confort Merino
  • confort merino wool scaled 1 scaled
  • Confort Merino 3

Fără a ține cont de mesajele alarmante care circulă în mass-media, încercăm să găsim soluții pentru a reduce consumul de energie, dar luăm în considerare și momentele în care nu am mai avea căldură sau în cazul întreruperilor de gaze sau de electricitate. Pentru cei care sunt născuți înainte de ’89 acest scenariu nu este necunoscut. Îmi aduc foarte bine aminte de zilele în care se lua lumina sau se opreau gazele și fiecare trebuia să se încălzească cum știa.

Am crescut mari, dincolo de aceste probleme, iar acum istoria pare să se repete. Îmi amintesc, de asemenea, și de modul în care ne încălzeam. Bunica avea grijă mereu să ne facă iubiții ciorapi de lână, pe care îi purtam inclusiv în ghetuțe, iar plapuma de mătase cu umplutură de lână era preferata tuturor. Aveam chiar și o pătură de lână pe sub cearceaf. Era răcoare în casă, dar era cald și bine sub plapuma de lână.

Atunci știința nu descoperise importanța lânii, dar noi știam că erau singurele produse care ne țineau corpul cald. Chiar și mama ne confecționa pulovere sau pantaloni de lână, însă am renunțat la ele în favoarea blugilor sau a pantalonilor fashion din zilele noastre.

Confort Merino – specialiști în confecționarea produselor de pat pe bază de lână

Deoarece lumea modernă a învățat ce înseamnă confortul și plătește oricât pentru a-l avea, au apărut acele produse din lână care nu înțeapă ca păturile bunicii și care nici nu sunt atât de grele precum plăpumile de mătase și umplutura din lână. Tu cât ai fi dispus să plătești pentru confortul tău?

Pentru că a înțeles nevoia de confort în zilele reci, Confort Merino a creat produse de calitate pe bază lână, la prețuri corecte. Produsele pentru pat sunt confecționate din materiale naturale și confortabile, dar ajută și la obținerea unui somn de calitate, sănătos. Este un brand românesc, iar toate produsele sunt fabricate la Piatra Neamț. Citind despre ei, am aflat că produsele lor sunt foarte apreciate peste hotare, însă și românii nostalgici după plapuma călduroasă a bunicii aleg să folosească aceste produse.

Lâna din care sunt confecționate aceste produse este lână merinos, care aparține rasei de oi domestice Merinos. Aceasta are o lână moale, foarte fină și timp de secole Spania a avut un monopol al acestei rase. Astăzi această rasă se regăsește și pe plaiurile noastre mioritice și îmi amintesc că bunicii mei creșteau această rasă.

Fie că alegi o pilotă din lână sau o plapumă, ai asigurată calitatea brandului Confort Merino.

Produsele Confort Merino sunt rezultatul muncii depuse de o echipă minunată ce împărtășește cu pasiune aceeași viziune, de a schimba modul în care lumea percepe produsele din lână. În produsele Confort Merino folosim cele mai bune materii prime – Lâna Merinos și Bumbacul Organic – cu scopul final de a oferi produse de calitate și durabile.

Care sunt avantajele produselor de pat din lână Confort Merino?

Din dorința de a oferi produse din materiale naturale care să se potrivească unui stil de viață sănătos, Confort Merino alege lâna de cea mai bună calitate, dar și bumbacul organic, pentru a oferi confort întregii familii. Pe lângă pilote și plăpumi din lână, găsești și perne din lână, dar și multe alte produse ale brandului Confort Merino.

De ce să cumperi produse din lână Confort Merino?

  • Confort Merino 2 1 scaled
  • Confort Merino 4 scaled
  • Confort Merino 1
  • Confort Merino 3 1

Produsele Confort Merino sunt sustenabile și nu conțin materiale plastice, deci sunt 100% naturale. Ajută la relaxarea ritmului cardiac și asigură o termoreglare superioară, astfel somnul tău va fi indus natural, iar starea de confort va pune stăpânire pe întregul organism. Te vei trezi mai odihnit, mai liniștit și mai fericit.

Nu trebuie să-ți faci probleme din cauza ruperii umpluturii acesteia și nici formarea de “cocoloașe”, deoarece aceste produse au o rezistență sporită. Mii de năzdrăvani au testat atât pernele, cât și pilotele și plăpumile.

În cazul în care ai în familie persoane care suferă de diverse alergii, produsele Confort Merino le vor fi de ajutor. Acestea sunt hipoalergenice, antibacteriene și au rezistență la mucegai. Impuritățile din lâna oițelor sunt îndepărtate prin pieptănare (procedeu mecanic) și nu sunt tratate și albite pe baza unor chimicale.

Un alt avantaj îl constituie faptul că produsele pentru pat pot fi spălate/curățate în centrele specializate după o folosire îndelungată. Scapi de costuri suplimentare, precum cel al spălării și împrospătării pilotelor în fiecare anotimp. Produsele Confort Merino pot fi împrospătate prin simpla lor scoatere într-un mediu aerisit, precum balconul.

Iar pentru cei care vă întrebați dacă produsele Confort Merino sunt prietenoase cu animalele, trebuie să știți că lâna oițelor este tunsă și nu necesită sacrificarea sau chinuirea lor.

Și nu cel din urmă avantaj, fiind un brand românesc plătești un preț corect, fără adaos suplimentar de brand internațional sau costuri de import.

Somn sănătos alături de Confort Merino

Dacă ai înțeles importanța unui somn într-un ambient ușor răcoros și vrei să-ți creezi și tu unul, setează temperatura camerei în care dormi între 19 – 20° C, însă dacă simți disconfort, crește temperatura ușor. Alege produsele pentru pat Confort Merino în funcție de temperatura din locuința ta: diferite tipuri de pilotă din lână pentru temperaturi cuprinse între 20 – 26° C sau plapumă din lână pentru temperaturi cuprinse 18-22°C, sau alege un set 4 anotimpuri.

Pentru sfaturi pufoase din lână toarse poți citi și articolul https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino, unde poți afla mai multe informații despre brandul Confort Merino.


Sursa foto/video: confortmerino.ro.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

3 Comments

  1. Pingback: Proba 2. Un somn odihnitor la 19° în dormitor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>