Cum să creezi un spațiu cozy
Cum să creezi un spațiu cozy

Cum să creezi un spațiu cozy

Toamna este o perioadă a noilor începuturi, o șansă de a sărbători schimbarea anotimpurilor înainte de sărbătorile de iarnă. Este, de asemenea, o oportunitate de a-ți decora casa, pentru a fi un loc mai confortabil și mai primitor, un loc în care să te cuibărești când temperaturile încep să scadă. Decorul poate varia de la cozy la trendy și ar trebui întotdeauna adaptat la stilul tău de viață.

Cozy nu este un stil, ci un sentiment, un ambient confortabil care ne ajută să ne relaxăm și să ne izolăm de lume atunci când avem nevoie de spațiul nostru. La fel și hygge, concept danez, care este sinonim cu starea de bine creată de un loc, un accesoriu care emană căldură, confort și mulțumire sufletească.

Cozy sau hygge sunt două concepte sinonime, pe care noi, românii, și nu numai, le-am îmbrățișat pentru tot ceea ce reprezintă ele, dar și pentru starea pe care ne-o construim în jurul lor.

Fie că ești în căutarea unei transformări de toamnă, fie ți-ai planificat o schimbare a decorului, nu doar pentru toamnă, ți-am pregătit câteva idei care să te inspire și să-ți creeze o stare de bine, autumnală.

Cum să creezi un spațiu cozy

Cum să creezi un spațiu cozy

Sursă foto: canva.com

O cameră de zi îți poate oferi o stare de confort datorită arhitecturii și proporțiilor sale, la fel ca un salon victorian confortabil sau interiorul unei cabane de la munte. Sau poate fi cu o mulțime de lucruri confortabile pentru prieteni și familie, decorată în culori calde, cu texturi delicate, cum ar fi pernele pufoase sau o plapumă moale.

O cameră cozy mai poate fi una plină de cărți și obiecte personale, luminată și încălzită de un șemineu real sau fals. Nu cred că există o rețetă unică pentru ceea ce poate face un spațiu să fie cozy, iar acest lucru depinde de gusturile fiecăruia. Nu este nevoie de un buget mare pentru a crea un living sau o cameră confortabilă, ci doar de puțină imaginație.

Există anumite părți ale casei mele pe care le-am decorat într-un stil cald și primitor. Apoi, există alte spații, de exemplu, camera de zi, unde nu-mi place să am o tonă de obiecte pe masă, ci totul să fie organizat, curat și ușor romantic.

Answear Home & Lifestyle

Answear Home & Lifestyle

Colaj realizat cu Canva

Cum să construiești un spațiu minimalist și confortabil acasă? Anul acesta, Answear a lansat categoria Home & Lifestyle pentru a veni în ajutorul nostru. Nu doar hainele ne creează o stare de bine, ci și decorațiunile și obiectele din casa noastră. Vezi pe https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/rame-foto câteva exemple și moduri diferite de a crea o atmosferă cozy, indiferent de buget sau de stil.

Casa ta ar trebui să fie un loc în care să te relaxezi și să te resetezi după o zi plină. Alegerea unui design minimalist și confortabil este o modalitate excelentă de a te simți mai puțin agresat vizual și mai liniștit de când intri pe ușă. Dacă te simți puțin nesigură și nu știi cum să mergi în această direcție de design și nici nu vrei ca spațiul tău să pară prea sumbru, nu te lăsa copleșită.

Un spațiu minimalist ar trebui să includă obiecte care au mai multe scopuri, recomandă specialiștii în design interior. De exemplu, o lampă poate fi folosită în mai multe feluri: obiect de iluminat pentru cameră, dar și obiect decorativ pentru întregirea designului minimalist. Nu aglomera o încăpere cu un obiect inutil, care nu este folositor, când pe Answear există suficiente articole multifuncționale din care poți alege.

Joacă-te cu texturi și culori

Joacă-te cu texturi și culori

Colaj realizat cu Canva

O încăpere cozy ar trebui să fie un refugiu creat prin utilizarea unor culori calde și texturi naturale. Schimbă ambientul din cameră și include țesături moi, plăcute la atingere. Să adaugi textură unei camere înseamnă să utilizezi mobilier, textile, obiecte, dar și finisaje într-o gamă de materiale care se combină plăcut unele cu altele, sunt interesante vizual, dar sunt și diferite la atingere. O cameră fără suficientă textură este ca un fel de mâncare căruia îi lipsește sarea. Adăugarea de textură face o cameră să fie mai interesantă, mai primitoare și plăcută pentru locuit.

Dacă vrei să te joci și tu cu texturi și culori, găsești pleduri colorate pe answear.ro. Niciodată nu a fost mai ușor să-ți decorezi casa și să creezi starea cozy, pe care cu toții o râvnim.

Una dintre cele mai simple modalități de a adăuga textură unei încăperi este folosirea unui amestec de materiale textile. Experimentează amestecul de țesături, precum piele, catifea, mătase, lână, bumbac, în funcție de senzația pe care dorești s-o creezi. Înveselește un fotoliu din piele rece cu o pernă de catifea sau o pătură dintr-un material pufos.

Pune-ți amprenta personală

Minimalismul nu înseamnă un stil plictisitor, rece și sumbru. Mai degrabă minimalismul este modul perfect de a face ca un spațiu să se simtă confortabil și primitor în casa ta, deoarece te ajută să pui în evidență elemente importante de design, cum ar fi mobilierul bine făcut și confortabil, piesele de artă și cele personale.

Așadar, să nu-ți fie teamă să lași să strălucească acele piese speciale și semnificative pentru tine. Scoate în evidență o ramă foto care surprinde primii pași ai copilului sau ziua în care ți-ai luat diploma de licență. Sau poate vrei să expui primul tău tablou canvas, deși l-ai ținut ascuns mult timp.

Creează un colțișor de lectură confortabil

Creează un colțișor de lectură confortabil

Colaj realizat cu Canva

Și pentru că îmi place foarte mult să citesc, o să-ți recomand și ție să-ți creezi propriul colțișor de citit. Ai nevoie doar de un fotoliu pe care să pui un pled călduros și o măsuță pe care să adaugi diferite decorațiuni din lemn, hârtie sau metal. De asemenea, poți folosi și diverse coșuri din materiale naturale pentru a depozita cărțile pe rafturile micii tale biblioteci improvizate.

Deci, ce face ca un spațiu să fie cozy? Deși acest lucru poate fi subiectiv, în funcție de personalitatea și gusturile fiecăruia, există câteva elemente care fac un loc să fie confortabil, cald și să-ți redea pacea și armonia interioară. Găsește mai multe idei pentru o gamă variată de stiluri pe Answear, în secțiunea Home & Lifestyle, și inspiră-te pentru a-ți crea propriul spațiu cozy.


Sursa foto: canva.com, answear, Colaje realizate cu Canva.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

3 Comments

  1. Pingback: Proba 1. Home & Lifestyle cu Answear – atmosfera perfectă pentru storytelling

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>