Dezvoltare personală și spirituală
Dezvoltare personală și spirituală

Ce trebuie să știi dacă vrei să faci o facultate în Marea Britanie

Mulți tineri aleg să facă o facultate în Marea Britanie. Alegerea este una logică, normală, dată fiind vechea tradiție a Regatului unit în ceea ce privește educația și mai ales calitatea ridicată a sistemului de învățământ din insulă. Cei care fac însă acest pas ar trebui să știe înainte de toate câteva lucruri. Marea Britanie le oferă foarte multe beneficii studenților, indiferent că e vorba despre localnici sau despre studenți internaționali. Putem include aici tradiția, învățământul de calitate, recunoașterea internațională a studiilor și diplomelor obținute, susținere financiară din partea statului, burse, diversitate și oportunități peste oportunități.

Motivația

Toți așteptăm să fim motivați pentru a face ceva. Motivația nu este o persoană care ne bate la ușa și spune: Bună ziua, eu sunt motivația! Trebuie să o găsești în interiorul tău și să acționezi. Vrem să fim motivați să mergem la sală sau să ne apucăm de dietă. Amânăm până vine primăvara spunând că iarna oricum trupul ne este acoperit și mai avem timp. Găsim motive legate de vreme, de dispoziție. Cum ar fi să faci acest lucru chiar azi? Acum?

Ce am învățat despre mine din blogging?

La provocarea lansată de Diana Gole – Ce am învățat despre mine din blogging? – și având în vedere că am din ce în ce mai puțin timp, răspund și eu cum mă pricep mai bine. Blogging-ul este din 2019 în viața mea, însă cu adevărat am pătruns în această lume odată cu participarea mea la SuperBlog. Am prins gustul competiției, gustul articolelor bine făcute și care au fost răsplătite pe măsură.

Critica constructivă și critica distructivă

M-am hotărât să scriu acest articol pentru că nu mai suport răutatea, critica. Nu știu dacă această perioadă de pandemie ne-a făcut mai răi sau faptul că ne petrecem mai mult pe social media ne poate influența atât de mult modul cum vorbim, cum scriem, cum atacăm. De ce atâta răutate? Din frustrare? Vrem să arătam cine suntem sau vrem să ieșim în evidență cu ceva? Acest articol se adresează acelor persoane care-și dau cu părerea în orice situație, fie că au idee despre ce este vorba, fie că vor să iasă doar în evidență.