Cum să folosești cristalele în Feng Shui
Cum să folosești cristalele în Feng Shui

Cum să folosești cristalele în Feng Shui

Feng shui este o practică de aranjare a pieselor din spațiile de locuit pentru a crea un echilibru cu lumea naturală. Scopul este de a pune în valoare forțele energetice și de a stabili armonia între noi și spațiul în care locuim sau ne desfășurăm activitatea. În cultura asiatică această filozofie se numește Tao și înseamnă “calea”. Taoismul este calea naturii, iar toate regulile de bază ale feng shui-ului reflectă natura.

Cristalele naturale sunt daruri neprețuite de la Mama Natură și vin în forme variate. Au fost apreciate de oameni cu secole în urmă și sunt considerate obiecte vindecătoare. Există o mulțime de moduri creative de a lucra cu ele, pentru a-ți îmbunătăți feng shui-ul și nu numai, însă totul depinde de intenția ta. Fie că îți dorești să lucrezi la creșterea energiei, să invoci mai multă pasiune în viața ta sau să cultivi iubirea de sine, cristalele te pot ajuta.

Ține minte însă, că nu toate cristalele sunt de calitate și pentru a le folosi ca instrumente energetice, trebuie să le achiziționezi din surse verificate.

Cristalele semiprețioase sunt roci formate de-a lungul timpului în urma proceselor chimice naturale. Cristalele apar într-o mare varietate de forme și culori, existând sute de variații în întreaga lume. Cum se poate considera o piatră ca fiind semiprețioasă? Toate pietrele sunt la bază minerale, însă diferența între acestea se face prin nivelul de duritate.

StoneMania Bijou – magazinul cristalelor

stonemania

Despre StoneMania Bijou am aflat acum 2 ani și de atunci a rămas magazinul de la care îmi cumpăr cristalele pentru practica energetică pe care o învăț. Știu că sunt de încredere și mi-au dovedit-o. StoneMania importă cristalele din țări ca Brazilia, India, Pakistan, Africa de Sud, China, Peru, locuri încărcate puternic energetic și care sunt renumite pentru practicanții și maeștrii lor. Face parte, de asemenea, din topul firmelor care comercializează pietre fine și cristale naturale, având și un magazin fizic pentru cei care vor să ia contact direct cu ele.

Am apreciat că ești informat când un cristal este de sinteză și nu unul natural, sau când culoarea acestuia a fost modificată. Am primit de fiecare dată un certificat de garanție și de conformitate a cristalului, dar și cadouri la fiecare comandă. Fiecare comandă este împachetată cu grijă, iar cel care s-a ocupat de pachetul tău îți trimite un gând bun și un smiley pentru zile de frumos sufletesc.

Dacă nu ești sigur de cristalul care aparține zodiei tale, ai la dispoziție un dicționar al cristalelor de la A la Z. Acolo poți afla care sunt proprietățile și beneficiile cristalelor și poți alege în cunoștință de cauză. Sfat: Ia-ți cel puțin o oră pentru a naviga pe site! Sunt atâtea cristale și produse interesante, încât ai vrea să le iei pe toate. Cel mai bine testează-le și convinge-te de calitatea acestora!

Ametistul – cristalul meu minune

Ametist

Primul cristal semiprețios care a intrat în viața mea a fost Ametistul. Mama mi l-a dăruit, spunându-mi că este specific zodiei Pești și că mă va ocroti și-mi va oferi ajutorul de care am nevoie. I se mai spunea și “Ochiul Intuitiv”, astfel avea să intuiască problemele și să mă ajute să le rezolv.

Era un pandantiv micuț, pe care îl consideram o piatră magică. Îl purtam cu mândrie și știam că acesta mă va ocroti atunci când voi avea nevoie. La un moment dat am observat că acesta parcă era crăpat în interior și eram foarte tristă. Nu știam că pietrele semiprețioase trebuie curățate sau purificate, așa că l-am dat jos de la gât de frică să nu se spargă.

Mama mi-a dăruit un alt Ametist și cu timpul s-a repetat povestea. Le păstrez și acum, deși au trecut atâția ani, însă am aflat cum să le curăț și să am grijă de ele. Pentru că iubesc atât de mult această piatră semiprețioasă, mi-am achiziționat și o mală pentru rugăciunile tibetane sau pentru cântarea mantrelor.

Ametistul are un rol foarte important în rol de protecție, fiind o piatră cu o foarte mare vibrație spirituală. Aduce un calm natural și protejează de energiile negative din mediul înconjurător. Este un cristal care contribuie la înlăturarea tuturor blocajelor și a dependențelor. În plan mental, Ametistul poate să stimuleze sau să calmeze, în funcție de nevoia de moment. Este un cristal recomandat pentru practicile meditative, fiind o alegere excelentă pentru a găsi liniștea și înțelegerea profundă pe durata practicilor de meditație. Datorită frumuseții și transparenței sale Ametistul este ideal pentru bijuterii.

Creșterea energiei cu ajutorul cristalelor

  • Ochi de tigru si turmalina
  • aquamarin si lapis lazuli

Deoarece cristalele naturale provin din pământ, ele sunt legate de elementul pământ și în feng shui. Energia pământului asigură împământarea și stabilitatea. De multe ori mă simțeam neliniștită și mi-am dorit să găsesc un cristal care să-mi redea starea de armonie atât în casă, dar și în afara ei. Cristalele care au o legătură deosebit de puternică cu elementul pământ sunt ochi de tigru și turmalina. Acestea au culoarea pământului sau a elementelor care se găsesc în el.

Este foarte important și locul unde așezăm cristalul. În feng shui, centrul unui spațiu este conectat la elementul pământ, precum și la bunăstarea noastră generală. O zonă importantă și atunci când vine vorba de împământare, deoarece atinge toate celelalte zone ale casei și oferă o bază solidă pentru toate aspectele vieții. Pentru mine este și locul unde îmi fac meditația zilnică sau locul în care îmi găsesc echilibrul când am o stare de neliniște.

Cristalele pot fi, de asemenea, instrumente utile în cultivarea unei conexiuni cu spiritualitatea și cu darurile tale intuitive. O modalitate de a sprijini aceste intenții este să plasezi cristale care au o semnificație pentru tine în spațiul de meditație și să te concentrezi asupra acestor cristale în timp ce meditezi. Mie îmi place să folosesc în acest scop: ametistul, acvamarinul și lapis lazuli.

Uneori, cel mai important lucru la care trebuie să lucrăm este să ne vindecăm și să ne cultivăm iubirea de sine. Pe lângă plasarea acestor cristale în dormitor sau în locul de meditație, îmi place să le țin mereu cu mine sub forma pandantivelor sau a colierelor.

Când vreau să-mi cresc energia și vitalitatea, folosesc cristalele verzi sau albastre care aparțin elementului lemn în feng shui. Fiecare element este asociat cu diferite calități, iar aducerea acelui element în casa ta prin caracteristici de design sau decor te poate ajuta să cultivi mai multe din acele calități în viața ta.

Dacă și tu te simți un pic leneș și ai avea nevoie de un impuls de energie, încearcă să plasezi cristale verzi sau albastre în dormitor, pentru a reprezenta elementul lemn. Aceste culori sunt, de asemenea, vindecătoare și liniștitoare, așa că adăugarea lor în dormitorul tău te poate ajuta să te simți reîncărcat, lăsându-te cu mai multă energie pentru ziua următoare.

Protecție cu ajutorul cristalelor

Protecția este un subiect popular printre practicienii feng shui, însă nu este o abordare bazată pe frică. Cea mai bună formă de protecție este concentrarea pe tine însuți, așa că găsește modalități de a lucra cu propria persoană, decât să blochezi alte persoane sau energii. Acest lucru este posibil prin intermediul unui maestru energetic, care te poate ajuta să poți afla ce se întâmplă cu tine la nivel profund și de ce simți nevoia de protecție. Cristalele terapeutice scot la suprafață ceea ce ne deranjează, ne ajută să reflectăm la starea noastră și să vedem mai clar aspectele la care trebuie să lucrăm și să ne eliberăm de ceea ce ne provoacă frica.

Îmi place senzația de siguranță atât acasă, cât și atunci când mă deplasez, iar uneori acest lucru poate însemna adăugarea unui strat de protecție energetică. Multe cristale au capacitatea de a absorbi și respinge energiile negative, așa că port mereu un cristal care să mă protejeze. Am învățat că trebuie să port un cristal diferit în fiecare lună, în funcție de provocările astrologice, dar și de alinierea planetelor.

Obsidianul negru și turmalina neagră plasate în diferite colțuri ale casei, asigură protecția casei, dar și a locuitorilor din ea. Obsidianul este conectat la chakra rădăcinii și este adesea folosită pentru a ajuta la împământare și la crearea unui scut de protecție pentru a îndepărta energiile negative sau dăunătoare.

În feng shui, culoarea neagră este legată de elementul apă. Apa reprezintă înțelepciunea, profunzimea și fluiditatea. Dacă acestea sunt calități pe care dorești să le aduci în viața ta, folosește pietre negre, cum ar fi obsidianul negru. Apa este, de asemenea, legată de carieră și de relațiile sociale. Poți aduce mai mult element apă prin intermediul culorii negre dacă vrei să îmbunătățești aceste domenii ale vieții tale.

Atrage abundența în viața ta

  • obsidian negru
  • granatul si cornalina
  • citrin si pirita

Cum să atragem mai multă abundență și prosperitate? Există multe moduri de a aborda abundența din perspectiva feng shui, dar cu ajutorul cristalelor poți aduce energia care atrage abundența în viața ta.

Dacă îți dorești să devii mai prosper în carieră sau în afaceri, plasează un cristal pe biroul tău de acasă sau de la serviciu, cu această intenție. Poți crește inspirația și pasiunea cu ajutorul cristalelor roșii, precum granatul sau cornalina. Acestea dețin energia elementului foc, un alt element feng shui. Pentru mai multă pasiune în relația ta, adaugă un cristal roșu în dormitor.

Ușa de la intrare este, de asemenea, un loc important atunci când vine vorba de primirea de noi energii și oportunități, așa că poți plasa un cristal la intrarea în casa ta. Câteva dintre cristalele mele preferate pentru atragerea abundenței sunt citrinul, ametistul și pirita.

Prin combinarea armonioasă a celor cinci elemente feng shui (lemnul, focul, pământul, apa și metalul) poți crea un ambient plăcut în casă, dar îți vei asigura și o stare de bine interioară.


Sursa foto/video: stonemania.ro, Facebook StoneMania Bijou, unsplash.com, colaje realizate cu Canva.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

One comment

  1. Pingback: Feng Shui Pentru începători - Lady In Black 2023

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>