Preparate & Rețete
Preparate & Rețete

Un Paște… chinezesc

Când spun un Paște chinezesc nu mă refer că o să gătesc mâncare chinezească de Paște. Așa cum am împrumutat atâtea sărbători din afară, nu ar fi tocmai “tradițional” să gătesc noodles de Paște. Partea chinezească din sărbătoarea mea va fi Chinezu sau Cristian China-Birta.
De ce el? Deoarece este cel mai tare blogger și influencer, a scos chiar și o carte despre influenceri. Iar în timp ce stăm la masă, mă poate învăța și cum să devin influencer. În cazul în care o dau în bară cu mâncarea, că mai nou s-a apucat de dietă, o dăm pe bere. Este mare amator, iar acolo nu am cum să dau greș.

Mâncare făcută cu Ambition

Așa cum povesteam într-un articol precedent, îmi place foarte mult să-mi petrec timpul în bucătărie. Să prepari mâncare sănătoasă pentru familia ta este o dovadă de iubire și de grijă. Îmi place să experimentez și nu merg întotdeauna spre mâncarea clasică. Îmi place să gătesc mâncare cu specific arăbesc, chinezesc sau orice mi se pare atractiv vizual. Pe lângă gust și miros, mâncarea trebuie să arate și atractiv, să te îmbie să o încerci. Dacă o servești și dintr-o veselă frumoasă, atunci succesul tău ca bucătăreasă îți este garantat.

Pentru luna iubirii: Tort drăgăstos cu ciocolată și vin roșu (Guest post – Tradiții si delicii)

Venii în vizită pe la Ana și nu cu mâna goală, ci adusei ceva de dulce, un tort drăgăstos cu ciocolată și vin roșu, că tot se aproprie ziua de Dragobete. Știu, știu că nu ne trebuie neapărat o zi pentru a celebra iubirea, dar dacă totuși se nimerește să fie o zi dedicată acesteia, atunci e musai să fac și ceva bun. Probabil nu mai sunt prea mulți care sărbătoresc această zi, ci pe cea americană (mă întreb totuși dacă ei au împrumutat ceva de la noi), însă eu rămân legată de ale mele rădăcini și de tradițiile românești care sunt cu adevărat autentice și reprezintă ceva pentru noi.