Ambiții de bucătărie fericită
Ambiții de bucătărie fericită

Ambiții de bucătărie fericită

Mai este aproape o lună până la Crăciun și deja am intrat în febra cumpărăturilor de sărbători. I-am spus fetiței mele să-i scrie Moșului ce-și dorește, dar să țină cont, totuși, că Moșul are un buget pentru toți copiii din această lume. Mi-a spus că va ține cont, ca de fiecare dată, de bugetul Moșului și ne-a replicat să nu uităm, să facem și scrisorile noastre. “O să le punem pe toate 3 în același plic. Trebuie să facem economie de plicuri irosite și să avem grijă de mediu, dar și de benzina pentru mașina curierului.” Ne-am uitat uimiți la ea. La doar 10 ani și-a însușit lecțiile de ecologie.

Spirite în bucătărie

Plăcut surprinsă de reacția copilului, m-am îndreptat să prepar cina. În chiuvetă erau două pahare nespălate și o farfurie. Cineva băuse suc și mâncase, dar i-a fost greu să le mai spele. În timp ce apa caldă îmi încălzea mâinile și spuma se forma pe burete, am luat primul pahar. Mi-a alunecat din mână și a făcut un zgomot, de ai fi crezut că a căzut un raft de farfurii. Am închis ochii, iar când i-am deschis am văzut rezultatul: cele două pahare sparte, la fel și farfuria crăpată pe jumătate.

– Mami, lista ta de dorințe începe cu un set de pahare noi! s-a auzit vocea Alexiei din spate.

– Și cu un alt set de farfurii! a șoptit și Andrei. Ieri am mai spart și eu una. Știu că nu-ți place să le ai de toate felurile, iar acum este momentul ca Moșul să-ți facă o surpriză.

– Poate scriem pe listă și o mașină de spălat vase. M-am săturat să-mi alunece din mână și să sparg cele mai frumoase seturi.

Bosumflată că am spart paharele preferate și farfuria cu buchețele de levănțică, am luat coșul să le arunc. Țineam la acest set. Era un cadou din partea surorii mele. M-am gândit că ar trebui să pun pe listă și un set tacâmuri asortate noilor farfurii. Nu știu cum se face, dar lipsesc două furculițe, 3 lingurițe și o lingură. Un cuțit are zimții tociți, iar mânerul altuia este zgâriat. Zici că ceva spirite malefice au intrat în bucătăria mea.

Deschid dulapul și văd oale și tigăi puse una peste alta, un turn Babel gata să se dărâme. Simt că nu este ziua mea cea bună și parcă îmi trece și pofta de mâncare. E atât de greu să păstreze și ceilalți membri ai familiei lucrurile organizate în bucătărie? Nu are cine să-mi răspundă gândurilor, însă îmi propun să-i bag într-o mică ședință. Le prepar pastele bolognese mult dorite și pun capacul peste cratița cu sos și carne.

Trosc! Pleosc! Aud dintr-o dată. Capacul de sticlă începuse să se crape. Trag repede cratița și mă uit dacă nu cumva s-a spart și au căzut cioburi. Spre fericirea mea doar crăpase partea de care apuci capacul și nu trebuia să arunc sosul. Încep să cred că au poposit spiritele malefice astăzi în bucătărie.

Lista de dorințe

După ce am luat masa în tihnă, i-am rugat și pe ceilalți să mai rămână în bucătărie. “Asta nu sună bine!” a spus cea mică. Le-am explicat că bucătăria este locul unde le îndeplinesc toate dorințele culinare, locul pe care l-am amenajat după cum am vrut. Bine, am vrut să fiu și eu ecologistă, și să nu irosesc apa, dar acum vreau o mașină de spălat vase. În plus, aș vrea ca fiecare dintre noi să se gândească cu ce ar completa ambientul, dar și la accesorii și ustensile din bucătărie.

– Mami, este ca și cum noi ar trebui să facem o listă de dorințe a bucătăriei și să i-o trimitem lui Moș Crăciun?

– Da, ceva de genul acesta. Dar va trebui să contribuim și noi la bugetul Moșului, dacă lista este prea lungă.

Alexia era entuziasmată și a început să deschidă toate ușile dulapurilor și să vadă ce lipsește sau ce aș mai avea nevoie pentru a face cele mai bune preparate. Andrei a adus și laptopul, dar nu înțelegeam dacă vrea să verifice vreun email sau vrea să pună muzică.

– Avem nevoie de inspirație, a șoptit el. A deschis o nouă pagină și a început să caute: magazin online Dajar România. Am auzit colegele de serviciu că de acolo își achiziționează vesela de bucătărie, dar găsești și tot ce ai nevoie pentru a fi fericită în bucătărie.

Lista Alexiei

După căutări demne de un detectiv, Alexia s-a așezat în fața laptopului. Primul lucru la care s-a oprit au fost cănile termorezistente. Știa că îmi place să beau cafeaua mea cu lapte și să observ cum se amestecă. De asemenea, adoră punch-ul de pere cu scorțișoară și anason pe care îl preparam în fiecare toamnă și-l serveam în aceste căni. Pe două dintre ele chiar ea le-a spart, din dorința de a mă ajuta la spălatul vaselor.

Al doilea lucru pe lista ei a fost o oală ceramică. Mă auzise că prefer să nu folosesc atât de mult uleiul, iar oala mea actuală dădea semne de epuizare. Unul din mânere se mișca viguros de fiecare dată când o foloseam. Tot în această oală îi preparam și supa cremă de dovleac, atât de apreciată de ea. Și-a adus aminte și de Garfield, și de faimoasa lui lasagna și a adăugat o Tavă Silverstone din aluminiu.

 • Ambiții de bucătărie fericită
 • dajarmagazin.ro
 • Cani termorezistente
 • Lasagna

Sursă foto: dajarmagazin, canva, colaj realizat cu Canva Pro

– Cred că este suficient! i-am șoptit. Și tati trebuie să aleagă, dar și eu.

– Tati, te rog să te uiți la gama Ambition. Am zărit câteva lucruri interesante și nu mai pot adăuga pe lista mea.

Lista lui Andrei

După ce s-a gândit ce și-ar dori, probabil, să mănânce, Andrei a început să caute și el. A ales o tigaie din aluminiu și mi-a amintit de delicioasele paste cu creveți pe care le prepara el, la care adăuga și chili când este Alexia la bunici. A scris în bara de căutare: prăjituri și pe loc s-a gândit la mini tartele cu cremă de vanilie și fructe.

– Draga mea, având în vedere că vin sărbătorile, ne-ai face fericiți dacă ai face și minunatele tale tarte. Uite, sunt 6 forme individuale! Cu siguranță și părinții tăi vor fi fericiți. Dacă vine și sora ta, mai luăm un set de 6.

– Deja te-ai gândit la programul de sărbători, ce drăguț! Mi se pare mie sau voi deja ați făcut meniul de sărbători? Ne gândim la ustensile pentru bucătărie, nu la mâncare!

– Nu! Uite ce formă frumoasă de pizza! Ne trebuie una nouă. Ți-am spus vreodată că faci cea mai bună pizza?

 • Lista dorinte Andrei
 • Paste cu creveti
 • Mini tarta
 • Forma pizza

Sursă foto: dajarmagazin, canva, colaj realizat cu Canva Pro

– Cele 3 dorințe s-au terminat și la tine! i-am șoptit lui Andrei.

Lista Anei

– Dragă Moș Crăciun, nu-ți voi pune pe listă mașina de spălat vase. Se va ocupa Andrei de această dorință. Pentru a fi fericită, bucătăria mea nu are foarte multe ambiții. Este suficient să o curăț și să-mi petrec cât mai mult timp în ea. Având în vedere că nu mai am un set de pahare complet, te rog să-mi aduci un set potrivit și pentru smoothie-urile mele sănătoase, dar și pentru sucul Alexiei.

Mi-am adus aminte de cuțitele care nu mai taie bine și despre friptura suculentă de Crăciun, așa că am pus pe lista de dorințe și un set de cuțite ambițioase, Titanium. M-am gândit și la friptura de rață pe care o gătesc de Anul Nou. Mi-ar plăcea și un set de farfurii “dantelate” pe margine pe care să servesc friptura mea delicioasă.

 • Lista dorinte
 • Set pahare pentru smoothie și suc
 • Set cutite
 • Friptura rata

Sursă foto: dajarmagazin, canva, colaj realizat cu Canva Pro

Era ora 22.00 și noi tot făceam liste cu dorințe pentru bucătăria noastră. Se lăsase liniștea și simțeam o senzație plăcută. Bucătăria noastră ambițioasă își terminase asediul, iar acum asculta listele noastre cu dorințe.

Mâncarea de Crăciun va fi mai gustoasă cu Ambition la masă!

Sursă foto: dajarmagazin, canva, video realizat cu Canva Pro


Articol scris pentru SuperBlog 2021.

3 Comments

 1. Pingback: Proba 18. Bucătărie fericită de sărbători – your new Ambition

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>