Smart shopping cu GLAMI
Smart shopping cu GLAMI

Smart shopping cu GLAMI

O zi solicitantă la serviciu. Trec să iau copilul de acasă și mergem la ora de karate. Mă gândesc ce să gătesc când ajungem acasă. Ceva să-i placă și ei, dar să ne placă și nouă. Ceva nutritiv, ceva sănătos. Uf, ce greu este uneori să fii părinte! Pun pe pauză gândurile și încerc să profit de ora liberă pe care o am până iese copilul de la antrenament. Am cartea la mine, dar e mult prea multă gălăgie de la celelalte mame care povestesc. Îmi pun discret căștile, muzica preferată și încep să dau scroll pe Instagram.

Inspirația glamour

Îmi apare poza unei prietene cu o rochie frumoasă, glamour. Îi scriu în comentarii că este o rochie care îi pune în evidență frumusețea. Îmi răspunde repede că este cumpărată de pe GLAMI. Mi se pare cunoscut numele site-ului, însă nu am intrat până acum să cercetez mai mult. Intru pe google să aflu mai multe despre acest site. Da, așa sunt mereu. Caut informații înainte de a cumpăra, caut reduceri, mai ales de când sunt mamă.

Glami3 1536x637 1

Sursă foto: GLAMI

GLAMI este un motor de căutare ușor, dar eficient, locul unde găsești aproape 1 milion de produse, aproximativ 400 magazine și 12 mii de branduri active. Ideea le-a venit unor bărbați care au vrut ca shopping-ul să fie mai eficient. A luat naștere în Cehia în 2013, iar în România este din 2017. Ciudat cum eu nu am dat de el până acum! Sunt prezenți în 19 țări și este un fel de mall într-o aplicație.

Utilizatorii GLAMI sunt 60% femei și 40% bărbați, cu vârsta între 20-45 de ani. Deci mă încadrez și eu aici, o mămică activă, care este în căutare de ținute atât pentru la birou, dar și haine lejere pentru familie. O mămică cu normă întreagă care nu mai are timp de alergat prin magazine și alege shopping-ul online. Ok, m-a convins. Vreau să văd ce hăinuțe găsim pe GLAMI.

Smart shopping cu GLAMI

Intru pe site și mi se pare foarte bine organizat. Au și categorie pentru copii. Super! Trebuie să-i găsesc și Pinguinului meu pantaloni. Crește atât de repede! Soțul vrea și el un pulover mai subțire, iar eu… vreau atât de multe!

Au filtre și funcționează destul de ușor și afișează rezultatul dorit. De câte ori nu mi s-a întâmplat ca pe alte site-uri să filtrez ceva și să afișeze altceva. Mi-am amintit de rochia glamour. Cum să o găsesc în aproape 1 milion de produse? Observ că au ceva inovativ: căutare vizuală după poză. Revin cu poza prietenei și o introduc. Îmi arată exact rochia ei, dar și alte ținute similare. Ce rochii frumoase!

Mi-am făcut cont repede. Mai am jumătate de oră și poate reușesc să găsesc și ce-mi place, dar să fac și shopping online. Îmi pun rochia în wishlist. Văd că au reduceri deși a trecut Black Friday. Interesant! Adaug în GLAMI wishlist încă trei rochii, deși sunt pentru vreme caldă. Da, vara îți cumperi schiuri și iarna piscină, spune o vorbă adaptată zilelor noastre. Sunt atât de frumoase!

Glami

Sursă foto: GLAMI

Observ un alt detaliu interesant: dau pe produs și pe lângă informațiile despre mărime, preț și reducere, îmi arată și în cât timp se va livra produsul, dar și costul transportului. Din produsele vizualizate, unele au ca timp de livrare între 1-2 zile în medie, iar altele între 7-14 zile. Probabil este un magazin care nu-și ține toate stocurile în România și trebuie să livreze din străinătate. Măcar sunt informată și-mi pot face planuri. Ar fi neplăcut să comand cu o săptămână înainte de Crăciun și să vină în 14 zile.

Pinguinul a terminat ora de antrenament și vine spre mine. Ce bine că am salvat produsele în wishlist, mă voi uita mai atent de acasă. Am scăpat de grija screenshot-urilor și de salvarea linkurilor, dar mă pot uita și de pe laptop să le văd mai mari, să observ toate detaliile. Îmi plac aceste site-uri care au aplicație pentru mobil, dar te poți uita și de pe desktop.

Descarcă GLAMI

Descarcă GLAMI

Am salvat o listă de dorințe GLAMI, însă vreau să mă mai gândesc. Primesc și o notificare că unei rochii din wishlist i s-a aplicat o reducere. De aceea îmi place să aștept uneori, să nu mă grăbesc, deoarece prind și multe reduceri.

Cumpărături eficiente și sustenabile

  • glami outfit
  • Glami dress
  • Glami

Sursă foto: arhivă personală, editare Canva Pro

Ajung acasă și în timp ce puiul se rumenește, îmi iau laptopul cu mine. Mi-am găsit o nouă plăcere de a petrece timpul liber: GLAMI. Soțul meu vine după miros și observă că am laptopul cu mine. Îi povestesc despre smart shopping-ul meu și îmi spune că am atâtea haine. Stau și mă gândesc, oare cumpăr impulsiv? Am atât de multe haine? Îmi place să port haine din materiale sustenabile și în ultimul timp îmi plac brandurile care reciclează hainele.

Pe GLAMI am găsit ghidul materialelor. Este foarte greu să decizi ce haine să alegi în funcție de impactul acestora asupra mediului sau de unde provin. Cum se prelucrează sau cum este cultivat bumbacul din hainele tale? În acest ghid găsești toate informațiile pentru cumpărături eficiente și sustenabile, dar și cum pot fi îngrijite materialele.

Am găsit și magazinele de la care îmi fac cumpărăturile uneori: Sinsay, ePantofi, StarShinerS, Mohito, Reserved, Bonprix, Zonia, dar și altele necunoscute. Ce îmi place? Că nu mai trebuie să intru pe 5 site-uri, ci doar să caut ce-mi place într-un singur loc. Câștig timp pentru mine și familia mea, iar produsele de care nu sunt sigură, rămân în wishlist.

Moș Crăciun face cumpărături de pe GLAMI

Mă uit și de haine pentru copii și deodată îmi aduc aminte că vine Crăciunul și trebuie să cumpăr atâtea cadouri. Știu că sora mea își dorește o geantă sau un rucsac, iar mama mea vrea un pulover roșu. Deși are 60 de ani, se îmbracă modern și este o fire activă. Pentru soț știu ce am de ales, un pulover roșu, pentru Pinguin o pereche de pantaloni și o rochiță roșie, plus un ciorăpel de Crăciun. Pentru mine o rochie, dar și un pulover cu motive de iarnă.

  • craciun glami
  • Wishlist Craciun GLAMI 9 scaled
  • Wishlist Craciun GLAMI 10 scaled
  • Wishlist Craciun GLAMI 11

Sursă foto: GLAMI, editare Photoshop

După ce am făcut lista de dorințe pentru Crăciun, i-am spus chiar și Pinguinului meu că Moșul va face cumpărături pe GLAMI anul acesta. Cred că și lui îi va plăcea să aleagă dintr-un singur loc și are și atâtea ajutoare. Probabil și Moșul a auzit de smart shopping și nu mai pierde timpul prin magazine sau o să-i transmitem noi.

Le salvăm fiecare în wishlist-ul GLAMI și Moșul va vedea ce ne dorim. Un fel de scrisoare cu dorințe virtuale, însă Moșul are acces în wishlist și lucrează pentru a ne îndeplini dorințele.


Articol scris pentru SuperBlog 2021.

One comment

  1. Pingback: Proba 19. Ce-ai pune în wishlist-ul tău perfect de modă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>