Anyoli – cadouri vii
Anyoli – cadouri vii

Anyoli – cadouri vii

Așteptarea luase sfârșit. Se afla în avion către Iordania și urma să-l cunoască pe bărbatul care-i cucerise inima. Avea emoții și simțea cum fluturii din stomac îi invadează tot corpul. Încerca să se detașeze și să privească luminițele care se vedeau în depărtare și făceau ca întinderea de întuneric să prindă viață. Nu știa ce o aștepta, însă nu simțea frică. Știa că Dumnezeu este mereu cu ea și că tot ce i se întâmplă face parte dintr-un plan divin.

Sursă foto: arhivă personală.

O iubire altfel

Când începuse să vorbească cu Rafiq, o făcuse doar pentru a-și exersa engleza. Acesta studiase medicina în România, iar după terminarea facultății se întorsese să profeseze în țara natală, Iordania. Un prieten comun le făcuse cunoștință într-o zi de martie, iar de atunci nu trecuse o zi în care aceștia să nu vorbească.

Iubirea lor se născuse natural, fără ca vreunul dintre ei să forțeze ceva. Se iubeau și se respectau în același timp. Ea îmbrățișa religia ortodoxă, iar el era musulman. Credința a fost și ea un pilon care le-a întărit relația. Studiau fiecare diferențele și asemănările dintre credințele lor și niciodată nu intrau în conflict. Anastasia era absolventă de Teologie și nu ar fi renunțat niciodată la credința ei, ceea ce în ochii celorlalți constituia un impediment pentru a fi cu bărbatul pe care îl iubea.

Îl avea acum în fața ochilor, nedespărțiți de ecranul telefonului și nu-i venea să creadă că totul este real. S-au îmbrățișat timid și Rafiq a ajutat-o să-și pună bagajul în portbagaj. Nu știau ce să-și spună și cum să reacționeze. Mașina a pornit, iar Rafiq i-a spus că o va duce la hotel, pentru că era ora 3 dimineața și nu ar avea unde să meargă să-i ofere o cafea. După ce se va odihni vor vorbi și despre ei. Când și-au luat la revedere, Rafiq a strâns-o din nou în brațe și i-a spus că a doua zi va fi una specială.

Jerash – istorie și realitate

 • Jerash 1
 • Jerash 7
 • Jerash 9
 • Jerash 8
 • Jerash

Sursă foto: arhivă personală, editare Canva Pro

După câteva ore în care a încercat să doarmă, Anastasia s-a ridicat din pat și și-a ales hainele pe care urma să le poarte. Trebuia să se întâlnească și cu familia lui Rafiq și avea și mai multe emoții. Îi plăcea tare mult negrul și alegea să-l poarte mereu. Pe lângă rochia lungă, geaca de piele și botine, Anastasia și-a luat cu ea basmaua moștenită de la străbunica ei. O purta ca pe un șal, iar uneori o punea și pe cap. Era într-o țară în care era normal să porți hijab, iar Anastasia se simțea în largul ei.

Rafiq și-a făcut apariția, iar după câteva înghițituri din micul dejun, au pornit spre Jerash. Era un loc plin de istorie, un simbol al Iordaniei. Voia să-i arate Anastasiei o parte din țara lui frumoasă, pentru că el fusese cucerit de frumusețea României. Era mândru că iubita lui era atât de frumoasă și fiecare om care trecea pe lângă ei întorcea capul să o privească. Când au pătruns în inima Jerashului, a început un vânt ușor. Anastasia și-a pus basmaua pe cap și atunci Rafiq a fost încă o dată impresionat de frumusețea ei. Au discutat despre ei și despre un viitor împreună, despre religie și despre joburile lor.

Deodată, Rafiq a scos din buzunarul hainei lui o cutiuță frumoasă și i-a luat mâna Anastasiei: “Vrei să fii regina vieții mele, pentru totdeauna?”. Anastasia a rămas fără cuvinte și nu știa cum să reacționeze. S-a îndepărtat de el, și-a ridicat mâinile și a zis: “Daaa, pentru că sunt cea mai fericită persoană de pe acest pământ!”

Anyoli – mesagerul lui Dumnezeu

 • Jerash 6
 • Jerash 3
 • Jerash 4
 • Jerash

Sursă foto: arhivă personală, editare Canva Pro

Au trecut minute lungi de emoție, bucurie și suspans. Rafiq i-a luat telefonul Anastasiei și i-a cerut voie să-i instaleze o aplicație. A apropiat încet de spatele telefonului mâna cu inelul și pe telefon a apărut un video cu Rafiq.

Îți mulțumesc că ai acceptat să faci parte din viața mea și îmi doresc ca iubirea noastră fie veșnică. De fiecare dată când nu voi fi lângă tine, ascultă acest mesaj și eu voi fi prezent. Este un cadou viu, nu doar un simplu inel. Din nefericire momentele frumoase trec repede, însă din fericire, amintirile rămân mereu cu noi, în sufletul nostru. Îți doresc ca binele, frumosul și iubirea să fie veșnic ale tale.

Anastasia avea lacrimi în ochi și a cerut să asculte din nou mesajul. În acel moment un mesaj a venit pe telefonul lui Rafiq. Îl anunța că iubita lui deschisese video-ul de la el. I-a spus cum aceste bijuterii au stocare inteligentă, au un mic cip încorporat și folosesc tehnologia NFC.

I-a mai spus că Anyoli înseamnă mesagerul lui Dumnezeu, iar firma producătoare se afla chiar din țara din care ea venea, România. Se lansase de curând, cu o lună înainte ca ea să ajungă în Iordania, iar el avusese multe emoții că ar fi posibil ca acest cadou să nu ajungă la timp. I-a povestit că nu știa ce să-i cumpere, iar cum ei arabii consideră că bijuteriile sunt cadouri care nu mor niciodată, își dorise să-i ofere ceva special, așa ca ea.

Inelul ei era o bijuterie cu suflet, cu o piatră de opal roz care făcea ca persoana care o poartă, să scoată la iveală potențialul ei, îi dădea un farmec și o frumusețe aparte. Opalul roz oferea încredere și o carismă care îi va cuceri pe toți, dar îi aducea purtătorului și noroc, bogăție și o energie aparte. Rafiq s-a uitat la iubita lui și a știut că a făcut alegerea corectă. Se inventaseră aceste inele inteligente care să vorbească în locul lui. Inelul parcă o alesese special pe ea.

 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)
 • Pietrele semipretioase si simbolistica lor (1)

Sursă foto: anyoli.ro, editare Canva Pro

Impactul asupra Anastasiei a fost cel pe care și-l imaginase. A dorit să-i facă un cadou deosebit, un cadou care crea emoție și transmitea emoțiile celuilalt. O intimitate pe care o știau doar ei doi, o simțeau doar ei doi, departe de pozele cu oameni fericiți care își exprimau iubirea pe rețelele de socializare. Își dorea un moment unic cu iubita lui, departe de ochii celorlalți și reușise acest lucru datorită bijuteriei Anyoli.

În drum spre casa lui Rafiq, Anastasia asculta pe repeat mesajul lui Rafiq. La un moment dat l-a întrebat:

– Dar această bijuterie trebuie încărcată?

– Nu, iubita mea. Aceasta are incorporat un cip care conține acest video de care nu te mai saturi. Doar telefonul tău trebuie să aibă suficientă baterie să asculți la nesfârșit acest mesaj. Am avut de ales dintre a-ți transmite un mesaj text, o poză, un link sau un document. Aș fi vrut să-ți pun atâtea lucruri, însă mi-am dorit să fie un mesaj video care să-ți transmită emoția mea, iubirea și să fie o amintire pe care să nu o uiți niciodată.

– Mulțumesc, ai reușit să mă faci și mai fericită. Niciodată nu am primit un cadou atât de special, atât de frumos. Dar mesajul nu se pierde în timp?

– Nu, acest mesaj va rămâne pe viață al tău. În plus este o bucurie regenerabilă. Pot schimba mesajele pe care îmi doresc să le auzi, un mesaj nou la fiecare aniversare a noastră. Chiar dacă cele vechi se vor șterge, mă voi strădui să-ți fac ceva special de fiecare dată.

– Și dacă îmi schimb telefonul? Dacă nu voi găsi unul compatibil cu aplicația?

– Nu trebuie să-ți faci griji. M-am informat dinainte. Cei de la Anyoli investesc mereu în tehnologie și pentru fiecare nou telefon, își îmbunătățesc tehnologia și o fac accesibilă. Știi că unele telefoane nu sunt dotate cu Android sau iOS. Inclusiv pentru acestea este disponibilă aplicația. Românii tăi vor cuceri lumea cu aceste bijuterii, la fel cum tu m-ai cucerit pe mine. Acum este timpul să-mi cunoști familia.

Anyoli – legătura invizibilă care creează punți între oameni

A luat-o de mână și au pășit într-un apartament mare. Imediat ce a văzut-o pe frumoasa fată, mama lui Rafiq s-a dus să o îmbrățișeze. Anastasia i-a sărutat mâna, pentru că era un obicei din lumea musulmană. Aceasta a binecuvântat-o și a strâns-o la piept. I-a spus că o simte ca pe o fiică, fata pe care ea nu a avut-o niciodată, având 3 băieți.

După ce au luat cina împreună și Anastasia a cucerit toate sufletele aflate acolo, mama lui Rafiq a adus o cutie pe care i-a oferit-o Anastasiei. Când a deschis-o, Anastasia a rămas fără cuvinte. Un lănțișor din aur galben cu un pandantiv în formă de cruce, cu opal roz ca și inelul dăruit de Rafiq. Știa că este tot din colecția Anyoli, așa că a atins telefonul de pandantiv.

Pandantivul fusese încărcat cu un PDF care conținea Biblia. Toți știau că Anastasia este credincioasă și că își iubește religia.

– Am vrut să ai mereu Biblia ta cu tine. Rafiq ne-a povestit cât ești de credincioasă și am vrut ca textul sfânt să te însoțească mereu. Când îți vei dori, vei putea adăuga și acest pandantiv suplimentar care conține și Coranul nostru. Am auzit că ai căutat mereu un Coran care să nu fie unul fals, așa că ne-am asigurat că adevărul va fi mereu de partea ta.

Anastasia privea și la cel de-al doilea pandantiv și nu mai avea cuvinte. L-a strâns la piept și i-au dat lacrimile. Acești oameni reușiseră să-i transmită atâtea emoții, într-un timp atât de scurt, emoții pe care le va purta mereu cu ea. Îi oferiseră o bucățică din sufletul lor, emoția în forma ei cea mai pură.

– Nici nu-ți imaginezi ce greu mi-a fost să aleg. Cei de la Anyoli au 4 colecții de bijuterii minunate: Love – iubirea, Dio – care are în centru credința, Nature – care aduce inspirație și frumusețea naturii și Full moon – imperfectul perfect, ansamblul de părți bune și rele care alcătuiesc întregul; iar noi suntem în armonie cu tot ce ne înconjoară.

Anastasia le-a mulțumit și le-a spus cât este de recunoscătoare pentru darurile primite. Nu mai fusese niciodată atât de emoționată și le-a spus cât de mult însemna pentru ea să primească un cadou care să o reprezinte. Știa că în ziua de astăzi este ușor să oferi un cadou doar pentru a te achita de o sarcină, din politețe. Cadourile primite erau atât de speciale!

Mesajul persoanei dragi alături de tine

Iordania

Sursă foto: arhivă personală, editare Canva Pro

După câteva zile petrecute alături de noua ei familie, vacanța Anastasiei se apropia de sfârșit. Urma ca aceștia să-i facă o vizită în România pentru a stabili data căsătoriei. Părinții Anastasiei nu erau la început entuziasmați de ideea plecării ei din țară, însă auzind cât de frumos fusese primită aceasta de familia lui Rafiq, au știut că este pe mâini bune.

În avion, Anastasia și-a pus căștile și a vrut să-și alunge tristețea care îi umplea sufletul. Putea asculta mesajul de pe bijuterie și offline. După ce mesajul s-a terminat a observat că are un alt mesaj de la iubitul ei.

“Frumoasa mea, găsește zilnic motive pentru a zâmbi. Sunt mereu cu tine și te voi iubi mereu, dincolo de moarte!”

S-a uitat în spate să vadă dacă cineva o urmărește. De unde știa Rafiq că ea este tristă? Reușise atât de repede să se conecteze la emoțiile ei și acum formau un întreg. Un întreg pe care-l purta cu ea, în bijuteriile Anyoli.

ANYOLI Love to Give

Sursă foto: anyoli.ro.


Articol scris pentru SuperBlog 2021.

9 Comments

 1. Pingback: Proba 20. Anyoli – Bijuterii cu stocare inteligentă, cadouri cu suflet care prind viață

 2. Pingback: Anyoli - Bijuterii Cadouri Vii Pentru Femei Puternice - Lady In Black 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>