FRANKEnstein de Halloween
FRANKEnstein de Halloween

FRANKEnstein de Halloween

Se apropie acea sărbătoare din an când toate spiritele, zombie și forțele malefice sunt lăsate libere, dar nu pentru a speria oamenii ci pentru a-i amuza și pentru a transforma totul în sărbătoare. În toată lumea, milioane de oameni celebrează sărbătoarea Halloween-ului cu măști, costume și trick-or-treat, dar nu toți știu de unde vine această sărbătoare.

De unde vine sărbătoarea de Halloween?

Ziua de 31 octombrie are o însemnătate aparte în calendarul celtic. O sărbătoare cu origini păgâne, All Hallows Eve, care celebra onoarea morților și era ziua dinaintea “All Saints Day”, 1 noiembrie, sărbătoarea tuturor sfinților Bisericii Catolice. Halloween-ul semnifica și sfârșitul anotimpului cald și intrarea în anotimpul rece.

Dincolo de asocierea acestei sărbători cu apariția fantomelor și a superstițiilor, rădăcinile Halloween-ului vin din sărbătoarea celtică Samhain care marca trecerea sufletelor într-o altă dimensiune temporală prin libertatea de a umbla pe străzi în noapte, iar pentru a le domoli furia, oamenii lăsau daruri simbolice la ușă. Se credea că aceste suflete ar influența recoltele viitoare și de aceea oamenii încercau să le obțină grația.

Cu trecerea timpului, în secolul al VIII-lea, papa Grigorie al III-lea schimbă această sărbătoare păgână în sărbătoarea sfinților și a martirilor, dar cu influențele celei dintâi. În Epoca modernă, sărbătoarea a evoluat și a fost transformată în ceea ce este astăzi: Halloween.

Halloween, sărbătoarea dovlecilor și a lui FRANKEnstein

Halloween invitatie

Revenind în zilele noastre, pe lângă costumele tematice cu schelete și vrăjitoare, Halloween a devenit și o sărbătoare a dovlecilor. Peste tot se organizează concursuri de sculptat dovleci fioroși, luminați cât mai creativ. În anii trecuți petrecerile se organizau în cluburi și restaurante, dar, date fiind condițiile și restricțiile pandemice, am luat decizia să organizăm un Halloween party la noi acasă.

Laitmotivul petrecerii va fi dovleacul, iar “mascota” va fi FRANKEnstein. Am elaborat lista de ingrediente, am făcut și un meniu din care se vor delecta invitații mei, mai trebuie să mă ocup de costume și decorarea casei. Îmi place să-mi impresionez invitații și de aceea m-am pregătit cu cele mai surprinzătoare preparate.

 • Meniu Halloween scaled
 • Cafea bantuita scaled
 • Aperitiv scaled
 • Supa dovleac scaled
 • Coaste scaled
 • Cartofi prajiti scaled
 • Briose halloween scaled
 • Bauturi adulti scaled
 • Cocktail halloween scaled
 • Cocktail scaled
 • Bauturi copii scaled
 • Scary Party Halloween scaled
 • Cocktail 2 scaled

Fii Smart cu electrocasnice Franke

Orice plan se “concepe” în bucătărie. Pentru femeia care iubește să gătească, este important să aibă o plită și un cuptor smart. Să ai o plită Franke și cuptor Franke este ca și cum ai bifa succesul oricărei petreceri. Electrocasnice de calitate superioară, inovative și adaptate stilului tău.

Cuptor Franke Smart FMS 86 H INOX

Smart-FSM-86-H-XS-Inox-satinat
 • Program exclusiv de coacere a pâinii.
 • Sistem Smooth2close – închidere și deschidere amortizată a ușii.
 • Press To Clean – Curățare ușoară a geamului interior.
 • Steam Cleaning – Sistem de curățare cu abur, rapid și fără efort.
Curățare cu abur Steam Cleaning

Bucură-te de lucrurile importante din viața ta și petrece mai puțin timp pentru curățenie. Acest cuptor Franke se curăță singur datorită funcției Steam Cleaning. Procesul de curățare cu abur este sigur, nu necesită agenți de curățare, fiind și ecologic.

Press To Clean – Simplu și Curat

Foarte greu este de curățat și geamul interior. Cu ajutorul funcției Press to Clean geamul interior de sticlă de pe ușa cuptorului se poate scoate foarte rapid. Astfel îl poți curăța în profunzime și ușor. Ușa cuptorului va fi mereu curată și fără pete.

Plită inducție Franke Smart FSM 654 L B

 • 4 zone de gătit
 • design fără ramă
 • touch cu display roșu
 • 9 trepte de putere + Booster
 • 4 trepte Booster
 • 4 funcții speciale (2 pentru fiecare zona de gătit)
 • Zona Bridge
Plita FRANKE Smart FSM 654 I B BK Cristal Negru
Zona Bridge

Fiecare plită Franke are la bază un design de ultimă generație și o tehnologie avansată, proiectată să reziste. Datorită Zonei Bridge puteți să folosiți vase mari fără probleme sau să folosiți două vase mai mici.

Putere Reglabilă

Gătiți simplu și ușor cu ajutorul opțiunii de limitare a puterii. Plita este livrată cu nivelul de putere setat la maximum. Nivelul de putere este simplu de schimbat, în cazul în care nu se potrivește cu standardul din casa ta.

Chiuveta Franke BOX CENTER BWX SEMIFILO/FILOTOP
CHIUVETA FRANKE BOX CENTER BWX 220 54 27 1
Sistem Fast Fix

Sistemul de fixare Fast Fix permite instalarea chiuvetelor în mod absolut ergonomic, rapid și simplu. Doar aplicați silicon și așezați chiuveta printr-o simplă apăsare.

Incasso Semifilo

Instalare ușoară prin conceptul Incasso Semifilo pe suprafețe solide și laminate. Marginea de 1 mm îți permite o incorporare perfectă în partea superioară a blatului.

La fel cum a fost creat și corpul lui FRANKEnstein, așa îmi creez și eu ritualul de curățare, spălare și mărunțire al ingredientelor principale. În orice chiuvetă Franke vei găsi suportul de care ai nevoie. Un model modern și elegant, din inox de cea mai bună calitate, este o chiuvetă care integrată în spațiul potrivit, se va adapta tuturor cerințelor tale.

Franek Smart ambiental

Pe Franke magazin online îți poți dota bucătăria cu electrocasnice de vis. Acestea sunt special concepute pentru a-ți transforma pasiunea pentru gătit în artă. Să fii MasterChef la tine acasă poate deveni acum realitate.

Decorarea casei de Halloween

Cât timp preparatele se vor rumeni la cuptor și pe plită, casa trebuie aranjată și “posedată” de spiritul monstrului FRANKEnstein, dar și a dovlecilor fioros de zâmbitori. După ce dovlecii, liliecii și păienjenii vor prelua comanda, vine rândul decorării mesei pe care vor fi așezate preparatele apetisante.

Am aranjat masa în așa fel încât să se bucure și cei mici, dar și cei mari. Casa este pregătită de sărbătoare, costumelor li se fac ultimele retușuri, acuarelele pentru pictarea fețelor sunt și ele gata. Thriller a lui Michael Jackson începe să ne introducă în atmosfera de Halloween. Îmi place lumina degajată de felinare, dar și de dovlecii sculptați și luminați. Odată încălziți, în casă miroase a dovleac copt.

Trick-or-treat

Pentru a intra în casă, fiecare invitat va trebui să respecte un dress code stabilit odată ce invitația a fost acceptată. Este ziua în care nu acceptăm să fim normali. E timpul ca vrăjitoarele să-și pregătească măturile și să zboare către cea mai frumoasă petrecere.

Fiecare preparat va fi precedat de un joc de tipul trick-or-treat. Atmosfera trebuie animată și copiii să-și primească dulciurile mult așteptate și câștigate cu iscusință. Concursul de sculptat dovleci va fi senzația serii ca și anul trecut. Avem și aruncarea semințelor de dovleac în paharele care încep de la mare la cel mai mic, găsirea bomboanelor în formă de dovleci ascunse prin casă, iar seara se va încheia cu un maraton al filmelor dedicate Halloween-ului.

 • Halloween Festival
 • Costume adulti HAlloween
 • Costume copii Halloween scaled
 • Costume Halloween

Fiecare petrecere de Halloween poate fi înspăimântător de frumoasă, să strângă la un loc oameni de calitate cu pasiuni comune și totul să fie celebrat cu mâncare bună, gătită la tine acasă. Pe eMAG găsești cele mai noi de electrocasnice, chiuvete și baterii, dar și multe alte accesorii necesare în bucătărie.

3 Comments

 1. Pingback: Proba 8. Halloween… în stil Franke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>