Feng Shui pentru începători
Feng Shui pentru începători

Feng Shui pentru începători

Un nou an a început și fiecare dintre noi ne dorim să schimbăm anumite lucruri în viața noastră, în casa noastră sau în modul în care îi percepem pe ceilalți. Dacă ești pasionat de numerologie, astrologie, tarot, feng shui și spiritualitate, cu siguranță ai vizualizat previziunile pentru 2023. Dacă ești începător sau interesat de arta feng shui, am pregătit câteva recomandări pe care să le aplici pentru crearea unei atmosfere plăcute în casa ta.

Cele cinci elemente Feng Shui

Cele cinci elemente Feng Shui

În Feng Shui este folosit sistemul celor cinci elemente, un sistem taoist care analizează principiile din natură și modul în care acestea există, pentru a fi mereu în echilibru. Cele cinci elemente sunt: pământul, metalul, apa, lemnul și focul. Fiecărui element îi este asociată o calitate, dar și o culoare și o formă care poate fi folosită ca element de design. Dacă vrei să îmbunătățești atmosfera casei tale, ține cont de aceste calități și folosește-le ca elemente de design.

Elementul Pământ

După cum îi și spune numele, acest element este legat de grija pentru propria persoană, de rădăcini, de propriile limite, dar și de hrană. Este ușor de identificat, deoarece este reprezentat de culori precum galben, portocaliu, maro sau derivate din aceste culori, dar și forme pătrate sau obiecte grele. Poți adăuga elementul pământ în casa ta fie printr-un covor pătrat în culorile de mai sus, fie printr-o o piesă de mobilier din lemn masiv.

Elementul Pământ ține de domeniul sănătății, cunoașterii, parteneriatului.

Elementul Metal

Metalul sau fierul este înzestrat cu acele calitățile care întruchipează bucuria, frumusețea și precizia. Se distinge prin culorile alb, gri și metalic, dar și forme circulare, care reprezintă metalul. Dacă vrei să aduci acest element în spațiul în care locuiești, poți folosi corpuri de iluminat rotunde, metalice, dar și un ghiveci de culoare gri metal.

Elementul Metal ține de domeniul voluntariatului, al ajutorării celor neputincioși, dar și ajutorul dat copiilor.

Elementul Apă

Apa întruchipează înțelepciunea profundă, dar și o legătură specială a omului cu lumea. Deși te-ai aștepta să găsești culori albastre, azurii, acest element are legătură cu negrul, albastrul foarte închis și formele ondulate, curbate. Adaugă acest element în casă prin diferite decorațiuni sau statui, fântână cu apă sau tablouri.

Elementul Apă ține de domeniul profesional, de carieră.

Elementul Lemn

Lemnul semnifică creșterea, vindecarea și vitalitatea. Este reprezentat de culorile: verde, albastru și albastru-celest, dar și de forme înalte. Poți aduce acest element prin plante de apartament verzi, dar și diverse decorațiuni sau tablouri în culorile menționate.

Elementul Lemn ține de domeniul familiei, al stării de liniște și de pace interioară.

Elementul Foc

Focul nu reprezintă doar pasiunea, ci și inspirația și vizibilitatea. Este legat de culorile aprinse, precum roșu și portocaliu intens, și de formele triunghiulare. Lumina este, de asemenea, în legătură cu elementul foc. Lămpile sau lumânările sunt o modalitate inspirată de a adăuga elementul foc în casa ta.

Elementul Foc ține de domeniul faimei, al celebrității.

👉Citește și Cum sa folosești cristalele in Feng Shui?

De unde să începi aplicarea principiilor feng shui?

De unde sa incepi aplicarea principiilor feng shui

Dacă ești pasionat de feng shui, dar nu știi de unde să începi, cel mai ușor este să începi cu feng shui in dormitor. Este locul unde îți petreci cel mai mult timp, este locul încărcat cu cea mai mare energie. Începe cu poziția patului și apoi cu celelalte piese de mobilier. Plasează-l aproape de ușă, pe un perete solid, dar nu în fața ușii care dă în camera ta. Semnificația acestei poziții ține de vizibilitate, de a controla tot ce intră sau iese din camera ta, iar acest lucru îți va da încredere în tine, să rămâi conștient și de eventualele oportunități care ar putea veni spre tine.

Intrarea, numită și gura qi, este locul în care energia intră în spațiul tău, ceea ce văd oamenii din afara casei tale și te reprezintă pe tine. Ai grijă ca intrarea să fie mereu curată, astfel încât energia qi să poată curge cu ușurință.

Patul și dormitorul tău te reprezintă, iar în feng shui este considerată o zonă foarte importantă. După ce ai așezat patul așa cum aminteam mai sus, ține cont că nu este recomandat să depozitezi ceva sub el. Este locul unde petreci mult timp, odihnindu-te sau dormind, așa că tot ce se află sub tine te afectează energetic. Dacă trebuie să depozitezi lucruri sub pat din motive de spațiu, asigură-te că ai doar obiecte moi, perne, cearceafuri sau pături.

De asemenea, poți adăuga elementul pământ pentru susținere, prin plasarea unui covor pătrat de culoarea pământului sub patul tău.

Găsește modele de paturi confortabile aici.

Livingul – locul pentru familie și prieteni

Livingul locul pentru familie si prieteni

Livingul sau sufrageria este locul în care invităm familia sau prietenii, un loc confortabil, dar și primitor. Asigură-te că ai suficient loc pentru a-i primi pe toți cei dragi sau achiziționează taburete sau scaune care nu ocupă mult loc. Pentru ca momentele petrecute în acest loc să fie plăcute, orientează canapeaua sau fotoliile unul spre celălalt, cu o distanță mică între ele.

Amenajează-ți livingul cu stil de aici

Pentru a păstra principiul qi activ, evită să aglomerezi zona ușii sau plasarea scaunelor în această zonă. Pentru a asigura o atmosferă plăcută, sănătoasă, plasează și plante verzi sau flori, iar ambientul va fi unul plăcut, relaxat. Elementul lemn aduce energie vitală, dar și bunătate și compasiune.

Alege elemente Feng Shui potrivite casei tale de aici.

Ce element din Feng Shui îți dorești să aduci în casa ta, în 2023?


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>