Motivația

Toți așteptăm să fim motivați pentru a face ceva. Motivația nu este o persoană care ne bate la ușa și spune: Bună ziua, eu sunt motivația! Trebuie să o găsești în interiorul tău și să acționezi. Vrem să fim motivați să mergem la sală sau să ne apucăm de dietă. Amânăm până vine primăvara spunând că iarna oricum trupul ne este acoperit și mai avem timp. Găsim motive legate de vreme, de dispoziție. Cum ar fi să faci acest lucru chiar azi? Acum?

Așteptând fericirea

Motivatia

Amânăm până și fericirea. O să fiu fericit când: o să mă căsătoresc, când o să am un job bun, când o să fiu la casa mea, când o să am copii, când… Ce ar fi să-ți găsești motivația chiar acum? Să fii motivat să-ți găsești persoana cu care vrei să-ți petreci tot restul vieții acum, să fii motivat să arăți bine chiar dacă nu vrei să “agăți” pe cineva.

În pandemie au fost multe glume pe seama femeilor care nu se mai aranjau, cele care declaraseră că se aranjau pentru ele însele, dar care acum stăteau în pijamale în lipsa admiratorilor care le-ar putea observa schimbarea. Oare așa fie? Găsim motivație doar pentru că ceilalți să-și facă o imagine despre noi?

Motivația pentru a face exerciții fizice

Motivatia

Nu trebuie să mergi la sală pentru a face exerciții fizice. Nu trebuie să ai un echipament special pentru diferite tipuri de exerciții, ci pur și simplu să începi cu niște exerciții de stretching sau să găsești un program de pilates pe YouTube. Cât despre echipamente ușoare de fitness, poți sta fără grijă. Găsești magazine online care au o varietate de gantere, greutăți pentru picioare, benzi elastice pentru pilates.

Începe cu ceva ușor și de scurtă durată, zilnic. Mărește treptat timpul de execuție și intensitatea exercițiilor. Vei observa că atunci când va intra în rutina ta, nu vei mai avea probleme de genul: Îmi e lene să fac sport! Poți alege și o bicicletă medicinală sau chiar o bandă de alergare dacă spațiul îți permite.

Motivația vine făcând acel lucru, luând inițiativa!

Începe cu ce nu-ți place

Mulți amânăm să facem un lucru doar pentru că așteptăm să se întâmple ceva, să găsim motivația pentru a-l face. Atunci când avem de dat un telefon unui client dificil sau trebuie să luăm o decizie, amânăm pentru mai târziu, pentru mâine, pentru când avem starea necesară. Începe cu ce nu-ți place și vei vedea ce liniștit vei fi când vei termina acel lucru neplăcut. Te vei debarasa de o povară sufletească, de o încărcătură energetică negativă. Plus că de multe ori se dovedește că nu era atât de greu, ci doar mintea era cea care îți inducea frica. Acesta este și rolul rațiunii noastre, de a ne apăra de lucrurile neplăcute.

Rezolvă problema sau las-o să treacă! Nu trăi cu povara acestei probleme!

Învățătură budistă

Motivația de a scrie o carte sau pe blog

Motivatia

Vedem în filme cum autorii de cărți se izolează de lume, pe o insulă exotică uneori sau într-o zonă liniștită. Da, ar fi o opțiune dacă am avea din ce trăi, de a ne asigura acest climat relaxant. Cu siguranță ideile vin mai ușor când ești liniștit, când te afli în natură și în compania unor lucruri frumoase. Dar nu ne putem permite să așteptăm până ce avem independența financiară pentru această călătorie.

Găsește motivația de a începe să scrii la cartea ta, pe blogul tău, în intimitatea casei tale. Chiar dacă nu găsești cuvintele la început, ia această inițiativă. Minte-ți creierul că-ți place ceea ce faci, că bucuria de a-ți vedea cartea pe rafturile celei mai renumite librării este destul de motivantă. Chiar dacă va trebui să iei o pauză de la serialele preferate, ieșirile târzii din weekend, gândește-te că este pentru o scurtă perioadă, iar satisfacția va fi mult mai mare.

Vizualizează impresiile plăcute ale cititorilor tăi când îți citesc materialul, reach-ul pe care acesta îl are. Nu-i așa că motivația și-a făcut apariția? Cu fiecare pas pe care-l faci, ești mai aproape de îndeplinirea visului tău, de independența financiară pe viitor. Spune-ți: Nu există nimic altceva ce aș vrea să fac acum, un alt loc în care aș vrea să fiu, decât să scriu la cartea mea, pe blogul meu! Creierul nu are capacitatea de a verifica aceste lucruri pe care i le spui și făcând asta zilnic, se va convinge că este ceea ce-ți dorești.

Am citit despre un experiment interesant pe care Marisa Peer, psihoterapeut, speaker motivațional și terapeutul mai multor vedete internaționale, îl face.

Închide ochii și imaginează-ți cum în fața ta se află o lămâie. Această lămâie este suculentă și miroase foarte apetisant. Imaginează-ți cum o duci spre gură și cum te bucuri gustul ei. Mușcă cu poftă din ea!

Deschide ochii! Unde este lămâia? Nu există! Nu-i așa că salivezi deja după tot ce ai citit? Așa se întâmplă și cu mintea ta. Lucrurile pe care le gândești sunt doar în imaginația ta. Îți faci rău gândind ceva ce nu este adevărat!

Cuvintele sunt cele care dau motivația

Motivatia

Dacă de fiecare dată când te trezești te gândești cât de neplăcut este, că mersul la serviciu (scârbiciu) este atât de neplăcut, este normal să te simți rău, demoralizat, demotivat. Începe-ți ziua bucurându-te de câteva exerciții fizice care să-ți revigoreze trupul, bea un pahar cu apă pe stomacul gol pentru detoxifierea organismului. Găsește hainele în care te simți confortabil, plin de energie și care îți ridică stima de sine.

Mie îmi place foarte mult să mă îmbrac în negru. Negru îmi oferă confortul și liniștea de care am nevoie. Nu este pretențios și se asortează la orice. Nu întotdeauna haina face omul!

Savurează cafeaua care-ți revigorează simțurile. Nu te trezi în ultimul moment și din grabă să pierzi acest moment. Cafeaua este acel obicei de dimineața care îți poate anticipa o zi bună sau rea. Așa că nu vărsa cafeaua pe tine să te trezești mai repede și nici nu o sorbi fără a te bucura de aroma ei proaspătă.

Mă bucur de fiecare moment al zilei. Mă bucur de dimineața pentru că este o binecuvântare că m-am trezit, mă bucur de timpul la serviciu pentru că așa îmi pot câștiga existența și mă pot dezvolta atât personal, cât și profesional. Șeful meu este arțăgos nu doar cu mine, ci cu toată lumea, așa că nu o iau personal. Are o zi proastă, o perioadă proastă. Dacă nu mai suport locul în care mă aflu sunt liber să plec. Călătoria prin viață este interesantă atunci când ești motivat să faci ceea ce-ți place!

Lasă grijile! Începe să trăiești!

Dale Carnegie

Este ușor de zis și greu de făcut, te gândești acum. Nu dacă iei atitudine și acțiunile tale se îndreaptă către îndeplinirea obiectivelor tale, a visurilor tale, nimic nu este prea complicat. Ești stăpânul vieții tale, nu călăul!

Tu cum îți găsești motivația de a începe o nouă zi?

Sursă foto: unsplash, Pinterest.

5 Comments

    1. copperattitude

      Habibti, tare misto articolul tau. Chiar acum citesc o carte despre puterea subconstientului si cat de important este sa ne spunem cuvinte pozitive si sa sadim ganduri de pace, sanatate si fericire. Si cat de important este exercitiul a acesta, zilnic!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>