Cuprins
Suferința ca și bucuria face parte din ansamblul stărilor pe care le avem zilnic. Nu trebuie să te consideri un predestinat, ci să cauți anumite instrumente pentru a trece mai ușor peste o situație neprevăzută, peste o situație care ți-a adus neplăceri în plan sufletesc. Problema nu este suferința, ci cum reacționezi tu la acel factor declanșator.
Dacă te doare capul, de exemplu, nu lăsa ca acea durere să pună stăpânire pe toată ființa ta, să te oprească de a mai face lucrurile obișnuite și încearcă să o lași să se manifeste. Ia un analgezic și încearcă să-ți vezi de activitățile zilnice. Nu te complace în această situație și nu sta în pat toată ziua. Atunci când migrena persistă sau este insuportabilă, înseamnă că are o cauză mai adâncă și mergi la doctor!
Dă-ți voie să suferi
De fiecare dată trebuie să identificăm durerea sau corpul durere, așa cum aflăm și din cartea Puterea prezentului a lui Eckhart Tolle, să o lăsăm să se manifeste, însă conștientizând acest lucru va scădea din intensitate. Ai grijă și cui îi spui despre suferințele tale, deoarece sunt mulți care îți vor minimiza suferința, și se vor văieta că ei suferă mai mult decât tine sau “Dacă ai ști câte bobârnace am luat eu în viață!”.
Ok, dar este vorba de momentul meu, chiar nu mă interesează experiența ta în acest moment! Abia învăț cum să fac eu față, nu mai am nevoie și de morala ta. Ferește-te de acele persoane care nu ascultă și încearcă mereu să găsească o soluție pentru problema ta.
Dacă ești înconjurat de astfel de persoane, încearcă să faci curățenie “în lista de prieteni” și să-i alegi pe cei mai valoroși. Cine își dorește 500 de prieteni pe Facebook decât 1 sau 2 reali. Dacă suferi de atenție, de lipsa validării, atunci îi vei alege pe cei 500, însă, când ești cu picioarele pe pământ îi vei alege pe cei 2. Sau dacă nu ai încredere în nimeni, dacă ești o persoană mai introvertită, alege să-ți așterni gândurile într-un jurnal. Cu siguranță vei simți cum te descarci, fără ca nimeni să te judece și să-ți reducă suferința.
Persoanele frustrate îți minimizează suferința
Da, este adevărat. Îți pot spune asta din propria experiență. Pentru că și-au negat suferința sau alte persoane le-au minimizat-o, aceste persoane s-au frustrat mai mult, iar acum încearcă să nu te lase nici pe tine să te manifești, pe principiul “Lasă să moară și capra vecinului!” sau “Lasă că nu mori dacă ți s-a întâmplat asta!”. Poate că, pentru mine, este important acest lucru și aș avea nevoie doar să mă asculți și să nu mă mai judeci sau să-mi spui tu ce este bine. Este suficient că ești tu atât de frustrată, nu mai este nevoie și de mine.
Alege și varianta blogului, dacă dispui de unul. Vei vedea câte persoane rezonează cu suferința ta sau persoane care își vor da și ele frâu sentimentelor pe care le-au reprimat. Empatia înseamnă să te pui în papucii celuilalt, dar înainte asigură-te că i-ai dat jos pe ai tăi. Doar privind de la nivelul lui îl vei putea înțelege. Sau dacă nu-l înțelegi, nu ai această empatie, nu-l judeca. Fiecare are dreptul de a simți ceva, chiar dacă ție nu-ți convine sau nu înțelegi prin ce trece.
Cum te distanțezi de persoanele antipatice
Atunci când mă lovesc de astfel de persoane aleg modalitatea îndepărtării. Nu vreau nici să mă cert cu ele, pentru că aceste persoane au o mentalitate rigidă și cred că doar ce zic ei este bine, și nici să le dau explicații. Îmi este mai bine când aleg să nu mai fim atât de prieteni, să comunicăm. Și tăcerea este un răspuns și de cele mai multe ori cea mai dreaptă alegere. Acest “mesaj” este cel mai adesea recepționat, și dacă își dau seama că au greșit și țin la prietenia ta, la valoarea ta de om, se vor schimba, dacă nu… îți este mai bine fără ei.
În ziua de astăzi prietenii nu se măsoară în like-uri pe rețelele de socializare, ci îi vezi atunci când îți sunt alături într-o situație dificilă. Așa cum ziceam, alege 2 prieteni adevărați și în rest încearcă să te înconjuri de lucruri care-ți plac, care îți aduc bucurie. Mie îmi aduc liniștea și fericirea cărțile. Pe dusacucartea.ro vei găsi cărțile pe care eu le citesc. Încerc să alternez domeniile, însă în ultimul an sunt foarte atrasă de cărțile care m-au ajutat la dezvoltarea personală și spirituală.
Minimizarea suferinței
Să suferi nu înseamnă că ești slab, ci că îți asculți nevoile interioare și nu lași pe nimeni să ajungă la minimizarea suferinței tale. Ești important în primul rând pentru tine și apoi pentru ceilalți. Nu lăsa pe nimeni să-și bată joc de suferința ta, indiferent că este din familia ta sau cineva apropiat. Este viața asta atât de grea și de neînțeles uneori, așa că nu ai nevoie de oameni toxici în ea.
Dacă ai o mentalitate rigidă există cărți și programe de dezvoltare personală pe care să le urmezi. Avem mult prea multe persoane cu un coeficient de inteligență emoțională scăzut și cu un coeficient de inteligență ridicat. Degeaba ești inteligent, dacă într-o întâlnire reușești să înjosești pe cineva, doar pentru a-ți culege laurii. Cu timpul aceste persoane se vor regăsi singure, fără prieteni, iar inteligența nu-ți aduce căldură sufletească.
Fii mai bun, fii mai uman și totul o să fie mai frumos în viața ta. Ceea ce gândești atragi, așa că gândește pozitiv și dă-ți voie să ai și momente de tristețe, de suferință. Ele fac parte din viața ta, așa îți dai seama că ești OM.
❤️ Ce articol frumos! Ca o mana care te mângâie. 🤗❤️
Multumesc, Miri! 😘🤗
Un articol profund si tare frumos!❤
Multumesc, iepuras!😘🤗❣
Pingback: Mindset | Carol S. Dweck – Dusă cu cartea 2021
Pingback: Sunt Vulnerabilă și Sunt Mândră De Asta! (Guest Post - Diana Gole) - Lady In Black 2021