Călătorie în blogging
Călătorie în blogging

Călătorie în blogging

Nu mi-am imaginat vreodată că pe lângă jobul de zi cu zi, voi face o pasiune și pentru blogging. Deși la început am luat-o ca pe o joacă, blogul meu de carte a început să crească ușor și sigur, aducându-mi colaborări cu edituri iubite de cititorii mei. Pentru că era doar o pasiune și îmi plăcea mai mult să citesc decât să scriu recenzii, cunoștințele mele despre tehnologie erau la nivel de începător.

Nu aveam nici măcar un laptop performant. Era un laptop mic de 11″, dar care mă ajuta să-mi public gândurile și recenziile despre cărțile preferate. Mă uitam cu admirație la cei care făceau filmări despre cărți și îmi doream să ajung și eu așa, cândva. La un an de zile a apărut și Lady in Black, un blog pe care pot scrie despre lifestyle, beauty și tot ce-mi trece prin minte.

Tehnologie de ultimă generație

Spacer

Schimbarea laptopului meu a venit odată cu participarea mea la SuperBlog 2020. Laptopul meu mic nu avea puterea să stocheze poze de mari dimensiuni sau să instalez diferite programe, ca Photoshop sau de editare video. Atunci a fost momentul când soțul meu, expertul casei în comunicații și IT, mi-a propus să achiziționăm un laptop performant, de ultimă generație.

Nu vă imaginați că a fost un laptop de Gaming, cu performanțe intergalactice. Nu, a fost un laptop care a corespuns cerințelor mele de blogger începător. Mi-a purtat noroc, pentru că m-am clasat pe locul 7 de la prima mea participare și așa au venit și premiile, dar și locurile de pe podium.

Călătorie în lumea Spacer

Spacer

Pentru că pasiunea pentru blogging s-a transmis în toată familia, fetița mea de 11 ani își dorește să ajungă un gamer adevărat și să-și înregistreze sesiunile de gaming. Pentru a veni în sprijinul ei, am înscris-o la cursuri de programare. A învățat cu ajutorul codurilor să-și creeze propriile jocuri și a devenit pasionată de lumea IT.

Odată cu schimbarea ei, a venit și schimbarea mea. Participarea la SuperBlog mi-a deschis drumul către copywriting și către tehnologie. Am început să realizez video pentru îmbrăcăminte și să testez produse. Pentru toate acestea aveam nevoie de echipamente mai performante, dar prietenoase cu bugetul meu. Cu toții ne dorim produse de calitate la prețuri corecte și am căutat un brand care să le cuprindă pe ambele. Așa am făcut cunoștință cu lumea Spacer.

De când am intrat pe site-ul lor, mi-am dat seama că tehnologia este la ea acasă, iar astronautul te poartă către galaxia soluțiilor IT. De ceva vreme îmi investesc banii în branduri care au o anumită valoare sau cum zice englezul “Put your money where your morals are”. Am ales un brand care se dezvoltă încontinuu și care acoperă o gamă largă de produse.

Misiunea noastră de a crea confort tehnologic prin echipamentele electronice și ITlivrate în fiecare casă, a început în anul 2012, iar de atunci portofoliul nostru s-a dezvoltat continuu, ajungând să acopere o gamă largă de produse: periferice PC, scaune pentru gaming, accesorii laptop și smartphone, soluții de stocare, cabluri, etc

Produse Spacer pentru un blogger în ascensiune

Fiecare blogger trebuie să-și facă un update al dispozitivelor, accesoriilor și gadgeturilor pe care le folosește, din când în când. Așa identifici acele produse pe care nu le-ai folosit niciodată și care ocupă loc inutil pe biroul tău, dar observi și ce ai nevoie pentru a evolua, pentru a-ți îmbunătăți activitatea. Astfel, mi-am dat seama că aș avea nevoie de device-uri care să mă ajute să fiu mai productivă atât în blogging, cât și la job.

Laptopul nu este suficient pentru activitatea de blogging, iar display-ul este prea mic, așa că mi-am achiziționat și un monitor de 28″. Pentru momentele de creativitate sau pentru deadline-ul unor articole, aș avea nevoie de mouse și tastatură silențioasă. Formatul apartamentului nu-mi permite instalarea unui birou mai mare, așa că mi-am făcut unul mai mic în living. Nu aș vrea să-i deranjez pe ceilalți în timp ce se odihnesc și eu am de finalizat un articol, iar aceste periferice PC ar fi de ajutor.

mouse tastatura Spacer

Alegerea unor device-uri potrivite poate fi grea uneori! Un mouse nepotrivit îți poate încetini ritmul de lucru, iar ideile creative se pot pierde. Pe site-ul Spacer am găsit mai multe modele de mouse și sunt sigură că îl voi găsi și pe cel potrivit pentru mine.

cooling pad laptop

Un alt accesoriu foarte util ar fi și un cooling pad, deoarece acesta îți protejează laptopul de supraîncălzire. Un cooling pad asigură un flux mai mare de aer, răcește rapid și eficient, dar este și silențios. Cu un astfel de accesoriu, laptopul funcționează mult mai bine. Am încercat la serviciu un cooling pad și a fost eficient, nu doar vara, ci și în restul anului.

Un microfon mi-ar fi de ajutor și poate aș avea curajul de a transforma guest-posturile în podcasturi. Am avut probleme atunci când am folosit doar microfonul laptopului sau cel al căștilor, iar sunetul nu a fost de calitate. Un microfon performant dispune și de un windscreen care ajută la eliminarea zgomotului de fundal și oferă o calitate a sunetului superioară.

microfon podcast
rucsac rio rosu fata cu logo

Din categoria Sport si călătorie aș alege un rucsac pe care să-l folosesc zilnic, dar în care să depozitez și aparatul foto, căștile, trepiedul sau cărțile, atunci când vreau să fac un video pentru o prezentare de produs sau poze deosebite în natură. În plus, un adaptor cu socket universal mi-ar fi de folos atunci când merg în vacanțele din afara țării și prizele sunt diferite.

Un hub USB extern ar fi util și m-ar ajuta să-mi organizez mai bine device-urile și să le am la îndemână. Porturile USB ale laptopului nu sunt niciodată suficiente pentru toate dispozitivele pe care le folosesc, iar de multe ori le rătăcesc sau sunt la încărcat în altă cameră. Nu-mi place nici să-mi aglomerez biroul, așa că țin totul aranjat.

hub usb Spacer

Călătorie în blogging cu Spacer

M-a luat valul, dar chiar am nevoie de aceste accesorii. Făcând o analiză, îmi dau seama că multe dintre ele nu sunt utile doar în blogging și fiecare și-ar putea găsi favoritele în universul Spacer. Dacă și tu îți dorești să devii mai organizat, atunci intră pe site și vezi care dintre produsele lor sunt potrivite pentru activitatea ta de zi cu zi.


Sursa foto: spacer.ro. Sursa foto coperta: canva.com

Articol scris pentru SuperBlog 2022

One comment

  1. Pingback: Proba 3. Cum m-a ajutat tehnologia să devin creativ? Incursiune în lumea Spacer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>