Hygge la tine acasă
Hygge la tine acasă

Hygge la tine acasă

Conceptul hygge s-a născut din tradiția daneză și este sinonim cu sentimentul că te simți bine într-un loc care emană căldură, confort și mulțumire sufletească. Nu trebuie să fii danez sau să locuiești în Danemarca pentru a-ți crea o stare de bine și să te bucuri de ea. Ceea ce stă la baza acestui concept este apartenența și conectarea ta cu locul unde trăiești, comunitatea din care faci parte, dar să fii și prezent și să iubești tot ceea ce te înconjoară.

Cozy sau hygge sunt două concepte sinonime, pe care noi, românii, și nu numai, le-am îmbrățișat pentru tot ceea ce reprezintă ele, dar și pentru starea pe care ne-o construim în jurul lor.

Arta de a trăi frumos

Începe-ți fiecare dimineață cu o cafea caldă, proaspătă și aromată, care să-ți trezească simțurile. Așază-te și savureaz-o în tihnă. Fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și bucură-te de culori, texturi și de sentimentele pe care acestea ți le trezesc. Relaxează-te pe fotoliul sau canapeaua preferată și dacă, îți este răcoare, acoperă-te cu un pled călduros. Asta înseamnă să te simți cozy!

Cu toții avem aceleași 24 de ore în fiecare zi, nici mai mult și nici mai puțin. Timpul trece repede, mult prea repede am putea zice, fără să putem termina tot ceea ce ne-am propus. În unele zile avem impresia că nu am realizat nimic, că au trecut fără urmă orele, însă de altele ne amintim toată viața. Prima întâlnire, cea mai bună mâncare pe care ai gustat-o vreodată și ți-ai jurat că vei învăța să o gătești și tu, sau mirosul ierbii abia cosite după o ploaie caldă de vară. Toate acestea le simți și le memorezi doar dacă ești prezent.

Cum să fii fericit la tine acasă

Chiar dacă fericirea a început să fie cercetată, poți învăța simplu cum poți fi fericit și cum poți face acele lucruri care te fac fericit, de care să-ți aduci aminte mereu. Și ce poate fi mai ușor de transformat decât ambientul casei tale. Schimbarea începe în casa ta!

Nu trebuie să stai și să cauți prin magazine până obosești acele obiecte cozy pentru casa ta. FAVI este cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România. Pe FAVI.ro se găsesc aproape un milion de produse, de la peste 250 de magazine din România. Ușor, plăcut și în confortul casei tale, fără a fi stresat de partenerul plictisit, poți alege și compara între ele acele produse potrivite pentru casa ta.

Canapeaua cozy

O nouă zi obositoare s-a încheiat. Ai terminat proiecte care nu mai sufereau amânare, dar ți-ai dat și ultima fărâmă de energie. Ajungi acasă și faci un duș cald. Te îmbraci confortabil și te ghemuiești pe canapea alături de persoana iubită sau, dacă ești singură, te bucuri de momentele în care îți limpezești mintea și începi să te deconectezi de la tot.

Pe FAVI.ro poți alege dintr-o gamă variată de canapele care să-ți ofere starea de bine. Alege o canapea galbenă, culoarea frunzelor de toamnă, pe care s-o accesorizezi cu o măsuță chic, cu un pled călduros pentru că tot bine vremea rece, dar și un ceainic din care să-ți bei ceaiul preferat.

Favi cozy

Să alegi o canapea nu este un lucru ușor. Alegi cum vrei să fie ambientul casei tale, apoi construiești pas cu pas, ca la un puzzle. Nu este importantă doar frumusețea canapelei sau că este la modă, ci și starea de bine pe care ți-o poate oferi. Magia cozy începe cu canapeaua ta.

Lumina perfectă

Cozy continuă cu acele dimineți limpezi, luminate perfect. Alegerea unui corp de iluminat ideal poate fi o provocare. Echilibrul este între lumina caldă și cea rece, la fel ca în viața reală când păstrăm echilibrul între muncă și viața personală. Dacă preferi o ambianță romantică, poți înlocui corpurile de iluminat cu niște lumânări sau pur și simplu să le stingi. Tot Danemarca este renumită pentru lumânările pe care locuitorii ei le ard în fiecare an, aici aprinzându-se cele mai multe lumânări decât oriunde în această lume.

Să-ți găsești fericirea poate fi un lucru ușor, mai ales când vine vorba de acele decorațiuni din casă care pot fi cumpărate. Împlinirea, mulțumirea pentru tot ceea ce ai trebuie găsite în tine însuți. O lume mai bună îți deschide porțile acum.

Hygge la tine acasă cu Favi.ro

Manifest Cozy

Timpul nostru este prețios și de aceea este foarte important cum ni-l petrecem. Pe lângă timpul pentru noi, trebuie să avem și pentru familie, prieteni și vecini. De la modul cum îți prepari mâncarea, îți aranjezi casa și te bucuri de ceea ce ai realizat, se poate construi acea stare de bine, starea cozy. Pentru că nu aș putea vorbi de ceva ce nu știu, vreau să-ți prezint Manifestul meu Cozy, așa cum îl văd și-l aplic eu pentru viața mea.

Atmosfera

Să creezi o atmosferă de liniște în intimitatea casei tale este un lucru important. Viața pe care o trăim este foarte tumultoasă, iar o atmosferă primitoare este benefică pentru oricine. Aprinde câteva lumânări și creează un ambient romantic pentru tine și persoana iubită.

Fii prezent în viața ta

Uneori suntem ca niște roboți și telefonul mobil este principalul motiv pentru care nu suntem atenți. Fii prezent și încearcă să-l folosești cât mai puțin când ești cu familia sau prietenii tăi, și mai ales la serviciu sau pe stradă.

Bucură-te de arome și texturi

Fă-ți timp pentru a pregăti cât mai des o cină gustoasă și savuroasă. Mănâncă în tihnă și bucură-te de aromele și de textura mâncării. Sunt prea scurte momentele în care avem timp să luăm masa împreună, și de aceea este foarte important să ne bucurăm de fiecare moment.

Recunoștința

Fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și încheie fiecare zi cu recunoștința pe care o îndrepți către Divinitate sau către Univers. “Nemulțumitului i se ia darul” spune o vorbă înțeleaptă, așa că mulțumește-te cu ceea ce ai chiar dacă consideri că ai putea face și mai mult și mai bine. Ai timp pentru toate, fă-ți timp și pentru tine!

Armonia

Chiar dacă viața pare o continuă competiție între oameni și statut social, viața este mai mult decât atât. Sunt destui oameni care te cunosc și știu ceea ce poți face, de aceea ia o pauză și nu mai încerca să le demonstrezi tuturor ceea ce poți face.

Confortul

Fă-ți un obicei de a-ți construi propriul confort și cumpără de pe FAVI.ro acele obiecte care îți redau starea de bine. Ia o pauză și relaxează-te! Să fii încordat mereu nu este bine. Fie că alegi un loc confortabil unde să-ți limpezești gândurile, o baie caldă cu spumă și săruri, o carte și o cană cu ceai cald, toate sunt binevenite în fiecare zi.

Casa ta este locul în care îți petreci cel mai mult timp. Aranjează-l în așa fel încât să te simți bine, să fie primitor, locul unde simți pace și te simți în siguranță. Este micul tău colț de rai.

One comment

  1. Pingback: Proba 6. Cum să creezi o atmosferă „cozy” acasă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>