Cuprins
Atunci când te muți, există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să ai nevoie să-ți depozitezi lucrurile. Poate te muți din vechea casă înainte ca noua locuință să fie gata. Poate îți reduci activitatea la birou și trebuie să scapi de mobilierul pe care îl vei vinde mai târziu sau vine pe lume un nou membru al familiei și trebuie să-i creezi propriul spațiu. Oricare ar fi motivul, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre închirierea unui spațiu pentru depozitare.
Mă mut în casă nouă
După luni de zile în care am așteptat ca dosarul nostru Prima Casă să ajungă la Fondul de Garantare, în sfârșit s-a întâmplat minunea. Fericiți din cale afară că vor mai fi câteva zile și acesta se va aproba, am început să visăm cu ochii deschiși. Căsuța noastră într-un bloc nou! Un apartament de două camere de 60mp, cu un balcon mare, decomandat și aproape de metrou. Am deschis repede laptopul și am început să ne uităm de mobilă pentru camera fetiței, pentru bucătărie și pentru camera noastră.
– Dar avem mobilă, nu trebuie să luăm una nouă și pentru noi! mi-a spus soțul pe un ton serios.
– Da, avem, însă nu este suficientă și nu-mi mai place nici culoarea ei!
– Mobila pe care o avem este foarte bună. Îți aduci aminte că am luat-o din primul nostru salariu, atunci când ne-am mutat în București? Și cât de mult ți-ai dorit-o! De ce vrei alta? Este aproape nouă.
– Are opt ani și ne-am mutat de 2 ori. Deja a început să fie firavă. Și eu țin la ea, îmi trezește amintiri, dar mi-ar plăcea o mobilă nouă pentru căsuța cea nouă.
– Dar ce vrei să facem cu ea? Vorbim cu proprietarul s-o lăsăm aici? Iar dacă nu o vrea o aruncăm la gunoi? era din ce în ce mai supărat.
Am încercat să-l liniștesc și să găsim o soluție pentru vechea mobilă. Înțelegeam unde bate, așa că trebuia să găsesc un loc unde voi plasa un dulap cu 3 uși, noptiera și patul. De cadranul patului eram sigură că voi scăpa. Aveam în casă un copil activ care reușise să rupă de câteva ori acest pat. Îmi amintesc că săream și noi, dar paturile copilăriei noastre aveau arcuri și nu se rupeau niciodată.
Odată cu venirea serii, starea lui de spirit s-a mai calmat. Chiar l-a sunat pe proprietar și l-a anunțat că este ultima lună pe care o vom plăti, pentru că ne-am luat căsuța noastră. Eram de 5 ani acolo și nu se punea problema să plecăm pe fugă. S-a bucurat pentru noi și ne-a anunțat că o să dea un anunț pentru închiriere, dar că nu va începe vizitele până nu vom pleca.
Zilele au trecut și dosarul nostru era tot “în analiză la Fondul de Garantare”. Aveam prieteni al căror dosar ajuns în acest stadiu a fost aprobat după câteva zile și apoi s-au mutat în noua casă. La noi deja erau 2 săptămâni și nu se întâmpla nimic. Făcusem greșeala să anunțăm că vom pleca, proprietarul găsise o rudă care își dorea să se mute în locul nostru, nu mai puteam da înapoi.
Din cauza stresului și a presiunii care apăsa pe umerii noștri, am început să plâng. Lacrimi de neputință, de tristețe, lacrimi care nu se mai opreau. Nu doar mobila trebuia depozitată undeva, ci toate bunurile noastre. Lucruri adunate în 8 ani de când ne mutasem în București. Nu era noapte în care să nu am un coșmar. Mă vedeam în stradă de mână cu fetița și toate bagajele noastre erau acolo. Alteori visam cum le dădeam foc la toate pentru că nu aveam ce să fac cu ele.
Soțul meu nu mai suporta să mă vadă în această situație, iar urmele depresiei erau deja evidente la mine. Inițial a întrebat la prieteni, a vorbit chiar și cu proprietarul, dar nimeni nu putea să ne depoziteze lucrurile. Se gândea să ne mutăm într-un alt apartament până când dosarul va fi aprobat, dar am refuzat din start această variantă. Nu puteam depozita toate aceste lucruri într-un apartament, să le ținem în cutii, dar unde mai pui că trebuia să plătim și o garanție pentru chirie.
Încercam să ies din acea stare și căutam și eu soluții. Așa am dat peste un blog care vorbea despre conceptul self-storage. Aveam impresia că vorbește despre țările civilizate. Auzisem de la prieteni despre închirierea unor garaje, dar o idee total neinspirată. Mobilier distrus de infiltrații ale ploii, mucegai și chiar furtul pieselor de valoare. Preferam să le duc la bunica la țară decât să trec prin asta.
Atunci am citit articolul până la capăt și am aflat multe sfaturi utile. Vă las și vouă cele mai utile informații din acest articol.
Scapă de lucrurile inutile
<<Dacă ai nevoie de un loc unde să-ți depozitezi lucrurile, înainte de a începe să cercetezi diferitele opțiuni disponibile, pune-ți următoarele întrebări:
- Ai nevoie de toate lucrurile pe care trebuie să le depozitezi?
- Dacă ai scăpa de lucrurile respective, ți-ar lipsi?
- Când a fost ultima dată când le-ai folosit? (dacă nu poți răspunde la această întrebare, ar trebui probabil să le arunci!)
- Au vreo valoare sentimentală sau materială?
- Ar trebui să-ți pui aceste întrebări înainte de a începe să împachetezi. Cheia oricărei mutări reușite este să sortezi lucrurile, să vezi dacă nu cumva ai adunat haine pe care nu le mai porți și dacă surplusul poate fi donat sau reciclat. La fel poți face și cu celelalte obiecte din casă.
Ce trebuie să depozitezi?
După ce ai terminat de sortat lucrurile din casă, următoarea întrebare este: ce depozitezi? Obiecte precum lichidele sau documentele valoroase, au nevoie de condiții speciale de păstrare și facilități de climatizare. Reține că depozitarea cu un control al aerului ambiental costă mai mult, dar va împiedica schimbările de temperatură să-ți deterioreze bunurile. Așadar, stabilește ce obiecte vor fi depozitate, fă un inventar, întocmește o listă și astfel vei avea aceste informații pregătite atunci când începi să suni companiile pentru închiriere spațiu depozitare.
De cât spațiu pentru depozitare ai nevoie?
Acum, pentru că știi ce fel de lucruri trebuie să depozitezi, dar și cantitatea lor, trebuie să determini dimensiunea unității de depozitare de care vei avea nevoie. Aceste informații îți vor fi furnizate de majoritatea companiilor, așa că nu trebuie să te apuci să măsori tu, ci doar să ceri o ofertă pentru obiectele pe care le vei depozita.
Self-Storage – LaDepozit
Este neplăcut să plătești încă o lună pentru chirie înainte de a te muta în noua casă, iar asta doar pentru că ai adunat multe piese de mobilier, televizoare sau PC-uri, lucrurile copilului sau o impresionantă bibliotecă de cărți. Deși este un concept relativ nou în România, LaDepozit îți oferă spre închiriere spațiu depozitare pentru bunurile tale. Dacă un spațiu de 1,75 mp până la 28 mp este suficient pentru lucrurile care vor fi depozitate, atunci îl poți închiria pe termen scurt sau lung, în funcție de nevoile tale.
Ai parte de un contract flexibil, astfel poți renunța oricând la el. Decât să-ți lași bunurile într-un garaj al unui prieten, în curtea verișorului sau alte locații ale prietenilor, mai bine depozitează-le într-un spațiu curat, izolat și modern, pe care îl poți monitoriza oricând. În cazul în care ai nevoie de un obiect din depozit, trebuie să știi că ai accesul oricând în noul tău container pentru depozitare pentru că totul este automatizat.
LaDepozit îți pune la dispoziție și o aplicație de mobil pe care o poți folosi pentru accesul la boxa pentru depozitare. Totul se desfășoară într-un cadru legal, iar la sfârșitul fiecărei luni vei plăti o factură. Dacă îți dorești și un serviciu de transport sau manipulare, ai la dispoziție și această opțiune. Poți închiria chiar și o dubă fără șofer, în cazul în care dispui de ajutor și vrei să economisești. Aceste servicii sunt contra-cost.>>
Salvarea mea:
Să-i dea Dumnezeu sănătate acestei bloggerițe, Lady in Black, pentru că am aflat informații care m-au scăpat din ghearele depresiei. A doua zi am sunat la această firmă. M-a atras și simbolul ei. În feng-shui, elefantul simbolizează norocul, fericirea și longevitatea, dar și puterea. A fost un alt semn de bun augur. Am închiriat container pentru depozitare de 14 mp, asta după ce am renunțat la căni și ceșcuțe de la cununia civilă, jucării și haine de bebeluși, haine demodate și măsuri prea mici pentru doi părinți trecuți de 35 de ani.
Container pentru depozitare 14 mp
Spațiu pentru depozitare ideal pentru jumătate de TIR de marfă, bunurile personale care îți ocupă prea mult loc în casă sau mobila dintr-un apartament de două camere.
Poți ajunge cu ușurință la ușa spațiului tău de depozitare cu mașina personală, cu duba sau TIR-ul, pentru o încărcare facilă și rapidă a tuturor bunurilor pe care vrei să le depozitezi.
Am apelat și la serviciile de transport, pentru că nu aveam în dotare nici măcar o mașină. Totul era curat, la fel cum era prezentat pe site. Asta s-a întâmplat cu lucrurile noastre, noi ne-am mutat la un prieten care era burlac. Am profitat și de faptul că era vacanță și fetița noastră avea liber de la grădiniță.
Dosarul nostru s-a aprobat după 2 luni de ping-pong între Bancă și Fondul de Garantare. Am scăpat însă de stresul depozitării, însă, chiar și după mutare am mai folosit spațiul pentru depozitare. Mi-am luat mobilă nouă în toată casa, iar dulapul cu trei uși a ajuns spațiu pentru depozitare în balcon. Asta înseamnă să fii femeie isteață și să găsești soluții pentru orice provocare!
Dacă și tu ai nevoie de un spațiu pentru depozitare sau afacerea ta și dorești să ai control asupra locului închiriat poți apela la serviciile LaDepozit!
Sursa foto: ladepozit.ro, shutterstock.com
Articol scris pentru SuperBlog 2022
Pingback: Proba 10. Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji