Ce rămâne după SuperBlog?
Ce rămâne după SuperBlog?

Ce rămâne după SuperBlog?

A mai trecut o ediție din competiția SuperBlog și nu oricum pentru mine. Dacă la prima mea participare, septembrie 2020, am ocupat locul 7 în clasamentul final cu blogul dusacucartea.ro, în ediția de primăvară a acestui an am ocupat locul 5. Ediția de toamnă mi-a rezervat locul 3 în clasamentul final.

Au fost 2 luni în care am muncit foarte mult, atât la serviciu cât și acasă, ceea ce poate fi istovitor uneori. SuperBlog pentru mine înseamnă competiție cu mine însămi și de aceea încerc de fiecare dată să evoluez cu articolele mele, să aduc ceva inovativ, să-mi depășesc limitele. Nu este ușor, iar de multe ori simți cum te lasă puterile și te lași influențat de notele “mici” acordate de juriu. Ediția aceasta cea mai mică notă obținută de mine a fost 92.

Să iei la 25 de probe peste 90 de puncte înseamnă că ai ajuns la un nivel în care content marketing-ul nu mai este un secret pentru tine. De la articole care abordează subiectul materialelor de construcții, la hale metalice și proiecte sustenabile, bijuterii, cosmetice și suplimente alimentare, toate devin o provocare din care nu poți ieși decât învingător.

Pentru cei care duc toate probele până la capăt nu poate fi decât un câștig. Ai câștigat lupta cu oboseala, ai câștigat premii și ai câștigat multe cunoștințe. Înveți mereu ceva nou, întâlnești jurii pe care le urăști și le iubești în același timp, ​și totuși te adaptezi cerințelor cerute și faci articole de 100 de puncte. Câștigul cel mai mare este că înveți cum să-ți structurezi un articol, să mănânci SEO pe pâine, și la sfârșit îți faci prieteni noi.

Premii câștigate în SuperBlog

premii superblog

Pentru cei care vor considera că “mă dau mare” cu premiile câștigate, le voi spune că acest articol nu este pentru ei. Este pentru cei care vor căuta în Google ce premii poți obține la SuperBlog și după cât timp. La celelalte ediții nu am câștigat multe premii, nu mai mult de 2-3 pe ediție, însă am câștigat un job de Copywriter. Da, da, aici m-am format ca și copywriter și tot aici am aflat și unele secrete.

Locul 1 la 4 probe

Am avut 4 articole care au ieșit pe locul 1 în SuperBlog sau au fost notate cu 100 de puncte:

Locul 2 la proba Anyoli

Locul 3 la 2 probe

Locul 4 la 2 probe

Locul 3 în SuperBlog

Cu un punctaj de 2413 am ocupat locul 3 în SuperBlog. După multă muncă, ambiție, nopți nedormite, nervi, bucurie, oboseală, mi-a fost răsplătită și munca. Cine consideră că SuperBlog este o joacă, se înșală. Sunt multe zile de research, idei care vin și pleacă, structură și vizual care trebuie să fie în strânsă legătură cu articolul.

Sunt articole la care am muncit mult și nu au fost apreciate sau notate slab, 92 sau 94, însă articolele la care am obținute note de 98, 99 și 100 mi-au dat încredere și mi-au adus fericire.

SuperBlog nu este despre premii, dar este cu premii. Am avut probe la care nici măcar premiul nu putea să mă mulțumească, pentru că atunci când muncești de-ți sar ochii, un 98 poate fi o notă mică. Inevitabil ești nemulțumit: de tine, de juriu și de notă. O iei personal și nu este doar o notă, este răsplata pentru munca ta. În epoca în care un articol este plătit cu 20 de lei, dar publicarea lui pe un site cu multe vizualizări este peste 1000 de euro, noi bloggerii ne găsim alinarea aici, la SuperBlog.

Pentru că aici nu contează că ești mare influencer sau că faci parte dintr-un grup care îți comentează la articole, vezi domne’, să vadă sponsorul câte comentarii și like-uri ai tu la articole, că ai peste X followeri și cât ești de cunoscut.

Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi și nouă toate;

Ce e rău și ce e bine / Tu te-ntreabă și socoate;

Nu spera și nu ai teamă, /Ce e val ca valul trece;

De te-ndeamnă, de te cheamă, /Tu rămâi la toate rece.

Mihai Eminescu – Glossă

Timpul va arăta cât de valoroși sunt acești bloggeri, dar va arăta și cât de bine ai reușit și tu să ajungi acolo unde ți-ai dorit. Eu scriu cu drag și îmi doresc să fac acest lucru din ce în ce mai bine. Poate sunt și persoane care nu vor să facă “carieră” din blogging. Eu îmi doresc și pe viitor să fac content și copywriting.

Felicitări tuturor concurenților, locului 2 – Mirela Crețan și locului 1 – Diana Gole.

Oamenii – prietenii din SuperBlog

Prietenii din SuperBlog

Comunitatea SuperBlog este destul de numeroasă. Unii au câștigat SuperBlog, iar ceilalți sunt participanți. De 3 ediții văd oameni noi, legăm prietenii și facem guest-posturi.

Sunt bloggeri care mi-au devenit prieteni cu timpul, și, de fiecare dată când ne întâlnim fizic, este o plăcere; sunt bloggeri care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine. Cei care te încurajează atunci când ai nevoie, dar te și ceartă ca să te scuture – Alexandra, alături de tine oricând – Denisa și Ioana Trif, să te felicite și să se bucure alături de tine – Mirela (ocupanta locului 2 în SuperBlog) și Oni. Le mulțumesc fetelor mele bune și nebune pentru tot!

Familia SuperBlog

Dacă SuperBlog are o comunitate mare, eu am familia mea SuperBlog. Cei care timp de două luni sunt alături de mine trup și suflet, care îmi suportă dezamăgirile, dar și bucuriile. Un montagne russe așa sunt în timpul competiției, însă ei rămân alături de mine. Soțul meu, alwaysintrend.ro, care mă susține de fiecare dată și care nu “mă obligă” să particip la SuperBlog, mă încurajează să nu abandonez lupta cu mine și cu supărările mele, și care a avut încredere că voi ajunge acolo unde am muncit să ajung.

Este foarte important să ai susținerea familiei, a soțului, și să nu vă întâlniți doar la masă. Nu trebuie să te izolezi de familia și de prietenii tăi cât timp ține această competiție, ba din contră, să le ceri ajutorul. Sunt momente în care nu mai crezi în tine, în ceea ce scrii tu, însă familia este cea care îți poate aduce acel echilibru de care ai nevoie.

Le mulțumesc pentru răbdarea și suportul lor! Am făcut această “rectificare” pentru că în timpul Galei SuperBlog s-a înțeles că soțul “mă obligă”, dar emoțiile și-au spus cuvântul și am spus câteva lucruri care s-au înțeles greșit.

Vă mulțumesc și vouă, celor care mă citiți! Sper că acest blog să crească la fel ca și dusacucartea.ro.

Vă urez un An Nou mai bun, mai liniștit, cu multe împliniri și realizări! Și nu uitați să fiți mereu SUPER!

8 Comments

  1. Felicitări, Ana! Ai avut o evoluție foarte frumoasă și a fost o bucurie să îi fiu martoră! Mă inspiri ❤
    Succes în continuare și să avem un An nou mai bun, mai blând și să ne fie bine! 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>