Amenajări interioare cu Biano Studio
Amenajări interioare cu Biano Studio

Amenajări interioare cu Biano Studio

Când eram mică, visam să am o casă mare și frumoasă sau un apartament spațios, în care să pun toate obiectele importante pentru mine. Crescând, mi-am dezvoltat o pasiune pentru cărți. Citeam mult și cărțile erau universul meu. Îmi cheltuiam fiecare bănuț pe cărți, însă părinții nu se supărau, investeam în ceva bun. Cu timpul camera pe care o împărțeam cu sora mea nu mai era de ajuns pentru cărțile mele valoroase, așa că mi-am promis că “la casa mea” voi avea o bibliotecă foarte mare.

Mobilă living

Atunci când mobilezi spațiul în care vei trăi, trebuie să ai grijă să faci un spațiu funcțional și plăcut. Degeaba pui mobilă în toată camera, dacă nu mai poți vedea frumusețea pereților sau a parchetului. Prea multă mobilă dă o senzație de sufocare, nici măcar pereții nu mai pot să respire, iar de aici vin și problemele cu igrasia și aerul închis din camere.

Așa ni s-a întâmplat și nouă. Pentru că aveam doar două camere, una pentru noi și una pentru fetița noastră, am încercat să cumpărăm mobilă pe care să o putem utiliza eficient. Din păcate ne-am aglomerat livingul și nici nu am ținut cont de mărimea camerei și câtă mobilă poate cuprinde ea. După ce igrasia ne-a distrus o parte din mobilă, ne-am gândit ca anul acesta să redecorăm camera.

  • Amenajari interioare cu Biano
  • Amenajari-interioare-cu-Biano-2

Pentru a nu mai repeta greșeala din trecut, am făcut alegerile cu grijă. Îmi plăceau acele jocuri în care puteai să-ți mobilezi casa. Așa am descoperit Biano, un motor de căutare, sau mai bine-zis un mall virtual care comercializează mobilă și decorațiuni pentru casa ta. Ai peste 120 de magazine, iar produsele depășesc cifra de 700.000.

În plus, îți poți realiza propriul moodboard 2D, pentru a aranja diferite piese de mobilier, și, de ce nu, să-ți faci un plan pentru viitoarele cumpărături. Ai opțiunea de a încărca o fotografie cu obiectul de mobilier pe care l-ai găsit sau văzut la cineva, sau poți deveni propriul designer al apartamentului tău.

Canapea și fotolii verzi

Când am ales prima dată culorile din cameră, am mers pe gri și nuanțe de roz. Să zicem că așa era la modă și ne-a surâs ideea și nouă, doar că am aglomerat foarte mult camera, după cum vedeți în pozele de sus.

Cu ajutorul moodboardului am pus acele elemente pe care aș vrea să le includ în cameră. Voi păstra momentan dressing-ul, însă cu timpul va fi schimbat și acesta. Îmi doresc o cameră spațioasă și aerisită, iar noul proiect mi se pare unul realizabil. Canapeaua și fotoliile verzi dau eleganță și bun gust camerei. Îmi place foarte mult negrul și de aceea am păstrat și unele elemente negre. Am lăsat biblioteca albă deoarece am păstrat pereții albi și se va integra perfect. Negrul de obicei micșorează, iar camera noastră nu este foarte mare.

  • Amenajari interioare cu Biano 6
  • Amenajari interioare cu Biano 12

Întotdeauna mi-am dorit un fotoliu pe care să stau și să citesc, iar lampadarul mă va ajuta în acele zile în care afară este foarte întunecat și îmi doresc să mă bucur cât mai mult de lumina naturală. O atmosferă hygge, așa cum îi face pe danezi să fie cei mai fericiți oameni din lume.

Mi-a plăcut foarte mult să mă joc cu noul instrument Biano Studio, să așez piesele de mobilier și mai ales să-mi fac o idee per ansamblu. Deși nu se vede în poze, o parte din cărțile mele sunt și în dressing. Cu noua bibliotecă, acestea vor fi așezate corespunzător pe categorii și autori, iar visul meu de a avea o bibliotecă generoasă se va transforma în realitate.

Dormitor de copii

Amenajari interioare cu Biano 14

Și cum stăteam și ne jucam cu Biano Studio, în spatele meu a apărut fetița noastră. Deși are 10 ani, are o personalitate destul de puternică, hotărâtă. Îi place foarte mult să deseneze și să proiecteze mașini. Se vede deja un mare designer de mașini și de aceea îi plac și jocurile pe calculator. Este un mic gamer și merge la cursuri de programare. În comparație cu mine, care iubesc cărțile și nu mai am unde să le pun, ea își dorește un birou mare cu două monitoare și eventual o masă pentru desen tehnic.

A pus mâna pe mouse și a amenajat camera de vis, în percepția ei. În comparație cu noi care nu găsim atât de interesantă ideea unui tapet, ea a găsit unul 3D. La fel ca și acum a ales un pat care se poate face sofa, dar și un pat suplimentar pentru petrecerile în pijamale, spunea ea. A ales un birou generos și un scaun pe măsură, dar și o masă pentru desen tehnic cu planșetă. Camera a fost completă după ce a ales un dulap lucios și “voila!” camera de vis a unui copil.

Decorațiuni de Crăciun

Amenajari interioare cu Biano 11

Simte atmosfera de sărbătoare cu ajutorul decorațiunilor de Crăciun. Pe Biano poți găsi ornamente de Crăciun, brazi artificiali și tot ce ai nevoie pentru a fi festiv. O atmosferă de poveste necesită și decorațiuni de poveste. Deoarece aveam la îndemână instrumentul Biano Studio, am încercat să decorez camera noastră pentru Crăciun.

Am renunțat de foarte mult timp la bradul natural. Prefer unul artificial pe care să-l folosesc mai mult timp. Fetița mea voia mereu să adăugăm și decorațiunile ei, iar eu îmi doream să împodobesc un brad elegant, astfel am ales ca fiecare cameră să aibă bradul ei.

Mi-au plăcut mereu pernuțele care dau acea atmosferă festivă, iar acum voi avea două fotolii în plus pentru a le așeza. De sărbători avem mai mult timp liber și vom sta mai mult împreună. Încălzirea prin pardoseală își va face treaba, așa că nu vom mai acoperi parchetul prea mult. Jocurile sunt mult mai amuzante când stai pe jos sau pe o pernă.

Pentru că vorbeam de stilul hygge al danezilor, îmi place să folosesc de Crăciun multe lumânări. Există acele lumânări de advent pentru ca zilele să treacă mai repede, și, fie că le folosești în sfeșnice sau într-o coroniță decorativă, acestea vor aduce un plus atmosferei din casa ta.

Experiența mea cu Biano Studio

Să-ți decorezi casa a devenit un joc când folosești instrumentul Biano Studio. Am reușit să-mi fac o idee despre cum va arăta noua mea cameră și cât de bine se potrivesc texturile și culorile. Mi-ar plăcea ca pe viitor să existe o variantă 3D, cât mai aproape de realitate.

Aflându-ne în era tehnologiei, aceste instrumente sunt binevenite atunci când toate noutățile apar pe internet. Câștigi timp pentru lucrurile care contează pentru tine și scapi de alergatul prin magazine pentru alegerea mobilei ideale. Deoarece este ușor folosit, chiar și de copii, îți las mai jos un video realizat de cei de la Biano, pentru a te familiariza cu acest tool.


Articol scris pentru SuperBlog 2021.

Sursă și editare foto: studio.biano.ro, arhivă personală.

3 Comments

  1. Pingback: Proba 14. Amenajează-ți casa rapid și ușor!

  2. Pingback: Ce Rămâne După SuperBlog 2021? - Lady In Black

  3. Pingback: Idei Amenajare Balcon Cu Biano - Lady In Black 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>