Salină artificială în București
Salină artificială în București

Salină artificială în București

Când ne-am mutat în București, toată lumea ne spunea că este cel mai poluat oraș din România. Nu credeam că mai există vreun oraș 100% curat, cu aer pur în țara noastră, așa că nu am luat în seamă acest detaliu. Anii au trecut, iar odată cu venirea pe lume a fetiței noastre, dar și începerea grădiniței, ne-am dat seama cât este de important ca un copil să crească într-un mediu sănătos.

Terapie salină în București

Când ai un copil care merge la grădiniță și intră în contact cu mai multe suflete, inevitabil va fi momentul în care imunitatea lui este pusă la încercare. Răceli frecvente, varicelă, nas înfundat, roșu în gât și multe alte boli ale copilăriei se vor abate asupra lui. Am încercat mereu să nu recurgem la medicamente și să prevenim sau să tratăm natural. Atunci când nu se poate, ne adresăm specialiștilor.

parasinus dr

Deoarece răcelile deveneau tot mai frecvente, iar fetița tindea să stea mai mult acasă decât la grădiniță, medicul pediatru ne-a recomandat să apelăm și la terapia salină sau la haloterapie cum i se mai spune. Ne-am uitat îngrijorați pe harta țării și era destul de incomod să putem frecventa aceste saline cu un copil de 3 ani si jumătate. Am încercat cu aparate de aerosoli umezi și cu lămpi de sare, dar nimic nu funcționa.

Salină artificială București

Atunci când eram mici, părinții ne duceau de câteva ori pe an să vizităm câte o salină. Acestea erau vechi mine de sare care mai târziu au fost transformate și reamenajate ca atracții turistice. Salina subterană nu se recomandă copiilor sub 3 ani, iar pentru a avea rezultate, ar trebui să stăm 4-5 ore pe zi, cel puțin 5 zile consecutive și nu câteva ore, atât cât mergeam noi să vizităm aceste saline. Vara era bine, pentru că afară era cald, însă, într-un anotimp mai rece simțeam un disconfort termic când coboram în salină.

Pentru că aveam în cercul nostru de prieteni și alți părinți cu aceeași problemă, i-am întrebat și pe ei dacă au auzit de vreo salină mai aproape. Vedeam la televizor cum se deschid grădinițe care au camere speciale cu pereți din sare, însă urmăream totul cu reticență. Atunci am descoperit pe internet Terra Salin, o salină artificială, în București.

Nici salinele artificiale nu sunt toate la fel. Pentru ca o salină artificială să fie și sigură, pe lângă pereții de sare, ar trebui să aibă și un halogenerator, un aparat medical. Acesta macină sarea fin și pulverizează aerosoli uscați care se transformă într-o ceață de sare care ajunge în plămâni. Este foarte important ca sarea să fie pură, fără chimicale, iar sistemul de ventilație din salină să genereze aer curat după fiecare ședință de haloterapie. Astfel se evită contaminarea aerului, iar fiecare persoană nouă care intră în cameră va inspira un aer steril.

Dacă te-ai întrebat câtă sare ar încăpea într-o salină artificială, acum ai răspunsul: 6 tone și jumătate; atât găsești la Terra Salin. Astfel, salinitatea este de 10 ori mai mare, iar această uriașă concentrație de ioni de clor nu permite dezvoltarea bacteriilor. În plus, la Terra Salin există și lămpi UV care contribuie la dezinfectarea spațiilor în care este făcut tratamentul.

Ce este haloterapia?

Haloterapie este numită terapia cu aerosoli salini uscați și se realizează cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. În timpul unei sesiuni, acest aparat dispersează microparticule uscate de aerosoli în camera de sare, iar eficacitatea terapeutică este dovedită.

Microparticulele de sare inhalate pătrund adânc în plămâni și astfel este eliminat focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii. Este bine-cunoscut efectul bactericid și virucid al clorurii de sodiu naturale. În același timp ajută la creșterea imunității și la îmbunătățirea activității arborelui bronșic.

dr

Printre beneficiile haloterapiei se numără și dispariția dispneei și a tusei reziduale, fluidizarea secrețiilor bronșice. Nu te gândi că ai dat peste panaceul universal și terapia cu sare te va vindeca miraculos după prima ședință. Ca orice tratament este nevoie de timp ca organismul să se obișnuiască cu el, plămânii tăi să se obișnuiască să respire sănătate.

  • Recomandari haloterapie scaled
  • Recomandari haloterapie adulti scaled


Relaxare și distracție la Terra Salin

Pentru că a fost gândit ca un spațiu de tratament-distracție pentru copii și relaxare sănătoasă pentru părinți, Terra Salin este locul ideal pentru părinții care vor să se bucure de terapia salină, dar să fie alături și de cei mici. Sunt amenajate două camere: una mai mare de 30 m2, unde pot intra la capacitate maximă 7-8 familii, și una pentru copii. Cei mici pot face tratament și în același timp să se uite la o piesă amuzantă de teatru, organizată în colaborare cu actori ai teatrelor de copii din București.

De asemenea, multitudinea de ateliere despre știință și creație, experimente și petreceri tematice, îi vor face pe cei mici să facă din salină locul lor preferat de socializare. Terapia salină poate fi amuzantă și în același timp să fie o plăcere pentru cei mici. Îmi amintesc și acum de plânsul fetiței mele de fiecare dată când îi puneam măscuța pentru aerosolii umezi.

Pentru mămicile care își doresc relaxare după o zi lungă la serviciu, sunt organizate ședințe de yoga și de respirație profundă. Este demonstrat că marea majoritate a oamenilor nu respiră corect. Prin haloterapie și exerciții de respirație învățăm cum să respirăm corect, să ne relaxăm și să dăm un boost imunității noastre.

Terra Salin este un concept realizat împreună cu un medic specialist și respectă anumite protocoale internaționale. În funcție de istoricul medical, pentru cei cu probleme de sănătate mai deosebite, medicul salinei poate stabili dacă aceștia pot face terapie sau nu. Accesul în salină se face printr-un triaj telefonic și fiecare client va completa un formular înainte de începerea tratamentului salin. Trebuie să știi, că există și contraindicații pentru terapia salină. Dacă suferi de boli grave sau contagioase, ai tuberculoză activă, insuficiență arterială care nu este controlată prin medicamentație, insuficiență renală/cardiacă, un singur rinichi, afecțiuni ale tiroidei sau ai o sarcină avansată de peste 35 de săptămâni nu poți face terapie salină.

Noi am mers la prima ședință și am fost foarte încântați. Fetița noastră s-a distrat și cu siguranță vom reveni cu drag la Terra Salin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>