Redă Farmecul naturii și reciclează
Redă Farmecul naturii și reciclează

Redă Farmecul naturii și reciclează

Încă de la naștere, pielea ta a fost protejată de către mama ta. Ea a fost cea care căuta cosmeticele cele mai bune, fără parabeni și alte substanțe nocive în ele, iar mai târziu te-a învățat și pe tine cum să ai grijă de pielea ta pentru a preveni problemele. Te-a mai învățat că înfățișarea va avea un rol important în dezvoltarea ta și mereu va conta prima impresie. Farmecul vine din interior pentru un exterior strălucitor.

Cosmetice cu tradiție

 • infografic campania reciclare
 • ARDC9183 768x1152 1
 • ARDC9214
 • ARDC9197
 • ARDC9195
 • ARDC9207 768x1152 1

Sursă foto: farmec.ro.

Generația fetițelor născute după anii ’80 a crescut văzându-le pe mamele lor folosind Laptele Doina pentru a-și curăța pielea, iar pentru protecția mâinilor foloseau glicerină citrică; produse cu tradiție de la Farmec. Astăzi produsele Farmec sunt recunoscute pentru ingredientele lor inovative, dar sunt și eficiente în păstrarea pielii frumoase și sănătoase.

Pentru că Farmec a fost compania care le-a făcut pe femei să-și redescopere farmecul pielii lor, Farmec este și prima firmă de cosmetice care vorbește despre sustenabilitate și a lansat în 2020 campania de colectare „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”, încurajându-și clienții să recicleze ambalajele produselor din portofoliul lor prin returnarea acestora în centrele speciale.

La patru ambalaje din portofoliul Farmec aduse spre reciclare în magazinele de brand din țară, consumatorii sunt răsplătiți cu un produs cadou. Campania de reciclare a fost extinsă la nivel național în 2021, în peste 30 de magazine Farmec și Gerovital. Succesul nu s-a lăsat așteptat, iar până acum au fost reciclate peste 50 de mii de ambalaje.

Am grijă de natură așa cum am grijă de mine

Sustenabilitate

Sursă foto: canva Pro

Pentru că responsabilitatea începe cu alegerile pe care le facem, putem începe chiar înainte de a achiziționa un produs de la raft. Probabil ești la curent cu toate semnalele de alarmă ale OMS care ne spune că pământul este invadat de plastic. Te deranjează atunci când ți se repetă, dar tu ce faci să trăiești într-un mediu curat? Reciclezi? Cumperi produse biodegradabile? Ești mai mult eco sau ai mai mult ego?

Când pleci de la un picnic lași în urma ta dezastru sau strângi alături de prietenii tăi și reciclați selectiv? Sunt pași mici, dar care pot avea un impact mare în viitor. Un mediu curat începe cu noi. Nu trebuie să privim de pe margine și să așteptăm ca alții să facă ceva.

Data viitoare când ești la cumpărături începe să citești pe ambalaje, mai ales pe cele cosmetice. Informează-te cum poți recicla ambalajele cosmeticelor tale și mai ales sprijină acele branduri care investesc în sustenabilitate.

Schimbă șervețelele demachiante sau dischetele de unică folosință cu unele refolosibile. Ne place să ne demachiem cu apă micelară zilnic, însă am putea să folosim dischetele din materiale naturale, reutilizabile. Pentru curățarea casei tale alege produsele din gama Nufăr și Triumf, și apoi du-le în centrele de colectare Farmec sau Gerovital să le reciclezi.

Vizitează orice magazin Farmec sau Gerovital și cere informații despre campania de colectare și reciclare, apoi vezi ce noutăți fermecate au mai apărut.

Cosmetice cu ingrediente naturale

 • Farmec
 • Aslavital Mineralactiv
 • Masca peel off

Sursă foto: farmec.ro, arhivă personală, colaj realizate cu canva Pro

De curând am început să folosesc gama Aslavital Mineralactiv, prima gamă de cosmetice care are la bază un ingredient special: argila 100% naturală, netratată chimic. Așa cum spuneam, am început să mă informez înainte de a cumpăra un produs cosmetic și evit acele produse care conțin ingrediente agresive, parabeni și parfum. Această argilă specială provine din Munții Pădurea Craiului și, pe lângă faptul că este un produs românesc, are și un ingredient care nu mai este necesar să fie adus din alte țări, transportat cu avionul sau vaporul, și se extrage din țara noastră. Astfel nu mai poluează mediul.

Gama Aslavital Mineralactiv oferă un program complet de îngrijire a pielii, începând cu vârsta de 25+ și vizează tenurile sensibile, afectate de poluare și de stresul cotidian. După folosirea lor zilnică timp de 3 săptămâni am văzut schimbările și mi-am simțit tenul mai revitalizat. Cu un complex de peste 20 de minerale naturale, gama Aslavital Mineralactiv te conectează cu natura.

Apa micelară cu argilă

Apa micelară cu Argilă curăță blând tenul și a fost una dintre puținele ape micelare de la care nu mi s-a înroșit fața și nici nu mi s-au iritat ochii. Asta numesc eu ingrediente naturale, cele care nu-ți distrug bariera naturală a pielii și te ajută să ai o piele sănătoasă.

Mască Detoxifiantă cu cărbune

Mască Detoxifiantă cu Cărbune a fost o altă alegere pe care a ținut toată familia să o încerce. Nu faceți ca mine, însă eu am lăsat-o pe fetița mea de aproape 11 ani să o folosească și nu a avut nicio reacție. Am testat inițial o mică parte de pe bărbie și nu s-a întâmplat nimic. Încerc să o fac să conștientizeze de mică importanța îngrijirii pielii ei, dar și folosirea ingredientelor naturale.

Fiind o mască peel-off a fost foarte amuzant să așteptăm să se usuce și să se desprindă. I-a părut rău că nu a folosit-o de Halloween pentru că ar fi impresionat toți colegii. Lucrurile importante trebuie prezentate copiilor sub forma unui joc, la fel și reciclarea. În casa noastră se găsesc două coșuri pentru reciclare selectivă și cea mică se implică și ea pentru a recicla cât mai multe lucruri.

Cum reciclezi produsele cosmetice Farmec & Gerovital?

 • Ambalaje Farmec
 • Listă centre de colectare Farmec

Sursă foto: farmec.ro, colaj realizate cu canva Pro

Dacă nu colectezi selectiv acasă, poți începe chiar cu ambalajele produselor cosmetice, din hârtie sau carton. Dacă ai terminat ambalaje din plastic: cutii creme, recipiente șampoane și gel de duș, dar și recipiente ale produselor de curățenie din gamele Nufăr și Triumf, sau borcanele de cremă din sticlă, doze de spray din aluminiu, le poți pregăti pentru a le duce în centrele Farmec sau Gerovital din centrele comerciale din țară.

Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate. Nu uita că la patru ambalaje duse pentru reciclare, din portofoliul Farmec, vei primi un produs cadou.

Am strâns fiolele folosite și când voi termina și celelalte produse, voi merge împreună cu fetița mea într-un punct de colectare deșeuri Farmec sau Gerovital și le vom pune personal în coșurile special amenajate.

Știați că … ?

 • Studiile OMS arată că 92% din populația urbană a lumii nu respiră un aer curat, iar acest lucru influențează apariția acneei, iritațiile pielii, dar și deshidratarea și îmbătrânirea prematură a tenului;
 • Folosirea de produse dermatocosmetice care conțin ingrediente antioxidante ajută la protejarea pielii de poluare;
 • Aplicarea serurilor care conțin ingrediente active potrivite nevoilor tenului nostru, împiedică îmbătrânirea prematură;
 • Folosirea SPF indiferent de anotimp îți protejează tenul de apariția petelor pigmentare, dar și de apariția cancerului de piele.

Conștientizează importanța îngrijirii pielii tale pentru a-ți proteja tenul împotriva factorilor nocivi la care este expus zilnic, dar ai grijă și de mediul în care trăiești. Farmec te încurajează să faci gesturi mici pentru protejarea mediului înconjurător și să dai exemplul tău mai departe. Cât de important este pentru tine să reciclezi ambalajele produselor cosmetice?


Articol scris pentru SuperBlog 2021

2 Comments

 1. Pingback: Proba 24. Tu ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine?

 2. Pingback: Secrete De Frumusețe Din Generație în Generație - Lady In Black 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>