Secrete de frumusețe din generație în generație
Secrete de frumusețe din generație în generație

Secrete de frumusețe din generație în generație

Când vine vorba de sfaturi de viață, nu există nimeni în care să avem mai multă încredere decât în mamele noastre. Ele sunt cele care ne cunosc cel mai bine, până la urmă. Multe dintre noi, mame și fiice deopotrivă, încercăm să punem în aplicare sfaturi pe care le primim din generație în generație: Bunăstarea noastră depinde de menținerea echilibrului interior. Indiferent dacă sunt mame cu normă întreagă, femei de afaceri, studente sau eleve, grija de sine ne ajută să fim mai frumoase și mai încrezătoare. Starea de bine păstrează celulele pielii tinere și ne oferă un chip sănătos și luminos.

Farmecul se cultivă în familie

De când suntem mici imităm gesturile adulților. Ni se pare că lumea adulților este una misterioasă, importantă și plină de putere. Ne apropiem de oglindă, siguri pe noi, și chipul nostru de copil începe să se strâmbe, în încercarea de a copia grimasele adulților. Devenim pe rând: serioși, încruntați, veseli și plini de șarm. Fetițele împrumută eșarfele mamelor, rujul și pantofii cu toc. Vor să fie copia mamelor, să fie pline de farmec și încrezătoare.

Îmi aduc aminte că și eu făceam așa. Priveam ritualul de frumusețe al mamei și mereu îmi spunea că o mamă, înainte de toate, este o femeie și trebuie să aibă grijă de ea. Chiar dacă avea de spălat hainele, de făcut mâncare, să ne ajute la teme și să ne asculte problemele, își făcea în acele câteva secunde libere un ceai de mușețel. Îl lăsa să se răcească și apoi își curăța fața cu el. Pare puțin desuet pentru vremurile în care trăim astăzi, însă apa micelară a mamelor noastre erau ceaiurile: de mușețel, de sunătoare sau de gălbenele.

Farmec

Sursa foto: Canva

După acest pas de curățare, lua un pliculeț de Pudră de Argilă pentru Tratamente Cosmetice și îl amesteca cu albuș de ou, miere și uneori cu apă de trandafiri, iar masca rezultată o întindea pe față, pe gât și pe decolteu. Mi se părea amuzant când o vedeam așa și îmi doream să cresc cât mai repede, să fiu ca mama. Îmi spunea cum se folosește argila și cum se prepară o mască naturală, iar uneori punea și în apa în care făcea baie, un pliculeț sau două de argilă, pentru detoxifierea pielii, spunea ea.

Mama era laborantă și mi se părea că face și acasă experimente. Punea de seara la macerat fulgi de ovăz, iar dimineața se spăla cu această apă pe față. Pielea îi devenea catifelată, iar în zilele în care aveam mâinile prea crăpate, mama îmi prepara această apă miraculoasă care îmi calma usturimea cauzată de vremea rece. Odată am încercat și eu, și am luat din această apă și m-am spălat pe mâini.

Înainte de a merge la plajă mama își pregătea pielea prin exfoliere. Prepara un amestec din sare grunjoasă, tărâțe și miere sau apa aceea de la macerarea ovăzului. Pentru față folosea mălai. Îmi spunea că un bronz frumos trebuie să se așeze pe o piele catifelată și hidratată, nu pe o piele uscată. Farmecul se cultivă în familie, iar mama a avut grijă să-mi transmită asta. Fiecare femeie are farmecul ei, doar trebuie să și-l descopere și să-l lase să iasă la suprafață.

Farmec, produse care se transmit din generație în generație

  • Secrete de frumusețe din generație în generație
  • Produse Farmec noi

Multe secrete de frumusețe sunt transmise de la mama la fiică, din generație în generație, unele transmise chiar de bunica mea. De Sărbătoarea Sân-Toaderului, din Postul Mare, bunica mă spăla pe cap cu “iarbă mare”, rădăcina unei plante asemănătoare cu ștevia, ca să-mi crească părul mare și frumos. Nu știu dacă era doar un ritual, dar părul prindea o strălucire aparte și creștea mai repede.

Astăzi, iarba mare a fost înlocuită de șampon și părul reacționează la formulele eficiente, cele care te ajută să-ți păstrezi un păr lung, sănătos, plin de vitalitate. Mult timp am avut probleme cu mătreața și orice aș fi încercat nu dădea rezultate. Aveam nevoie de puțin farmec, de un produs românesc care sa fie eficient.

Farmec a fost compania care le-a făcut pe femei să-și descopere frumusețea. Ingrediente simple, eficiente și inovative, care au dat rezultate pentru pielea a milioane de femei din întreaga lume. Și eu am crescut cu produsele Farmec, pentru că mama le folosea cu încredere: glicerina de mâini, pudra de argilă, cremă hidratantă și deodorantele cu parfum intens.

Rutina unei fetițe care a devenit femeie

Multe dintre secretele mamei le urmez și astăzi, însă pe unele le-am înlocuit. De curând, gama Farmec a fost relansată, cu un nou logo și cu un design modern, dar cu aceleași formule eficiente pe care le știm, soluții complete pentru nevoile întregului corp. Acestea susțin echilibrul dintre minte și corp.

Rutina de dimineață

Mi-am creat propria rutină Farmec, cu produse pe care le consider potrivite tipului meu de ten. Așa cum avem grijă de corpul nostru și îi oferim vitaminele și mineralele de care are nevoie, prin suplimente alimentare și mâncare, așa trebuie să-i oferim și pielii noastre ingredientele de care are nevoie pentru un aspect sănătos.

Deoarece în anotimpul rece tenul meu este destul de sensibil, aleg dimineața să folosesc Apa micelară cu Aloe Vera, provitamina B5 și minerale esențiale, și nu mai folosesc un alt produs de spălare. Aceasta respectă echilibrul natural al pielii și-i dă aspectul sănătos. Hidratarea este esențială la orice vârstă, mai ales când mediul înconjurător îți agresează pielea zilnic.

Crema antirid cu Ulei de Argan nu doar că îmi oferă hidratare, dar mă ajută să previn ridurile. Este un privilegiu să îmbătrânești, un privilegiu de care nu se bucură toate femeile, însă apariția ridurilor m-a preocupat de la 20 de ani. De aceea am avut grijă să dorm suficient și să am o alimentație cât de cât sănătoasă. După această cremă aplic o cremă de protecție solară, puțin rimel și balsam de buze și sunt gata de plecare. Admir femeile care se machiază, însă mi-a plăcut mereu să am un machiaj pe care să-l pot face rapid. Când devii mamă, totul devine alert.

Rutina de seară

Dacă dimineața totul se petrece repede, seara îmi place să am mai multă grijă de pielea mea. Mama m-a învățat să nu mă culc niciodată machiată, oricât de obosită aș fi. Demachiantul de ochi și buze cu Argan, formula bifazică, se află în rutina mea de când am început să mă machiez, pe la 14 ani. Este singurul care nu-mi irită ochii și care îndepărtează rujul rezistent la transfer, este foarte eficient cu machiajul waterproof.

Gelul micelar demachiant Aloe Vera, fratele apei micelare, mă ajută să-mi curăț eficient și delicat tenul. Pentru că-mi place să folosesc puține produse, dar eficiente, folosesc tot crema antirid cu ulei de argan, de dimineața. Aceasta nu are factor de protecție așa că este potrivită în ambele situații.

Crema de maini farmec 3

Rutina nu ar fi completă dacă nu aș avea grijă și de pielea mâinilor. Renumita Cremă de Mâini Reparatoare cu Gălbenele mi-a adus aminte de ingredientul minune din copilărie, gălbenelele. Compoziția acesteia este bogată în ulei de gălbenele, ulei de cătină și lanolină, și protejează pielea mâinilor agresate de substanțele din detergenți sau de vremea rece.

Am o rutină simplă, dar eficientă. Nu degeaba fetița mea îmi spune “mămicuța mea cu pielea fină”. La fel ca și mama mea, și eu transmit mai departe valorile generațiilor viitoare, și îmi doresc ca fetița mea să fie o mămică și o femeie cu mult farmec, indiferent de standardele de frumusețe pe care le va stabili generația ei.


Sursa foto: farmec.ro, colaje si video realizate cu Canva

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

2 Comments

  1. Pingback: Proba 14. Tu cum cultivi farmecul din generație în generație?

  2. Pingback: Frumusețe cu Farmec... - Dusă cu cartea & SuperBlog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>