Ayurveda – medicina pentru trup și suflet
Ayurveda – medicina pentru trup și suflet

Ayurveda – medicina pentru trup și suflet

Vine primăvara și toată lumea se pregătește pentru detoxifiere, un mic restart pentru trup. Înainte de a folosi diferite remedii ayurvedice ar fi bine să înțelegem ce înseamnă Ayurveda și cum putem beneficia de cele mai bune rezultate atunci când luăm suplimente alimentare.

Ayurveda – abordarea holistică a sănătății

Ayurveda este considerată pe scară largă cea mai veche știință de vindecare din lume, este o abordare holistică a sănătății și are ca scop să ajute oamenii să trăiască o viață lungă, sănătoasă și echilibrată. Ayurveda derivă din cuvintele sanscrite “ayus” care înseamnă viață și “veda” care înseamnă cunoaștere. Are o istorie de cel puțin 5.000 de ani în India și cu timpul a devenit populară în țările occidentale. Premisa de bază a Ayurveda este de a menține echilibrul corpului, al minții și al conștiinței, prin intermediul alimentației și al unui stil de viață corect, precum și al tratamentelor pe bază de plante, pentru a preveni și vindeca bolile.

O mare parte din aceste cunoștințe au fost tipărite în urmă cu câteva mii de ani, dar multe dintre ele sunt inaccesibile. Principiile multora dintre sistemele de vindecare naturală, cunoscute acum în Occident, își au rădăcinile în Ayurveda, inclusiv Homeopatia.

Suplimente alimentare Ayurmed

Ayurveda - medicina pentru trup și suflet

După ce ai înțeles care este istoria Ayurveda, ți-ai dori să găsești un brand de încredere, un brand cu tradiție, care să-ți ofere toate acele suplimente naturale pentru o stare de bine permanentă și după care să simți o schimbare. Brandul Ayurmed s-a lansat în România în urmă cu 23 de ani și misiunea acestuia a rămas aceea de a introduce remediile tradiționale ayurvedice în viața omului modern, în mod natural, fără a-i pune în pericol viața și fără a avea efecte adverse asupra sănătății lui.

Produsele Ayurmed îmbină armonios tradiția medicală ayurvedică și terapiile inovatoare, pentru a susține sănătatea și armonia întregii familii.

Sub brandul Ayurmed am dezvoltat, în timp, o gamă variată de suplimente alimentare, obținute din plante specifice cultivate în zone nepoluate, care acoperă o serie largă de afecțiuni: cardiovasculare, osteoarticulare, gastrointestinale, hepatobiliare, metabolice, neuropsihice, urogenitale (feminine și masculine), imunologice, dermatologice, pediatrice, respiratorii etc., precum și produse cosmetice.

Cei care mă cunosc, știu că de câțiva ani sunt practicant al unei tehnici tibetane, iar cei care au rămas alături de mine au putut observa schimbările. Am început să gândesc și să simt altfel, să acționez diferit. Am simțit schimbarea și beneficiile. Am început să am mai multă grijă la ceea ce mănânc și să înțeleg că hrana are un rol important în viața noastră, iar meditația face parte din rutina mea de zi cu zi.

Am început să-mi înțeleg corpul și să nu mai dau fuga la farmacie pentru tot felul de medicamente. La fel procedez și cu ceilalți membri ai familiei.

Primăvara, un nou început pentru toată familia

A fost o perioadă când am avut probleme cu acneea și am înțeles că nu este suficient să am grijă ce aplic pe față, ci trebuie să-mi schimb și obiceiul alimentar, și să fac din când în când și detoxifiere pentru trup și minte. Ceea ce mi-a plăcut la medicina ayurvedică a fost abordarea sa holistică. După multe cărți citite, am înțeles că uneori puterea gândului este cel mai eficient tratament.

Detoxifiere naturală

MARGUSA ayurmed.ro

Pe lângă milkshake cu matcha și ashwagandha pe care le consum des, am introdus primăvara și un supliment alimentar care conține un fitocomplex pentru o detoxifiere naturală a întregului organism, Margusa. Este important să pui accentul pe a preveni decât să tratezi, să fii în echilibru, să gândești corect și să utilizezi plantele pentru a face schimbări în stilul tău de viață, dar să și menții acest stil sănătos.

Margusa acționează sinergic, susținând procesele naturale de eliminare a toxinelor și a reziduurilor metabolice. Favorizează eliminarea pe cale renală a toxinelor acumulate la nivelul organelor (ficat, splină, pancreas etc.). Oferă susținere specială sănătății pielii, de aceea este recomandat în cazul bolilor de piele – acnee, eczeme, dermatite, arsuri etc. Ajută la detoxifierea articulațiilor, reducând inflamațiile și durerea. Susține digestia și tranzitul intestinal normal.

Imunitatea copiilor

Happy Kid ayurmed.ro

Sunt un părinte care nu merge la medicul pediatru și cere antibiotic când copilului îi curge nasul. Am înțeles importanța medicamentelor în tratamentul de urgență, însă nu am înțeles niciodată acei părinți care se duc și cer antibiotic pentru copiii lor. Am reușit mult timp să țin fetița departe de boli, iar cu ajutorul suplimentelor naturiste să ajut la construirea imunității ei.

Îmi aduc aminte că a fost o perioadă în care bunicii spuneau că este prea slabă, că nu mănâncă suficient, că ar fi bine să-i dau vitamine. Pediatrul m-a liniștit de fiecare dată și mi-a spus că nu o să am niciodată un copil gras, pentru că fetița mea este un copil activ, sănătos, însă pot apela la un siropel care să-i dea o poftă de mâncare mai bună.

Happy Kid, siropul copiilor fericiți, după cum îi spune și numele, este recomandat pentru dezvoltarea fizică și psihică, dar și armonioasă a copiilor, începând de la vârsta de 2 ani.

Ajută la păstrarea unui apetit normal. Stimulează sistemul digestiv și hepatobiliar, favorizând asimilarea optimă a nutrienților și eliminarea eficientă a toxinelor din organism. Sprijină sănătatea căilor respiratorii superioare. Susține imunitatea. Reduce riscul îmbolnăvirilor.

Fiecare dintre noi este unic

Fiecare persoană are un model de energie, un amestec de caracteristici fizice, mentale și emoționale, care ne face unici, la fel cum fiecare persoană are o amprentă digitală unică.

Numeroase influențe interne și externe acționează asupra noastră pentru a perturba echilibrul nostru interior. Starea emoțională, dieta și alegerile alimentare, anotimpurile și vremea, traumele fizice, relațiile de muncă și de familie sunt toate exemple de presiuni emoționale și fizice. Odată ce aceste elemente sunt cunoscute, putem lua măsuri potrivite pentru a le atenua sau elimina efectele, precum și pentru a eradica cauzele dezechilibrului și a restabili starea de bine inițială.

Ordinea naturală este echilibrul; dezechilibrul este dezordinea. Boala este dezordine; sănătatea este ordine. Există o dinamică continuă între ordine și dezordine în tot corpul. Restabilirea ordinii este posibilă atunci când se înțelege de unde vine dezordinea. Medicina Ayurvedică ne poate ajuta pentru păstrarea echilibrului dintre minte și trup, pentru păstrarea ordinii interioare, vizibilă și în exterior.


Articol scris pentru proba extra-concurs Ayurmed lansată via SuperBlog

2 Comments

  1. Pingback: Probă extra-concurs: Cum începem primăvara cu forțe proaspete împreună cu Ayurmed

  2. Pingback: Black Friday sau Health Friday

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>