Brad artificial vs. Brad natural
Brad artificial vs. Brad natural

Brad artificial vs. Brad natural

Ca în fiecare an, la sfârșitul lunii noiembrie încep pregătirile pentru sărbători. Ce să alegem: brad artificial sau brad natural? O casă care nu are decorațiuni, implicit un brad, nu este pregătită de sărbătoare, iar spiritul Crăciunului nu se va manifesta. Putem adăuga și filmele specifice de Crăciun și colindele care răsună în toate casele. De sărbători trebuie să avem voie bună, cozonaci și pe cei dragi alături de noi.

Nostalgia copilăriei

Sărbătoarea Crăciunului din primii ani ai copilăriei mi-o amintesc vag. În schimb pozele vorbesc de la sine. Un brad natural, pentru că în anii ’80 nu cred că existau brazi artificiali sau cel puțin nu în România, împodobit cu beteală confecționată din hârtie glasată, globulețe de sticlă, lumânări pe crenguțele bradului și bomboane. De bomboanele de pe crenguțele de jos îmi amintește toată familia. Mergeam de-a bușilea și mușcam din aceste bomboane, cât îmi permitea ambalajul să desfac. Bine că nu trăgeam bradul pe mine, așa cum văd în atâtea filmulețe cu bebeluși.

Odată terminate sărbătorile, brazii naturali sfârșeau la gunoi. Un tablou dezolant pe care-l vedeam în fiecare an. Grămezi mari de brazi aruncați și comercianți care nu lăsau la preț și preferau să-i arunce după Crăciun. Prin anii ’90 televiziunile au început să vorbească despre defrișare și despre munții de brazi care apăreau după sărbători.

Nu-mi amintesc anul, dar știu că tatăl meu a adus acasă o cutie cu un brad artificial. Probabil când au apărut și la noi. Scoteam fiecare crenguță și o modelam frumos lângă celelalte. Mama ne făcea gogoși și le mâncam cu dulceață. În casă era voie bună și spiritul Crăciunului se simțea la împodobirea bradului. În fiecare an, pe 1 decembrie, împodobeam bradul. Voiam ca Moș Nicolae să ne aducă dulciurile în ghetuțele de sub brad. Îl desfăceam cu lacrimi în ochi după Sfântul Ioan, pe 7 ianuarie.

Pledoarie pentru brăduțul artificial

Bradut artificial

Sursă foto: depozituldebrazi.ro, editare cu Canva Pro

În amintirea brazilor care erau aruncați la gunoi după sărbători, pledez întotdeauna pentru un brăduț artificial. Consider că fiecare lucru din natură are viață, iar tăierea din mediul lui duce la pierderea acelei vieți. Astăzi brazii sunt crescuți în pepiniere și îi poți cumpăra și în ghiveci, ca să-i replantezi după. Mulți dintre acești brăduți nu rezistă condițiilor din casă și ajung să moară înainte de a fi plantați, iar schimbul de temperatură va fi fatal când îi vei duce afară.

Diferențele dintre brazii artificiali și cei naturali

De ce să investești într-un brad artificial și nu într-unul natural?

1. motive logistice. Să pleci în fiecare an să cauți cel mai frumos brad, cel mai bogat brad și cel mai avantajos calitate-preț este foarte solicitant. Gândește-te dacă petreci Crăciunul în altă locație și trebuie să mergi să negociezi cu negustorii, să-l transporți acasă într-o mașină mai mare, sau să amâni până în ultimul momentul să scadă prețul și să iei ce mai rămâne. Bradul artificial îl cumperi o dată și ai scapăt de grijă. Se poate depozita în cutia lui și se folosește mulți ani.

2. prețul. Așa cum spuneam, toată lumea vrea un brad frumos, plin de crenguțe pe care să agațe cele mai frumoase globulețe. Dacă vrei un brad natural argintiu, atunci prețul poate fi o problemă pentru bugetul tău din luna decembrie. Nu cred că ai vrea să tai din lista de cadouri pentru cei dragi sau să le cumperi cadouri fără valoare? Iar asta va trebui să o faci an de an, nu doar o dată. Un brad artificial are un preț foarte avantajos raportat la durata lui de utilizare. Bradul copilăriei mele a fost utilizat peste 20 de ani. Și-a sfârșit activitatea la bunici, la țară, încă 5 ani.

3. motive ecologice. Chiar dacă sunt crescuți în pepiniere, aceștia sunt tăiați masiv în perioada Crăciunului. Nu toți sunt vânduți, iar ceilalți ajung ca și brazii copilăriei mele, la groapa de gunoi. Momentan nu există firme specializate care să vină și să recicleze brazii naturali, așa că toți sfârșesc în același fel. Dacă vrei să spui că ești eco și nu poluezi mediul cu plasticul brazilor artificiali, îți amintesc cum sunt aceștia aduși din pepiniere, prin consum de combustibil, cum sunt aceștia ținuți în piețe, prin consum de energie electrică și cum sunt “reciclați”.

4. aspectul bradului. Pentru că natura își urmează cursul și nu face brazi perfecți, iar fiecare crește în ritmul lui, unii ajung să aibă partea de sus mai dezvoltată în detrimentul celei de jos, iar tu va trebui să echilibrezi acest detaliu. Să tai din crenguțe, să cureți acele spulberate prin toată casa și să ai grijă și de temperatura din camera unde este împodobit. Dacă este prea cald se va usca mult mai repede, dacă păstrezi răcoarea în cameră, este posibil să-ți fie frig și să eviți camera respectivă și nu te poți bucura cu adevărat de brăduț.

5. modele variate. Dacă vrei să alegi un brad impunător, bogat și argintiu, s-ar putea să nu ai de unde alege. Depozitul de Brazi are o gamă variată de modele, brazi de Crăciun pentru toate gusturile, brazi artificiali de înaltă calitate.

Cum alegi un brad artificial?

Depozituldebraziro

Sursă foto: depozituldebrazi.ro, editare cu Canva Pro

Dacă te-au convins motivele mele de a cumpăra un brad artificial, te gândești ce ar trebui să iei în considerare când alegi un brad, și mai ales de unde să cumperi bradul casei tale, cel care va strânge în jurul lui toată familia.

Din dragoste pentru brăduții artificiali, Depozitul de Brazi, un marketplace cu produse pentru sărbători, îți prezintă cei mai frumoși brazi artificiali pe care i-ai văzut vreodată. Brazi de lux ca în revistele glamour, brazi artificiali cu aspect natural, brazi artificiali full 3D, brazi artificiali cu zăpadă, ce-i drept, zăpadă artificială.

Dacă ai rămas vreodată impresionat de acei brazi pe care îi vezi în filmele de Crăciun, acum ai șansa să-i iei acasă și să-i personalizezi după stilul tău sau trendul pe care-l alegi.

Brad artificial de calitate

Brad artificial vs. Brad natural

Sursă foto: depozituldebrazi.ro, editare cu Canva Pro

Nici brazii artificiali nu sunt toți la fel. Faptul că ai cumpărat un brad artificial “de oriunde” nu înseamnă că te va ține la fel de mult ca unul de calitate superioară. Așa cum îți povesteam, bradul artificial din copilăria mea a ținut peste 20 de ani. Dacă ai grijă corespunzător de el și bradul tău va avea o viață lungă. Depozitul de Brazi îți aduce cei mai frumoși brazi artificiali de calitate premium, brazi care îi vor face pe cei care îți vor trece pragul de sărbători să creadă că ți-ai cumpărat unul real. Secretul stă în acele 3D care îi fac pe aceștia să se asemene cu cei naturali, dar și materialul de calitate din care sunt confecționați.

Un brad de calitate scos din cutie va arăta impecabil. Acele nu se vor turti și nici nu va trebui să aspiri după el odată montat. Ai vrut să scapi de disconfortul acelor care cad din bradul natural, doar nu vrei să faci același lucru și cu cel artificial?

O altă diferență notabilă este aspectul acestuia. Dacă ai vrut un brad care să aibă crenguțele dispuse corect, să nu mai tai din ele, atunci ai găsit bradul perfect, cel care îți permite să dispui decorațiunile fără a te îngrijora de eventuale accidente, un brad gata de lăudat pe rețelele de socializare. Se știe că luna decembrie începe cu parada brazilor. De ce nu te-ai mândri și tu cu bradul tău special?

O, brad frumos!

Știm că este o perioadă aglomerată, însă dacă nu ai timp de umblat prin magazine pentru a găsi bradul de vis, atunci poți comanda pe depozituldebrazi.ro. Ai reduceri de până la 40% la brazii artificiali de Crăciun și îți mai rămân bani și de ornamente.

Bradul este cel care ne scoate din rutina de zi cu zi, ne amintește să ne bucurăm de sărbători, de oameni, de momentele petrecute împreună. Alege un brad care să aducă atmosfera de sărbătoare în casa ta și să-ți aducă Magia Crăciunului în suflet!


Sursă foto copertă: depozituldebrazi.ro/blog/.

Articol scris pentru SuperBlog 2021

One comment

  1. Pingback: Proba 22. Brad artificial vs. Brad natural – Confruntarea brazilor de Crăciun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>