Acasă… aproape de amintirile copilăriei
Acasă… aproape de amintirile copilăriei

Acasă… aproape de amintirile copilăriei

Dacă ar fi să interpretăm filozofic, acasă este locul unde te simți bine, nu doar acolo unde locuiești. Așa se întâmplă și în cazul meu. Acasă nu este în casa proprie, ci în casa bunicilor mei. Acolo mi-am petrecut cele mai frumoase vacanțe și am învățat cele mai frumoase lecții pe care le-am folosit toată viața.

Cum îmi păstrez amintirile vii?

Acasă... aproape de amintirile copilăriei

arhivă personală

Chiar dacă timpul trece, și cu cât crești începi să uiți unele lucruri, faptul că încă o mai am pe bunica mea în viață, mă face să retrăiesc clipele frumoase de fiecare dată când o văd. Sunt și situații stânjenitoare din copilărie pe care mi le amintește bunica, însă le ascult cu drag și încerc să învăț ceva și să aplic în educația copilului meu. Pe lângă imortalizarea locului, a casei în care o regăsesc mereu pe bunica, fac și numeroase poze florilor, animăluțelor din curte și uneori scriu despre aceste lucruri. Îmi păstrez amintirile vii în suflet, cu recunoștință pentru tot ce mi-a fost dat și tot ce mi-a fost luat.

Renovarea casei bunicilor

Acasă... aproape de amintirile copilăriei

arhivă personală

Pentru că timpul nu iartă nici măcar construcțiile, iar bunicul care era zugrav nu mai este de ceva timp printre noi, casa a început să îmbătrânească. Ridurile au luat forma unor crăpături în tencuială, vopseaua și-a pierdut din intensitate, iar prin unele locuri acoperișul lasă loc picăturilor de ploaie să-mi invadeze universul copilăresc. Știu că dacă amânăm la infinit pentru “anul viitor”, amintirile mele se vor transforma în cenușă, așa că ne-am interesat care ar fi pașii pentru a renova casa bunicilor.

Siguranță și confort

Această casă trebuie să-și păstreze din aerul său de poveste, am hotărât să păstram designul și să îmbunătățim unele lucruri. Vrem să fim în siguranță când ne petrecem nopțile acolo, așa că tavanul care amenință cu prăbușirea, trebuie să-și ia la revedere. Oricât de frumos ar fi zugrăvit bunicul pereții și tavanul, acum trebuie să renunțam la “stalactite”.

Vindem-Ieftin.ro

vindem-ieftin.ro

Siguranța nu este un moft, trebuie să cumperi mereu materiale de calitate, iar cei de la Vindem-Ieftin.ro ajută la satisfacerea nevoilor tuturor și îți oferă acea încredere că starea de bine, de “acasă” nu-ți va fi răpită. În plus, ai transport oriunde în țară, 22 de consultanți specializați, găsești totul într-un singur loc, scutești timp și bani, și poți negocia în funcție de bugetul disponibil.

VIP sau RIP

Vindem-Ieftin.ro

vindem-ieftin.ro

Dacă vrei să scapi de coșmarul, pentru că altfel nu pot să-l numesc, să iei la picior sau la accesat zeci de pagini de internet pentru cea mai bună ofertă de materiale, dar care să fie și de calitate, atunci solicită grupul dedicat VIP, grup în care clienților interesați de materiale de construcții li se oferă consultanță specializată pentru alegerea produselor potrivite și mai beneficiază și de condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare. Am făcut cea mai bună alegere, așa că picioarele și nervii noștri ne vor mulțumi cândva. Am găsit și multe recenzii video care ne-au întărit convingerea că am dat de niște specialiști.

Acoperiș deasupra capului

tigla metalica Wetterbest

wetterbest.ro

Știm cu toții vorba: Să ai acoperiș deasupra capului. Avem și la bunica, însă acesta s-a uzat și trebuie să-l înlocuim. Ploaia trebuie să ude doar pământul, florile și legumele din gradina bunicii. Nu are ce căuta și nici nu trebuie să se “infiltreze” cumva.

După discuțiile cu cei din Grupul VIP Vindem-Ieftin.ro, am stabilit cea mai bună variantă. Țigla metalică Wetterbest sau țigla gladiator cum i se mai spune, este cea care ne va oferi un acoperiș sigur deasupra capului, pentru cel puțin două generații din acest moment. Calitate, rezistență și siguranță este deviza acestui brand, așa ca ne-au convins prin varietatea de modele pe care le au. Am ales ceva care să păstreze culoarea celei dinainte, să aibă un aspect texturat, să fie elegantă cum era bunicul și rafinată cum este bunica.

Mansarda – visul fiecărui copil

ferestre de mansardă

depozitelecasata.ro

Cu toții am văzut acele filme în care copiii își petrec timpul în mansarda casei, frumos amenajată și curată. Dacă în trecut “podul casei” era folosit pentru fânul vitelor pe timpul iernii sau pentru ceapa și usturoiul bunicii care era depozitat în timpul zilelor reci și după care ne certam să ne suim să-l dăm jos, acum acestea vor lua locul unei viitoare amintiri mai frumoase, pentru fetița mea și pentru noi: mansarda.

Vom curăța acest loc și îl vom transforma într-un loc plin de mister. Deja am ales ferestre de mansardă prin care soarele își va face apariția dimineața, materiale de construcții pentru a întări pereții, vată bazaltică pentru izolare. Visul devine realitate când sufletul tău de copil se îmbracă în hainele imaginare ale copilului de altădată și îți realizezi cel mai frumos vis.

Coboară jos, copile cu părul bălai!

Da, Eminescu a fost prieten bun cu Ion Creangă, așa că trebuie să cobor din mansardă copilul bălai din mine, și să continui proiectul renovării casei. Camerele trebuie izolate și ele, iar vata bazaltică ne va fi de folos și aici. Păstrăm soba făcută de bunicul, pentru că are valoare sentimentală, însă izolând mai bine termic păstrăm căldura mai bine în casă. Da, nu trebuie să irosim lemnele arse, așa că ne-ar ajuta foarte mult și niște ferestre PVC de calitate.

Cariile au ros lemnul ferestrelor vechi și deși sunt încă rezistente, acestea trebuie înlocuite. Poate așa nici nu mai auzim dimineața vecina care o strigă pe bunica pentru te miri ce, și nici câinele care vrea să rupă lanțul după vreo pisică străină. Ne vor lipsi greierașii, însă îi vom asculta pe terasa casei când ne vom petrece serile de vară acolo.

Pereți fără ochi și urechi

vopsea lavabila Savana

savanaculoare.ro/canva.com

Pereții vor fi decorați cu vopsea lavabilă Savana și cu siguranță vor fi acoperite toate imperfecțiunile lor. Ochi și urechi vor mai avea doar dacă ne hotărâm să alegem tapet, deși soțul meu nu este prea încântat, însă măcar pe un perete, așa de dragul meu și al dragostei pe care mi-o poartă, va accepta un mic compromis.

Să coborâm cu picioarele pe pământ și să alegem parchetul. Sper să nu fie unul scârțâitor! Bunicul alesese “pardoseala”, așa că aceasta s-a deteriorat cu timpul. Nu ai fi putut ieși din cameră, fără că cei care se aflau și în camera vecină să nu afle acest lucru. Să nu mai spun de zilele în care adormeam copilul și trebuia să plec din cameră. Ar fi trebuit să levitez să mă pot strecura afară.

Mobilă recondiționată

Mobila reconditionata

magazinul-cu-traditii.ro

Nu v-am spus cât de conservatoare este bunica, așa că “ștergarele” care decorează tablourile și icoanele trebuie să reziste ancorate pe perete câte zile are anul. Mereu sunt spălate și apretate. Va trebui să ne gândim ce facem și cu mobila. Nu suportă gândul să se despartă de amintirile cu mobila ei, lada de zestre primită de la părinții ei și de zecile de velințe care se odihnesc pe ea. Am văzut că se poartă mobila recondiționată, pictată, așa că am o prietenă care cu siguranță ar da o altă viață acestei “bătrâne șubrezite”.

Hai că reușim să nu o supărăm nici pe bunica, facem și mansarda și cei de la Vindem-Ieftin.ro ne vor oferi varianta potrivită așteptărilor noastre.

Pentru tine ce înseamnă acasă, aproape de amintirile copilăriei?

vindem-ieftin

4 Comments

  1. Pingback: Proba 3. Ce înseamnă pentru tine locul numit “Acasă”?

  2. Pingback: Savinidue - Baia Modernă 2021, Baia Care Te Definește - Lady In Black

  3. Pingback: Consultanța ține Neplăcerile La Distanță - Lady In Black 2021

  4. Pingback: Casa De Vis Construită Cu Vindem-Ieftin.ro în 2022 - Lady In Black

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>