Pizzerie de 5 stele
Pizzerie de 5 stele

Pizzerie de 5 stele

Ne-am obișnuit să dăm steluțe locațiilor în care mergem, să lăsăm bacșiș chelnerului care ne servește în funcție de calitatea serviciului oferit, să facem poze mâncărurilor instagramabile, însă niciodată nu ne gândim ce se ascunde în spatele restaurantelor. Cât a investit proprietarul într-un restaurant să arate de cinci stele, câtă experiență sau care sunt problemele persoanei care ne servește, și mai ales cât de pregătit este bucătarul care face acele preparate să arate wow.

Pizzerie de 5 stele

Pizzerie de 5 stele

Am renunțat să mai fac pizza în casă, deoarece niciodată nu-mi iese blatul cum trebuie. Fie iese prea umflat și am impresia că am pus niște ingrediente pe pâinea de la bunica, fie iese prea uscat și am impresia că-mi rup dinții în el. Nu trebuie să le știm pe toate, și pentru fiecare meserie există un profesionist. Așa că am hotărât să comandăm pizza atunci când vrem ceva bun. Cu toții ne dorim să mâncăm preparate ca “la mama lor”, iar pizza ca-n Italia este visul fiecărui gurmand care adoră acest preparat.

Pentru ca pizza să fie bună de-ți lingi degetele, pe lângă ingredientele de calitate, pentru că altfel ai dat greș din start, ar trebui să ai și niște echipamente profesionale care să-ți pregătească aceste preparate de 5*. Nu trebuie să aduci un pizzar din Italia dacă îți deschizi o pizzerie, ci ai nevoie de cel puțin cinci produse esențiale într-un restaurant.

Dacă ești în căutarea unor astfel de echipamente, GGM Gastro este o companie ce oferă echipamente profesionale, articole de gătit, mobilier și ustensile pentru restaurante, iar de curând compania este și în România. O companie germană ce a fost creată cu scopul de a reinventa gastronomia în fiecare zi, oferind restaurantelor și firmelor de catering echipamente inovative, calitative atât pentru a ușura munca personalului din restaurante, cât și pentru a oferi clienților produse și servicii la standarde ridicate. Toate produsele pot fi comandate online, direct de pe site.

Start în antreprenoriat

Este numele cărții care m-a făcut să mă gândesc că aș putea avea propria pizzerie în viitor. “Pizza ca-n Italia” ar putea fi produsul pe care l-aș putea aduce pe piața gastronomică din România. Inspirată de multiplele echipamente gastronomice văzute pe site-ul GGM Gastro, mi-am făcut o mică listă cu 5 asemenea echipamente bucătărie, pe care le-aș alege dacă aș deschide un restaurant. Așa cum spuneam, pentru orice gurmand este importantă calitatea preparatului pe care-l mănâncă și nu doar locația fancy. Ca să am un preparat bun, aș avea nevoie de:

GGM Gastro

Mașina de frământat aluatul este esențială atunci când blatul trebuie să fie pufos sau ușor crocant. Orice pizza bună se cunoaște după blatul pe care-l are. Dacă baza nu este bună, atunci degeaba ai cea mai bună brânză gorgonzola sau cel mai bun prosciutto.

Cel de-al doilea echipamente pentru bucătărie pentru pizzerie ar fi aparatul de întins aluatul. Poți regla grosimea aluatului cu precizia pe care nici cel mai iscusit ochi de bucătar nu o poate face. Această mașină subțiază, întinde și este dotată și cu o bandă transportoare. S-au dus vremurile când aveai nevoie de o armată de oameni care să îndeplinească anumite sarcini în bucătărie.

Un cuptor pentru pizza ar fi cea de-a treia alegere pentru restaurantul meu. Un cuptor care poate fi setat la timpul ideal de coacere al pizzei, cu un consum redus de energie, ușor de utilizat și de curățat. Deși pare fancy cuptorul pe lemne, acesta este greu de întreținut, iar temperatura ideală nu poate fi stabilită întotdeauna.

Ingredientele mereu proaspete necesită frigidere speciale care să păstreze proprietățile alimentelor și să nu dea voie ca mirosurile să se împrumute de la un preparat la altul. Un dulap frigorific sau o masă de răcire, este un must have într-un restaurant.

Cea de-a cincea opțiune în materie de articole necesare restaurantului meu ar merge la articolele de protecție împotriva microbilor. Indiferent dacă ne aflăm în perioada Covid-19 sau nu, igiena este și va fi întotdeauna importantă. Să fie dotat cu stații de dezinfecție sau ustensile speciale de curățare și igienizare a locului unde se gătește, dar și a locului în care oamenii mănâncă, va face din restaurantul tău locația de 5*. 

De ce GGM Gastro?

Calitatea germană este recunoscută dintotdeauna. Dacă îți dorești să-ți ușurezi viața și să-ți pui în aplicare ideile cât mai repede, apelează la profesioniștii GGM Gastro care vor să inoveze piața echipamentelor profesionale. De la mobilier la ustensile și echipamente, GGM Gastro vine în sprijinul antreprenorilor mici și mari, cu produse care să-ți ușureze munca și care să te facă demn de 5* Michelin.

Pizza ca-n Italia

Poate fi visul meu sau al oricărei persoane care apreciază mâncarea bună, preparată la standarde înalte și care să te facă să te întorci în locul care ți-a inspirat încredere, ți-a satisfăcut toate cerințele gastronomice și pentru care ai plătit prețul corect. De acum încolo mă voi gândi mult mai bine atunci când dau acele steluțe și voi încerca să aflu povestea din spatele brandului, să-mi imaginez povestea de viață a fiecărui om care mă va servi amabil.

Te-ai gândit vreodată să devii antreprenor de restaurant? Care ar fi pașii pentru a-ți deschide propriul restaurant?

One comment

  1. Pingback: Oamenii Fericiți Citesc și Beau Ceai - Lady In Black2021

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>