Tips & tricks pentru o experiență plăcută la cinema
Tips & tricks pentru o experiență plăcută la cinema

Tips & tricks pentru o experiență plăcută la cinema

Pandemia ne-a răpit o altă plăcere: filmele văzute la cinema. Chiar dacă ne-am transformat casele în mici cinematografe în timpul lockdown-ului, nu am avut acel vibe pe care îl simți atunci când vizionezi un film la cinema. În plus platformele de streaming nu-ți oferă filmele nou apărute, astfel că trebuie să aștepți câțiva ani să le vezi acolo. Astfel, câteva Tips & tricks ar fi numai bune pentru o experiență plăcută la cinema.

Mersul la cinema face parte dintr-o înțelegere pe care am stabilit-o când fetița noastră a crescut. Atunci când apare un film nou, interesant pentru toți, imediat ne activăm pentru a face rost de bilete. Nu poți merge la cinema așa cum mergi la mall, asta am învățat-o pe pielea noastră, și cu timpul ne-am creat un adevărat ritual.

Ne plac foarte mult filmele, dar și mai mult să le vedem la cinema, pe ecranul cel mare. Te deconectează de rutina vieții, de agitația și oboseala zilnică. Când intri în sala de cinema simți că un fir invizibil a fost deconectat. Descoperi o lume specială, descoperi tehnologia de ultimă generație și un nou format în care poți viziona un film.

Tips & tricks pentru o ieșire reușită la cinema

Vizionează trailerul filmului

Dacă îți place să ieși singur sau cu prietenii, sau nu ai în dotare un soț/soție și copii, atunci nu ar trebui să-ți faci probleme. Dacă alegi să ieși în familie atunci ar trebui să vezi trailerul filmului. Așa pot și ceilalți să-și dea cu părerea și nu vei fi acuzat că ai ales un film care îți place doar ție și ceilalți s-au plictisit la el, sau nu era un film recomandat vârstei copilului tău.

Pe 3 decembrie 2021 a apărut noua producție Ghostbusters: Afterlife / Vânătorii de Fantome: Moștenirea pe marile ecrane, în cinematografele din toată țara. Nici nu se putea să ne petrecem timpul mai plăcut! Am văzut deja trailerul și toată lumea a zis în cor: “Mergem!”

Primul film Ghostbusters a fost lansat în 1984, cu un an înainte de a mă naște eu și pe care, evident, l-am văzut mult mai târziu la televizor. Producția este distribuită de Columbia Pictures și InterComFilm și ne promite o comedie de care se vor bucura atât cei mici, cât și cei mari, dar și momente în care thrillerul este combinat cu efectele speciale pentru a face loc adrenalinei. Chiar dacă anii au trecut, Ghostbusters rămâne în memoria fanilor genului SF și este un film preferat de cinefilii de toate vârstele.

Cele mai bune locuri la cinema

Dacă nu te-ai hotărât pe ultima sută de metri să mergi la cinema, atunci alege inspirat locul pentru o vizionare cât mai plăcută. În cazul în care nu știai, se fac măsurători prin care este determinată calitatea audio-video pentru spectatorii din sălile de cinema. Sunt unele puncte cheie de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi locul. Cele mai bune locuri se află în mijlocul rândului, la aproximativ două treimi de ecran spre spatele sălii, conform măsurătorilor specialiștilor. Este centrul sălii, practic.

Un loc prea în față va face ca ochii să proceseze mai multă imagine și va fi mai greu cu acomodarea și confortul lor. În plus, vei simți un disconfort și la nivelul gâtului din cauza poziției incomode. Un film care are mai multă subtitrare este recomandat să fie vizionat pe locurile mai din spate. Aceasta va fi suficient de vizibilă pe ecran și te vei bucura și de film.

Efectele speciale

Ghostbusters Afterlife

În funcție de genul filmului ales, poți să-ți alegi locul, dar și o zi în care sala este mai liberă. Dacă vrei să vezi un anume film în cele mai bune condiții, de exemplu Ghostbusters: Afterlife / Vânătorii de Fantome: Moștenirea, poți alege să te duci când sala este mai goală. Astfel nu vei avea de-a face cu foiala, zgomote, persoane care mănâncă și se ridică constant, și te vei bucura la maximum de efectele speciale si de formatul ales (2D, IMAX, 4DX, Dolby Atmos).

Ghostbusters este un film pentru toate vârstele și toată familia se va bucura de acțiune, aventură și de momentele SF ale filmului. Efectele speciale dau un plus de valoare unui film și cu siguranță îți vei reaminti de el mult timp. Tehnologia joacă un rol important în zilele noastre pentru a savura din plin experiența unui film bun.

Biletul

După ce ai vizionat trailerul filmului, ai văzut ce aduce nou și ce efecte speciale are, este timpul să-ți achiziționezi biletul. Sunt operatori de telefonie mobilă care acordă reduceri pentru filmele la cineva, iar dacă ești student ai și mai multe beneficii. Dacă vrei să mergi în ziua când are loc lansarea filmului la cinema, trebuie să iei în calcul că locurile se vor epuiza mult mai repede și va fi mai multă lume ca de obicei.

Popcorn și suc

Nu știu cum sunteți voi, însă cu un copil în dotare trebuie musai și ceva de ronțăit. Pentru a nu face prea mult zgomot, care oricum nu se aude când începe filmul, alegem popcorn. De când am mers la cinema, nu am fost niciodată deranjată de vreun zgomot de ronțăieli, pentru că nu le aud. Mai mult mă deranjează râsul interminabil, însă ne acomodăm și acestei situații de dragul filmului.

Cinema VIP

Atunci când alegi statutul de spectator VIP te bucuri de o experiență premium la cinema. Ai intimitate, scaunele sunt computerizate și audiența este redusă. Unele săli de cinema au programe speciale pentru clienții VIP care includ și cina. Te bucuri de experiență completă la prețul unui bilet de cinema. Pentru statutul de VIP te relaxezi la vizionarea filmelor tale favorite, dar ai și bar nelimitat, popcorn, suc și alte cronțănele.

Cumpără biletul și bucură-te de o experiență cinematografică de neuitat. Sper că ți-au folosit tips & tricks și îmi vei spune și cum ți s-a părut Ghostbusters Afterlife / Vânătorii de Fantome: Moștenirea.

One comment

  1. Pingback: Proba 25. Tips & tricks ca să te bucuri la maximum de filme la cinema

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>