Cuprins
Într-o lume în care orice poate fi reprodus sau copiat, ajungem să nu ne mai dăm seama care este originalul sau să apreciem ceea ce este original. Toți vrem să fim unici, să ieșim în evidență cu hainele noastre, încălțămintea noastră, gențile, telefoanele noastre. O lume în care nici prietenii nu mai sunt ceea ce au fost și fiecare își vede propriul interes, sau așa cum era vorba aceea “in a world full of Kardashians be a Diana”, trebuie să devenim acea unică Diana.
Prințesa Diana
Nu cred că mai este nimeni care să nu o cunoască pe Prințesa Diana și mai presus de toate să nu fi auzit de sufletul ei nobil. O emblemă a frumuseții, a tandreții și a purității. Rolul acesta de prințesă nu-l poate juca oricine, însă ea rămâne în memoria noastră ca “prințesa inimilor”. Îmi aduc aminte cu drag cât o admiram pentru stilul ei familiar, în care opulența nu-și găsea locul. Purta acele coronițe pline de pietre prețioase cu o eleganță de nedescris, și mai ales bijuteriile. Un adevărat fashion iconic.
Bijuterii demne de o prințesă
Pentru că așa cum spuneam orice poate fi copiat, însă nu orice este copiat arată și bine, putem găsi bijuterii de o calitate superioară pe site-uri de specialitate. Un astfel de magazin online este și Indira. Ce îi recomandă?
Noi, echipa Indira, credem că fiecare femeie este unică. De aceea, încadrarea oricăreia dintre noi într-un anumit stil este imposibilă atunci când ne gândim la multiplele roluri complexe pe care le îndeplinim zi de zi. Din acest motiv, în oferta noastră se regăsesc bijuterii unice create de noi, după un design propriu ce conferă autenticitate brandului nostru.
Știm cu toții că acel superb inel cu briliante al prințesei Diana, se află acum pe mâna lui Kate Middleton, fiind primit ca inel de logodnă. Asta face o bijuterie cu adevărat valoroasă, “să fie moștenită”. Și ca să fie moștenită, ea trebuie să fie de calitate foarte bună. Gablonțuri de 2-3 lei găsești la orice tarabă, însă o bijuterie cu adevărat rară și prietenoasă cu buzunarul tău, găsești mai rar, sau găsești dacă o să cauți cu atenție.
Sfaturi înainte de a cumpăra o bijuterie
Înainte de a cumpăra o bijuterie de pe un site specializat este bine să-ți pui mai multe întrebări:
- Ce calitate ne dorim? Și cât timp vrem să o purtăm? (așa cum dădeam exemplul de mai sus al bijuteriilor pe care le putem lăsa moștenire)
- La inelul de aur ne uităm la gramaj, iar la inelul de argint ne uităm cum este placat.
- Trebuie să ne uităm la piatră, dacă este naturală sau sintetică, sau cum este montată aceasta. Dacă trece prin ea lumina este o piatră frumoasă, dacă aceasta a fost lipită cu adeziv atunci ea este ternă.
- Să ne uităm la serviciile post vânzare: termeni și condiții de retur. Dacă faci cadou o bijuterie, în cazul în care ai greșit mărimea sau nu este pe gustul acelei persoane, aceasta să o poată schimba ușor.
- Cum vine bijuteria ambalată, modul în care este pusă în valoare frumusețea ei, povestea pe care o bijuterie trebuie să o însoțească.
Cadouri bijuterii
Martie a fost luna cadourilor și nu s-a încheiat încă. Nu trebuie să așteptăm luna martie pentru a face cadouri persoanelor dragi din viața noastră. Dacă atunci când dăruim un parfum sau un articol vestimentar ne gândim de mai multe ori, bijuteriile sunt versatile și nu dau greș niciodată.
Cum alegem o bijuterie
Dacă ai o prietenă care se află într-un moment al vieții în care se simte puternică pentru că a depășit un obstacol foarte mare sau a obținut o avansare pe care o aștepta de foarte multă vreme, îi poți oferi cadou un inel sau cercei în formă de șarpe care reprezintă renașterea.
Cu toții avem acea prietenă care iubește cristalele zodiei sale și adoră să le poarte fie sub forma inelelor, colierelor sau brățărilor din argint care au și pietre. Trebuie să afli ce zodie are și să-i cumperi o bijuterie care conține piatra specifică zodiei sale. Există și pietre care se potrivesc la toate zodiile, precum Piatra lunii care dă un boost de energie persoanei care o poartă.
Dacă ai în viața ta o femeie elegantă și care adoră să poarte materiale fine, cel mai bine i se potrivesc perlele naturale. Perlele de cultură sunt o variantă accesibilă celor veritabile, pe care cu siguranță nu și le pot permite toate femeile. Perlele sunt considerate în majoritatea culturilor ca fiind aducătoare de noroc și de fericire.
Bijuteriile versatile sunt acelea pe care le poți dărui persoanelor dragi, care nu se încadrează într-un anume stil. Cele care se îmbracă mai mult casual, cele care ar asorta un colier de perle naturale la o rochie de blugi. Aici nu ai cum să dai greș și mergi într-o zonă sigură. Poți alege și o brățară de picior, pentru că așa cum am văzut nu se mai poartă doar vara.
Cum ne păstrăm bijuteriile frumoase
O întrebare care ne macină atunci când avem bijuterii pe care le purtăm zilnic. Un răspuns ar fi să cerem informațiile atunci când le cumpărăm, să cerem recomandările producătorului. De multe ori poluarea, aerul umed, anumite cosmetice și chiar ph-ul propriei pieli pot influența starea unei bijuterii. Chiar și banalul detergent de vase, sucul de citrice și chiar parfumul pot duce la oxidarea bijuteriilor tale. Așa că încearcă atunci când gătești, speli vasele sau te pregătești să mergi la serviciu sau la o petrecere, să pui bijuteriile ultimele.
Ai grijă și cu pietrele inelelor de la mână, deoarece unele mișcări sau lovirea mâinii de suprafețe dure sau chiar când speli vase, pot duce la spargerea acestora sau le pot face terne.
Ar fi de recomandat ca și bijuteriile să fie purtate în funcție de anotimp. Cel mai adesea se întâmplă ca acel pulover pe gât sau șalul să-ți rupă lănțișorul preferat sau chiar brățara, căciula să-ți rupă cerceii lungi sau clorul din apa piscinei să-ți distrugă bijuteriile preferate. Să nu mai vorbim de purtatul bijuteriilor la plajă când aplici din abundență SPF. Less is more! cum se spune, așa că încearcă să respecți aceste reguli pentru a te bucura mult timp de bijuterii frumoase.
Știai că?
- Îndrăgostiții perioadei renascentiste preferau inelele de tip „gimmal”. Odată logodiți obișnuiau să poarte câte o verigă până în ziua ceremoniei. Din momentul unirii celor doi, inelul reîntregit îi revenea tinerei.
- Madeleine Albright, secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, și-a folosit pasiunea pentru bijuterii într-un mod inedit. Broșele sale au devenit instrumente diplomatice prin care aceasta reușea să transmită mesaje ce depășeau orice bariere culturale sau lingvistice.
- Celebrul aur roz inventat de maestrul Fabergé nu este altceva decât un aliaj din aur și cupru.
- Aurul roz nu scapă nici el de procesul de oxidare. Cuprul din componența aliajului, cel ce îi conferă și culoarea unică, crește predispoziția la oxidarea bijuteriilor.
- Bijuteriile pot fi curățate cu o periuță cu perii moi, săpun delicat și apă călduță.
Bijuterii realizate cu dragoste
Fii unică la fel ca o piatră prețioasă și alege bijuteriile care îți îmbracă cel mai bine personalitatea. O bijuterie bine aleasă îți poate schimba starea de spirit, ziua, chiar și viața. Ce femeie nu-și dorește, ca atunci când este cerută în căsătorie, dintr-un buchet de trandafiri sau poate chiar și dintr-un hamburger, să descopere un inel cu o piatră deosebită?
Sursă foto: indira.ro, colaje realizate cu canva.
Cat de frumos, Ana draga! Un articol cu adevarat stralucitor si pretios! Te imbratisez❤❤❤
Multumesc ❤!
Pingback: Povestea Indirei - Lady In Black 2021