Distracție în siguranță pe 6 roți
Distracție în siguranță pe 6 roți

Distracție în siguranță pe 6 roți

Fiecare vacanță are ceva special. Unele îți lasă amintiri de neuitat, altele devin un coșmar de care greu scapi. Mi-a plăcut mereu aventura și, de când a crescut și fetița noastră, a trebuit să ne adaptăm nevoilor ei de mișcare și de timp petrecut împreună. Încercăm să avem vacanțe memorabile și planificăm din timp obiectivele fiecărei aventuri în 3. Știți acele familii care merg cu rulota? Anul trecut am încercat și noi această experiență.

Cu rulota prin România

Pentru că trăim vremuri ciudate din punct de vedere epidemiologic, și nici nu poți face fiecare vacanță pe canapeaua din sufragerie uitându-te la televizor, împreună cu mai mulți prieteni am pornit prin țară, să descoperim România. Nu te poți urca în mașină, să pleci la drum și să crezi că vei dormi în ea sau să montezi repede un cort. Asta o poți face când nu ai un copil. Ne doream de foarte mult timp să mergem cu rulota, să dormim cât de cât confortabil și să ne bucurăm de vacanță.

Distracție în siguranță pe 6 roți

Ne place foarte mult la munte vara. Iarna îmi este atât de frig, încât aș sta doar în plapumă sau lângă un șemineu. Nu sunt o iubitoare a sporturilor de iarnă, așa că prefer vara să vizitez muntele. Îmi place să stau în natură, să aud susurul apelor, freamătul crengilor și să citesc o carte bună într-un hamac. Am ales ca și traseu Valea Prahovei, deoarece ne-am gândit că în timpul săptămânii nu va fi aglomerat, ca apoi să coborâm ușor spre Marea Neagră. Locuri sigure, pe care le știam.

Echiparea mașinii

Deoarece locuim la bloc, nu avem destul spațiu pentru o rulotă, astfel că am închiriat una. Provocarea a venit atunci când cei de la închiriere ne-au întrebat dacă avem un cârlig de remorcare atașat la mașină. Cu ajutorul acestui cârlig poți tracta o rulotă și o remorcă de mici dimensiuni. Este de ajutor și atunci când vrei să montezi un suport de biciclete în spatele mașinii. În plus, acest cui de remorcare te poate ajuta și în cazul accidentelor ușoare. Ce-i drept doar pe tine, nu și pe cel din spatele mașinii tale.

Magazinul online AutoGedal comercializează cârlige de remorcare omologate RAR și EU, certificate ISO 9001. Din această categorie de produse, poți comanda cârlige auto Auto-Hak, Galia Hakpol, Thule și Westfalia Automotive. Gama noastră vastă de produse îți pune la dispoziție cârlige auto semi-demontabile, cârlige demontabile cu clemă, cârlige demontabile vertical cu cheie sau cârlige demontabile cu flanșă.

Echiparea masinii

Avem două biciclete în dotare și doi iubitori ai plimbărilor pe două roți, așa că ne-am achiziționat și un suport biciclete. Nu aveam cum să mergem la munte și să nu se bucure de un concurs de biciclete. Am doi copii: fetița și tatăl ei. Îmi plăcea și mie în trecut să merg cu bicicleta, nu sunt un Grinch, însă problemele apărute la coloană îmi creează disconfort și durere atunci când merg pe bicicletă. Nu-mi rămâne decât să mai dau și eu ture mici și să mă bucur alături de bicicliștii mei.

Dacă nu ne-am fi instalat un suport de biciclete, ar fi trebuit să le depozităm în rulotă și ar fi creat neplăceri sau eventuale distrugeri. Nici varianta portbagaj nu ar fi fost prea bună. Am ales un suport sigur, care se prinde deasupra mașinii. Există însă și variante cu montare pe cârlig, însă noi aveam rulota, un model care nu permitea instalarea unui astfel de cârlig. Lipsa unui astfel de suport poate duce la accidente în timpul deplasărilor. Nimeni nu-și dorește ca la o frânare bruscă să vină bicicleta peste el sau să ajungă în parbriz. Siguranța noastră este mai presus de orice, și de aceea nu am făcut niciodată rabat de la calitate sau concesii.

De asemenea, ne-am gândit că ne va fi util și atunci când vom merge în parc sau în drumeții prin pădure și vrem să luăm bicicletele. Un dezavantaj ar fi acela al limitării zonelor prin care am fi putut trece (pasaje sau poduri), însă având și rulota, am studiat bine traseul și am ales varianta cea mai bună. Puteți alege și suporturile de bicicletă pe cârlig, iar această opțiune nu va afecta în niciun fel aerodinamica autoturismului. Accesul la portbagaj nu este restrâns, deoarece suportul se rabatează.

Cu mașina echipată, aventura este gata!

Pe drumuri de munte

Îmi place că locurile de camping devin populare și la noi în țară. Îi invidiam pe străini atunci când îi vedeam la televizor și îmi doream să ajungem și noi la standardele lor. Sunt multe locuri frumoase, dar uneori sunt greu accesibile, iar bicicletele au fost de ajutor. Am făcut și poze grozave, ne-am odihnit, am făcut grătare alături de prietenii noștri și ne-am promis că vom repeta această experiență. Nimic nu se compară cu aerul rece și curat de la munte. Inspiri o gură sănătoasă de aer și expiri tot stresul acumulat în viața asta tumultoasă.

De la munte, la mare

Deși voiam să mergem în mai multe locații, am preferat să ne relaxăm și să plănuim cu altă ocazie o excursie pe un traseu mai lung. Ne doream să mergem și la mare, iar dacă nu ne organizam bine, riscam să pierdem bălăceala. Știam drumul, îl făcusem de atâtea ori, însă atunci când destinația este Marea Neagră, parcă ai vrea să existe teleportarea. Dacă pentru prima locație am studiat foarte bine traseul și locul unde vom campa, la mare lucrurile au stat altfel.

În prima seară locul s-a transformat într-un “disco de manele”, așa că am hotărât ca a doua zi să ne mutăm într-o altă locație. Când am vrut să ieșim, mașina unui prieten s-a împotmolit. Au încercat bărbații să o împingă, s-au murdărit de noroi și toate cele, până când ne-am dat seama că mașina nu se urnește, iar noi eram singurii care aveam în dotare și un cârlig de remorcare, ceea ce a fost de bun augur. Am înțeles cât de important este să ai o mașină dotată cu tot ce ai nevoie, iar în situații neprevăzute să-i poți ajuta și pe ceilalți.

Peripetii

Ne-am bucurat și de bălăceală, am adunat și amintiri care să ne încălzească sufletul până anul viitor, și am fost împreună toți 3. Putem merge oriunde atâta timp cât ne avem unul pe altul, suntem sănătoși și avem prieteni de nădejde pe lângă noi. La munte sau la mare, viață este plină de culoare!

In siguranță pe 6 roți

Plimbările în siguranță pe 6 roți pot fi amuzante, doar dacă ți-ai dotat mașina cu tot ce ai nevoie pentru siguranța ta și a familiei. Poți găsi pe eMAG accesorii si piese auto, de la cârlige de remorcare la scuturi metalice pentru protecție motor, cutii portbagaj, suporturi pentru biciclete, covorașe auto, tăvițe de portbagaj și altele.

Ție îți plac aventurile? Care a fost cel mai frumos loc pe care l-ai vizitat?

3 Comments

  1. Pingback: Proba 2. Plimbări pe 4 roți

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>