Alegeri naturale de la Fares
Alegeri naturale de la Fares

Alegeri naturale de la Fares

Natural, un cuvânt cu multe înțelesuri. Dacă ar fi să mă gândesc la oamenii care se poartă natural, aș spune că cel mai potrivit ar fi: firesc, așa cum ar trebui toți să fim. Simpli și naturali, așa cum am fost creați. Fără ură și dușmănie, fără frustrări și ambiții.

Aspect natural = înfățișarea unei persoane, a unei femei care nu-și pune prea mult make-up pentru a părea artificială, diferită de ceea ce este, sau cu intervenții care să schimbe cât mai mult naturalul.

Natural = despre alimente neprocesate, în starea lor pură. Plante și legume crescute într-un mediu curat și cu un sol propice dezvoltării. Păstrarea proprietăților și folosirea acestora în beneficiul sănătății și al frumuseții naturale. De peste 90 de ani, Fares ascultă și înțelege, creează și inovează, își îmbunătățește continuu rețetele având grijă de cerințele pentru “natural” ale consumatorilor săi.

Sănătatea din plantele copilăriei

Îmi aduc aminte cu nostalgie când culegeam mușețel în vacanța de vară. Creștea peste tot, pentru că solul părea binecuvântat. Era parfumat, iar petalele delicate mângâiau mâinile micuțe ale copiilor. Culegeam mușețel mult: pentru bunici, pentru părinți și uneori, și pentru vecinii mai neputincioși. Bunica îl usca pe coli albe și îl acoperea cu un tifon să nu se umple de praf. Uneori îl usca în mănunchi.

Culegeam și mentă, dar și cimbrișor. Avea bunica secretele ei și culegea aceste plante în funcție de anumite perioade ale anului sau în funcție de cum se arăta luna, de sărbători sau zile speciale. Fiecare mister se sfârșea într-o cană cu ceai fierbinte, cu miros parfumat și cu gust minunat. Micul dejun cu ceai și o felie de pâine de casă, unsă din belșug cu dulceață, uneori și unt. Sună puțin a comunism, însă sună și a sănătate. Să-i iei unui copil din ziua de astăzi bolul de cereale cu lapte și să-i dai ceai cu pâine, unt și dulceață, ar însemna ceva SF.

Mi-am păstrat obiceiul bun, moștenit de la bunica, și indiferent dacă vremea este rece sau caldă, eu consum ceai. De data aceasta îl consum fără zahăr sau alimente, pentru că acum am învățat cum să-i savurez gustul. Ceaiul este cel care-mi redă starea de bine și alungă anxietatea zilelor noastre aglomerate, îmi redă starea naturală de bine și confort sufletesc.

Plantusin – Ajutor de nădejde împotriva tusei

Plantusin

Vremuri noi, aceleași provocări. Când vine vremea rece, încep virusurile să țopăie și virozele sunt în floare. Am încercat mereu să mă tratez băbește până ajung să iau medicamente mai puternice. Ceaiul bunicii și frecția cu spirt îmi redau sănătatea când eram mică. Cartofii rași, puși la gât, îmi calmau gâtul inflamat și după o noapte în care abia mă mișcam, mă trezeam ca nouă. Mi se părea că bunica știe cum să ia durerea cu mâna și să-mi redea sănătatea a doua zi. Un vraci pe care-l vedeam doar în filmele de la televizor.

Din grijă pentru nevoile oamenilor, Fares a creat Gama Plantusin cu ingrediente naturale, plante și uleiuri esențiale atent selecționate, gata să ne ajute în perioada cea mai grea din an.

Tusea seacă sau productivă este acum tratată natural, iar siropurile au gust bun. Îmi aduc aminte și acum de siropurile copilăriei, cu gust amar pe care le înghițeam cu lacrimi și sughițuri. Pentru a ne scăpa de acel gust, mama ne dădea și o linguriță cu miere.

Ingrediente naturale în siropul Fares

Plantusin sirop

Copil, adolescentă, femeie, soție și mamă. Am devenit și eu mamă, și mereu caut naturalul pentru sănătatea copilului meu și a întregii familii. Încercăm să mâncăm cât mai natural, să dăm fuga la bunica și să luăm păsări crescute natural, pentru cea mai bună supă cu găluște, supa care “te scoală după boală” cum zicea bunica. Facem mișcare și preferăm să ne petrecem timpul liber în natură sau să ne plimbăm cu bicicletele.

Atunci când este în colectivitate, copilul ia contact cu tot felul de virusuri și bacterii. Unele provoacă virozele, iar altele duc la boli respiratorii mai grave. Vremea rece din octombrie, vântul și orele de sport în aer liber, au făcut ca tusea să apară. Inițial cu nas înfundat și apoi cu tuse seacă. Am o fetiță mofturoasă, căreia nu-i plac siropurile și pastilele. Deși nu știe gustul amar din trecut, refuză să accepte orice sirop. Preferă să bea ceai, să ia “bomboane de supt” pentru gât.

Cu o consistență plăcută, cu muguri de pin, scaiul vânăt, cimbrișor, ca și ingrediente principale, o rețetă din 11 plante medicinale, Plantusin pentru Copii a intrat în familia noastră. Deși a refuzat inițial să-l ia, a fost suficient să ia o gură pentru a-și schimba părerea. Și când auzi: “Acesta este un sirop cu gust buun!” inima oricărei mame saltă de bucurie. Am găsit în sfârșit un sirop care satisface și gusturile unui copil mofturos.

Plantusin – remedii naturale pentru adulți

Fares plantusin

Și, pentru că toți copiii sunt darnici, prin pupici dulci și năsuc umed, virusul se transferă la părinți. Gama Plantusin conține și sirop pentru adulți, ceai și comprimate de supt. Iubesc să beau ceai, așa cum am spus și mai sus, însă atunci când sunt răcită consum ceai în cantități foarte mari. O cană caldă de ceai, îmi încălzește trupul și îmi desfundă și nasul.

Siropul are proprietăți emoliente și te scapă de senzația de ghimpi în gât. La fel și comprimatele de supt care au un efect de emoliere, și aș zice și ușor anestezic la nivelul gâtului. Cu un gust proaspăt și revigorant, miros de cimbrișor ca și cel pe care-l culegeam alături de bunica, fără arome sau coloranți sintetici, am reușit să găsesc și de data aceasta un remediu natural pentru mine și familia mea: Plantusin Forte.

Generații tratate cu remedii naturale

Departe de a fi mama care își crește copilul după carte, am învățat să cunosc sistemul imunitar al copilului meu și să previn înainte de a trata. Înainte de a alerga la doctor pentru a cere antibiotic, cum fac de altfel mulți părinți, aleg să folosesc remedii naturale, așa cum am crescut și eu, și să-i dau toată grija și atenția mea. Ceaiurile călduțe și comprimatele de supt, pot împiedica de multe ori dezvoltarea bacteriilor și evitarea complicațiilor. Atunci când lucrurile se complică și este nevoie de sfatul specialistului, fac alegerea cea mai bună pentru copilul meu.

Fares, Sănătate din inima Daciei, rămâne alegerea românilor timp de generații. Rețete îmbunătățite, ceaiuri parfumate și remedii naturale care ne însoțesc zi de zi, indiferent dacă este pandemie sau nu. Sănătatea trebuie prețuită, iar grija pentru cei dragi trebuie să fie primordială.

Tu cum îți păstrezi sănătatea? Ce remedii naturale folosești?

7 Comments

  1. Pingback: Proba 3. Alegeri naturale de la Fares

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>