Cristale vindecătoare
Cristale vindecătoare

Cristale vindecătoare

În urma participării mele în Competiția SuperBlog am câștigat un voucher pe Stone Mania Bijou și astfel mi-a fost oferită posibilitatea de a lucra cu cristalele mai mult. Despre experiența mea într-o practică spirituală, am vorbit în acest articol. Consider că în această lume într-o continuă schimbare, avem nevoie și de ajutorul cristalelor îmbinat cu o practica spirituală de relaxare sau de meditație.

Trebuie să ai în vedere, că trebuie să-ți alegi cristalele în funcție de zodie. Fiecare funcționează țintit pe o problema, așa că atât site-urile de specialitate cât și Wikipedia îți sunt de ajutor în găsirea corespondentului tău zodiacal.

Astăzi o să vorbesc despre puterea cristalelor pentru cei aflați în zodia Pești ca și mine. Consider că trebuie să ai o anumită experiență și vreau să analizez strict această zodie.

Acvamarinul

Acvamarin

Așa cum îi spune și numele este o “piatră de mare”, de aici și asocierea cu zodia peștilor care sunt un semn zodiacal de apă. Culoarea acestuia este dată de concentrația de titan (culoare albastră) sau de cea de fier (verzui). În același timp, căldura sau lumina pot fi și ele un factor determinant în schimbarea culorii cristalului.

Corespondent al chakrei inimii și a gâtului, acvamarinul ajută nativii din zodia peștilor să stabilească relații puternice atât personal cât și profesional. Le dă încredere în forțele proprii, deoarece uneori le lipsește, și îi îndreaptă către aventura vieții. Deseori sunt timizi și au nevoie de un imbold pentru a comunica eficient ceea ce au de spus. Cristalul îi eliberează de anxietate, având un efect liniștitor asupra emoțiilor tumultoase ale peștilor. Intuiția peștilor, cea mai înalta dintre toate semnele zodiacale, este mult îmbunătățită de puterea acvamarinului. Se poate purta atât ca piatră brută, cât și atașate inelelor, brățărilor sau pandantivelor.

Ametistul

Ametist

Este piatra cea mai cunoscută pentru cei născuți sub semnul zodiacal al Peștilor. Este piatra asociată încărcăturii spirituale, dar și a vindecării. Ametistul este cel care îi aduce echilibru nativului prin dăruirea păcii, fericirii și liniștii sufletești. Ajută în cazurile de anxietate și în înlăturarea gândurilor negative. Se folosește și în ritualul meditației aducând relaxarea și vindecarea interioară profundă. Ametistul este ajutor și în cazul insomniilor, dacă este pus sub pernă, asigurând un somn odihnitor fără coșmaruri. Ametistul este folosit de persoanele influente, care negociază contracte importante, aducând prosperitate și ajută la alungarea viciilor. Poate fi purtat atât în bijuterii, cât și sub forma lui brută.

Citrina

Citrina

Deși este specifică și nativului din zodia Scorpionului, citrinul este cel care înzestrează Peștii cu talent și creație, îi face să rostească lucruri pe care au evitat să le spună și care s-au depozitat interior. Aduce liniște și pace în sufletul nativilor, iar sentimentele negative sunt deblocate și eliminate. Poate fi purtat sub formă de brățară, broșe, sau pandantiv. Este o piatră pe care trebuie să o ții aproape.

Rubinul

Rubinul

Considerată o piatră talisman a celor născuți în zodia Peștilor, rubinul aduce înțelepciune și îl face cooperant pe acel pește mereu suspicios. În credințele străvechi rubinul era ajutor în lupta împotriva dușmanilor. Rubinul îi face pe cei din zodia Peștilor să “îngroape securea războiului cu dușmanii”. Culoarea rubinului poate fi diferită în funcție de prelucrarea lui, de la nuanțe de roz sau maro, până la culoarea roșie.

edenboutique.ro/

Cuarțul alb

Cuarțul alb

În starea lui pură este incolor, însă impuritățile pot face ca această culoare să se schimbe. Acesta mai poate fi și de un “alb lăptos” datorită incluziunilor de gaze sau lichide. În ceea ce privește beneficiile spirituale ale cuarțului pentru nativii din zodia Peștilor, acesta îi ajuta să vadă mai clar viitorul, iar acest lucru se poate întâmpla pentru persoanele care activează în zona paranormală și spirituală. Aduce armonia atât sufletește cât și trupește, echilibrează chakrele, conferind energie și minte limpede.

Opalul

Opalul

Este un mineral care se prezintă ca și sticla, de la incolor la cenușiu, roșu, brun, galben, portocaliu sau roșu, toate acestea formându-se datorită impurităților, pentru că Opalul nu are o structură cristalină. Opalul aduce noroc în viața Peștilor, probabil de aici vine și expresia “opulență” în viața nativilor. Opalul mai este și un bun “antidepresiv” pentru cei care au pierdut o persoană dragă, sau pur și simplu “au pierdut ceva”. Aduce fericirea și armonia, și întărește intuiția Peștilor.

Cristale vindecătoare și echilibrarea chakrelor

chakre

Am scris pe larg în articol și aș mai vrea să subliniez faptul că meditația sau echilibrarea energetică însoțită de cristale sau pietre cu proprietăți specifice fiecărei chakre din cele 7 (Ametist, Sodalit, Acvamarin, Aventurin, Ochi de tigru, Carneol, Granat), aduce un plus de energie și stare interioară de pace și mulțumire. Fie că le purtați sub forma brățărilor sau chiar într-un săculeț special, acestea vă vor echilibra și în același timp vă vor aduce aminte că trebuie să păstrați acest echilibru atât interior cât și exterior.

Pandantiv zodia Pești

Pandantiv-zodia-Pesti

Așa cum scris și mai sus, este bine ca aceste pietre și cristale vindecătoare să le porți cât mai aproape, așa că mi-am luat și un pandantiv cu Lapis Lazuli, Jad, Howlit, Malachit, Ametist. Chiar dacă nu le-am încadrat mai sus, pentru că așa cum veți citi în articolul meu, sunt mai multe pietre specifice zodiei peștilor, însă eu le-am amintit pe cele mai folosite. Urmează în viitor să le încerc pe toate și să vă spun și cum acționează.

Astfel că Lapis Lazuli care este de un albastru intens ajută să spui ceea ce gândești și să nu te mai încarci negativ, iar egiptenii considerau că îngropate cu această piatră, sufletele morților vor fi călăuzite mai ușor pe lumea cealaltă. Jadul este de culoare albă-verzuie până la verde închis și ajută la vindecarea bolilor, și te ferește de vrăji și de energii negative.

Howlitul nu este specific neapărat zodiei Peștilor, însă se potrivește persoanelor născute “sub influența numărului 2” și ajută persoanele care activează în zona comunicării. Malachitul de culoare verzuie ajută la dezvoltarea spirituală și personală, și păstrează vibrațiile pozitive. Observați că unele pietre enumerate mai sus au aceste proprietăți regăsite în pietrele pandantivului.

Așa cum v-am spus, există multe site-uri de specialitate și diverse informații. Informați-vă pentru că așa veți ști ce este bun și funcționează pentru voi. Trebuie să țineți cont de faptul că prin prelucrare pietrele își pierd din puritate sau culoare și devin “rulate”. Ceea ce puteți face este să le curățați cât mai des, cele care pot fi curate la jetul de apă sau în apa unui râu, deoarece astfel își recapătă proprietățile și frumusețea. O să vedeți cum unele pietre își schimbă culoarea în funcție de energia depozitată acolo. Eu am observat acest lucru la un pandantiv cu ametist.

Mai jos vă las “bunătățile” pe care mi le-am ales din valorificarea voucherului. Culorile acestor pietre pot fi diferite de la site la site, și în funcție de lumina prezentă la realizarea pozei.

Cristale-vindecătoare

4 Comments

  1. Pingback: Critica Constructivă și Critica Distructivă - Lady In Black

  2. Pingback: Ce am învățat despre mine din blogging? - De-ale Dianei

  3. Pingback: Bijuterii Cu Stil - Lady In Black 2021

  4. Pingback: Cristale Pentru Suflet De La StoneMania Bijou - Lady In Black 2021

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>