Creatimoss
Creatimoss

Creatimoss

Creatimoss

Când am lansat proiectul Lady in Black, am vrut să marchez acest moment cu ceva special. Am vrut să fie un proiect cu personalitate și am apelat la Ana de la Creatimoss. Pe Ana o cunosc de foarte mult timp și înainte de acest proiect a avut și unul cu aranjamente florale.

Cum aleg?

Lady in Black by Creatimoss

Pe piață este plin de persoane care fac tablouri cu licheni stabilizați. Cred că din prezentarea profilului lor și prin materialele expuse îți dai seama de calitatea și de originalitatea celor care îi confecționează. Este foarte important ca cel care îți realizează un astfel de tablou să înțeleagă ceea ce vrei.

Calitatea materialelor este și ea foarte importantă. Lichenii colorați trebuie puși în valoare de rama tabloului, de desenul interior și de celelalte materiale aplicate pentru înfrumusețarea de ansamblu. Mi-am ales-o pe Lady in Black, i-am arătat-o Anei și aceasta a făcut inițial o schiță. Mi-a prezentat-o și numai după ce a primit acceptul meu a realizat opera de artă care a ieșit.

Sunt foarte mulțumită de ceea ce a ieșit și îi mulțumesc Anei pentru atenția la detalii și timpul acordat realizării acestui tablou. Vreau să vă spun că “obsesia lor pentru detalii” îi face unici, și firme precum Electrica au apelat la ajutorul lor pentru schimbarea ambientului.

Beneficii licheni*

Creatimoss

REDUCEREA NIVELULUI DE STRES – Mai multe studii realizate în SUA și Japonia au arătat că prezența plantelor la birou reduc nivelul de stres în rândul angajaților. (Vezi studiu)

REDUC POLUAREA ȘI PURIFICĂ AERUL – Lichenii au proprietatea de a absorbi substanțele nocive din atmosferă, astfel că prezența lor poate ajuta la curățarea aerului.

CRESC CREATIVITATEA ȘI PRODUCTIVITATEA Prezența plantelor și a lichenilor ajută la creșterea productivității și a creativității la locul de muncă.(Studii aici și aici)

AJUTĂ LA MENȚINEREA UMIDITĂȚII – Lichenii absorb umiditatea din atmosferă și sunt de ajutor în camerele cu umiditate mare. Evită totuși să-i pui în camere cu umiditate excesivă, cum ar fi baia.

PEREȚII CU LICHENI AU EFECT FONOABSORBANT – Lichenii au un puternic efect de izolare fonică, fiind recomandați atât pentru izolarea zgomotului exterior, cât și în încăperile mari în care se formează ecou sau în open space unde nivelul sunetului este ridicat.

SUNT IGNIFUGI – Datorită conținutului ridicat de apă, lichenii reduc viteza de propagare a focului.

IMPACTUL PSIHOLOGIC – Companiile care aleg să-și decoreze pereții cu licheni sunt percepute de către clienți, parteneri și chiar angajați, ca fiind mai prietenoase cu mediul înconjurător. În plus, folosit în restaurante, duc cu gândul la o mâncare, dar și un stil de viață mai sănătos.

Un cadou inedit

Pentru că atât februarie cât și martie sunt două luni în care se fac multe cadouri, poți apela cu încredere pentru realizarea unui cadou inedit, cu personalitate.

Fetele sunt înnebunite după rochiile de prințesă, așa că o poți surprinde pe “prințesa inimii tale” cu un tablou care să-i amintească în fiecare zi acest lucru. Fie ca le faci un cadou: nașilor, mamei, familiei, bunicilor, prietenelor, iubitelor, profesoarelor sau vrei un tablou cu copaci, cu peisaje sau un tablou fashion, Creatimoss îți poate fi de real ajutor.

Îngrijire licheni

Creatimoss-(4)

Lichenii sunt organisme care rămân vii și după recoltare. Iată câteva ponturi pentru a te bucura cât mai mult de ei:

  • Cel mai important factor este umiditatea din cameră. Lichenii nu trebuie udați, dar este recomandat ca umiditatea din încăpere să fie între 40% și 60%. Dacă aceasta scade, poți pulveriza puțină apă în proximitatea lichenilor, dar nu direct pe aceștia. În lipsa umidității, lichenii devin rigizi și se degradează.
  • Fiind organisme care provin din zone cu climat rece, lichenii nu sunt iubitori de căldură excesivă și de soare. Tocmai de aceea evită să îi așezi lângă surse directe de căldură sau în locuri în care soarele luminează puternic pe parcursul zilei.
  • Trebuie șterși de praf? Răspunsul este nu. Lichenii au un efect antistatic, deci praful nu se depune atât de repede pe ei. În plus, evită pe cât posibil contactul cu aceștia, pentru că se pot degrada.

Fiind atât de ușor de întreținut și având și foarte multe beneficii, tablourile și pereții cu licheni pot reprezenta soluția perfectă pentru un colț verde acasă sau la birou.

Ce poate fi mai frumos decât să faci cadouri? Alege un tablou cu licheni stabilizați și impresionează și cea mai mofturoasă persoană!

Creatimoss

*Sursa informații si imagini creatimoss.ro/blog/.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>