Back to… SuperBlog
Back to… SuperBlog

Back to… SuperBlog

Toamna se numără… participanții la SuperBlog. După două participări cu rezultate deosebite, locul 7 în ediția de toamnă 2020 și locul 5 în ediția de primăvară, am decis să mă înscriu și la această ediție. Port încă dezamăgirile din edițiile anterioare, pe care le are orice Superbloger, însă nu vă voi vorbi despre acest aspect prea mult. Vă las cu acel articol în care am povestit acest lucru.

De la Superbloger la Copywriter

Nu aș fi crezut că o competiție de blogging îți poate schimba viața, însă asta s-a întâmplat în cazul meu. După cele două ediții în care mi-am demonstrat mie și sponsorilor că pot scrie despre orice, mi-am schimbat jobul, alegând să fac ceea ce-mi place mai mult. Să scriu și să creez texte care atrag cititori și eventual cumpărători. Cu fiecare zi care trece învăț, mă dezvolt și-mi depășesc acele limite care uneori îmi pun piedică în drumul meu spre “perfecțiune”. Da, pare amuzant, însă încă mai sufăr de această “boală “, dar mă ajută să mă dezvolt și să vreau mereu să cunosc tot mai mult.

Atunci când am aplicat pentru joburile de copywriter, mi s-a cerut un portofoliu. Ce portofoliu poate fi mai bun decât un blog? Da, nu este suficient, deoarece orice angajator vrea să vadă cum te descurci pe anumite subiecte, de la partea creativă la partea tehnică a conceperii textelor tale. Așadar, SuperBlog este acel portofoliu care te poate ajuta, dar care poate să vorbească și despre stilul tău de a scrie.

Ce înveți din SuperBlog?

Înveți să ai răbdare. Poate nu ar fi trebuit să încep cu răbdarea, însă atunci când aștepți ziua în care se afișează notele, vei vedea de ce este importantă răbdarea. Acest lucru te va ajuta și când scrii un articol. Trebuie să ai răbdare, să aștepți toate detaliile pe care le dau sponsorii, mai nou organizatorii fac și un podcast cu sponsorii care de multe ori nu spun clar ceea ce vor, și se pierd în foarte multe detalii tehnice și nu sintetizează esențialul, dar care îți pot declanșa acele flash-uri pentru un articol câștigător.

Dacă până la SuperBlog ai scris haotic, ceea ce-ți venea prin minte, de acum încolo vei sintetiza lucrurile, vei urma un brief care te va ajuta să scrii ceea ce vrea să găsească un sponsor în articolul tău. Deși pare ciudat la început, trecând prin mai multe colaborări, pot spune că organizatorii fac un brief foarte clar și știi cum să-ți structurezi articolul. Dacă vei avea nevoie de clarificări suplimentare, grupul de Facebook SuperBlog, care reunește toți bloggeri participanți, îți va fi de mare ajutor.

Reguli de scriere SEO. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei învăța din SuperBlog. Ce înseamnă SEO și cum poți face ca articolul tău să fie foarte citit și găsit în marea de articole de pe Google, vei învăța după primele articole. Chiar și după terminarea competiției, sau la câțiva ani, așa cum spun unii participanți, articolele lor pe diferite subiecte sunt încă foarte accesate și citite.

Știm cu toții, că atunci când ai o “muză” poți scrie mai bine despre acel produs/serviciu. În SuperBlog sunt și sponsori care trimit spre testare produse. Cei de la Fares sau Băcănia Tei ne-au făcut o surpriză plăcută atunci când ne-au dat să testăm produsele despre care scriam. Am avut surprize plăcute și de la Karcher, și în finală de la Farmec, așa că și acest lucru este un mare câștig.

Comunitatea SuperBlog este acea familie care rămâne și după competiție. Atât bloggerii din străinătate, cât și cei din țară sunt oameni frumoși de la care poți învăța foarte multe. Se leagă prietenii frumoase și de durată. Aici le-am cunoscut pe fetele mele frumoase și deosebite: Denisa, Alexandra, Mari, Diana, Mirela, Mona, Oni și mulți alții. Cu ele am legat o prietenie mai deosebită și de aceea consider un câștig în SuperBlog.

Back to… SuperBlog

Ca orice om care revine la originile sale, așa și noi bloggerii căutăm locuri, comunități și oameni care să ne facă să ne simțim în elementul nostru, acolo unde suntem apreciați de cele mai multe ori la adevărata noastră valoare.

Dacă ai un blog mai vechi de 3 luni și cu cel puțin 20 de articole, sau mai multe bloguri, este timpul să te oprești la stația SuperBlog. Pentru detalii despre înscriere, te poți informa aici. Nu știu ce îmi va aduce această ediție de toamnă, însă sunt și sponsori pentru care îmi doresc să scriu, dar și sponsori care sper să fi învățat ceva din nemulțumirile și dezamăgirile bloggerilor din edițiile trecute.

11 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>