Visează la o piscină mare de la Elcora Piscine
Visează la o piscină mare de la Elcora Piscine

Visează la o piscină mare de la Elcora Piscine

Construcția piscinelor este un subiect de interes atât pentru persoanele care locuiesc într-o regiune caldă, cât și pentru cei care se bucură de veri călduroase. Să dispui de un loc în care să înoți, face căldura mai suportabilă și poate fi un mod plăcut de a petrece timpul liber pentru copii, dar și pentru adulți.

Cu toții ne amintim de filmele de la Hollywood în care vedeam acele case private cu piscina mare care se potriveau perfect cu arhitectura întregii proprietăți. Astăzi, scopul piscinei s-a schimbat. Un constructor de piscine ar trebui să ofere clienților un spațiu liniștit lângă casă, câteva șezlonguri pentru relaxare pe marginea piscinei și un tobogan pentru distracția copiilor. Ai tot ce îți trebuie la îndemână sau cel puțin la câțiva metri de piscină, iar acest lucru îți dă o stare de confort.

Ce piscină să cumpăr?

Elcora Piscine

Sursa foto: shutterstock.com, elcorapiscine.ro, colaj realizat cu Canva

Pentru că pandemia a trecut, însă alte pericole globale par să apară mereu, am hotărât să nu mai fim condiționați de nicio împrejurare și să avem propria piscină. I-am considerat mereu norocoși pe cei care se pot bălăci în apa răcoroasă a unei piscine, așa că am demarat proiectul “Anul acesta îmi construiesc piscină”.

Deși am citit diferite opinii ale celor care și-au montat sau nu o piscină, de costurile acestei construcții, ne-am dat seama că sunt destui care “înfloresc” costurile pentru montarea unei piscine. Cel mai simplu este să apelezi la o firmă care îți oferă consultanță gratuită și să alegi între piscine din beton, piscine din fibră de sticlă, piscine cu structură metalică, piscine din lemn, piscine din beton termoizolante.

Găsești piscine într-o varietate de dimensiuni și forme, piscine care servesc unui scop atunci când sunt montate. Ne-am dorit o piscină care să se încadreze în bugetul nostru, să fie potrivită atât pentru familia noastră, dar să ne putem chema și prietenii să se distreze alături de noi. Am ținut cont și de dimensiunea spațiului disponibil pentru montarea ei, și cât este de accesibil pentru ca utilajele să intre în curtea noastră.

Înainte de a face pasul cel mare, am căutat mai multe modele care să se potrivească cu ambientul casei noastre și ceva care să ne reprezinte. Nu știam că este atât de greu să alegi o piscină, câte opțiuni există.

Piscina supraterană

piscina-metalica-ovala

Sursa foto: elcorapiscine.ro

Piscinele supraterane au fost mult timp considerate ca fiind potrivite pentru persoanele cu o stare socială de mijloc sau pentru cei cu un buget redus. Acestea sunt și în prezent foarte apreciate, datorită costului redus de montare și întreținere. În cazul în care te muți, poți lua și piscina cu tine. Cei care locuiesc în ansambluri rezidențiale și au o curte mică, pot profita de această variantă. Se poate monta pe mai multe tipuri de terenuri, inclusiv în zonele stâncoase. Unei piscine supraterane îi poți monta mai târziu o terasă din lemn și va arăta ca una luxoasă.

Piscina de familie

Nu toți dispunem de un spațiu și de un buget generos, însă atunci când construiești o piscină în jurul căreia să strângi familia, ți se umple inima de bucurie. O piscină dreptunghiulară, care se încadrează tipului de piscine metalice, așa numitele piscine de agrement, adaugă frumusețe curții și le poți adăuga tobogane sau le faci mai atractive prin amenajarea cu piatră naturală.

Deși sunt suficient de generoase, nu te aștepta să dai ture ca într-un bazin sau cel puțin nu când în jurul tău se aud voci zgomotoase care se stropesc cu apă. Aceasta poate fi piscina de vis atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi. Cu siguranță își vor invita toți prietenii pentru activități pline de energie, cum este concursul de sărituri în piscină.

Piscina naturală

piscina naturala

Sursa foto: shutterstock.com

Piscinele naturale (cunoscute și sub numele de iazuri de înot) sunt piscine cu autocurățire care combină secțiunea de înot cu o grădină de apă. O piscină naturală, ca orice altă piscină construită, poate fi creată într-un stil rustic, cu pietre și cascade, sau poate fi elegantă și rafinată, într-un stil modern.

Am aflat că pentru căptușirea celor mai multe piscine naturale se utilizează cauciuc sau polietilenă armată. Amenajarea peisagistică acvatică servește ca o formă de sistem de curățare organică într-o zonă distinctă de “regenerare” în cadrul piscinei. Apa este circulată prin zona de regenerare cu ajutorul unor skimmere și pompe, trasă printr-un perete de pietricele, pietriș liber sau gresie. Bacteriile prietenoase se atașează de perete și acționează ca un filtru biologic.

Piscina jacuzzi exterior

Dacă vrei să combini răsfățul de la spa și apa răcoroasă de piscină, piscina cu jacuzzi este soluția. Aceasta este rotundă sau ovală, de dimensiuni mici, dar pe cât de mică este, pe atât de bine îți poate satisface cerințele. În cazul în care apelezi la o piscină naturală, poți construi lângă aceasta o piscină cu jacuzzi pentru exterior.

O poți folosi ziua pentru a te răcori și seara, când vrei să te relaxezi, folosești apa caldă. Costul construirii unei astfel de piscine este cu mult redus față de construcția unei piscine mari.

Piscine Isoblok

Piscinele Isoblok, denumite piscine termoizolate, sunt realizate dintr-un cofraj de polistiren cu o densitate înaltă și se instalează cu ușurință și sunt foarte durabile. Cofrajul de polistiren poate fi adaptat cerințelor clientului, iar placarea bazinului se face în două straturi.

Avantajul acestor piscine Isoblok este că apa care se încălzește se menține o perioadă mai mare de timp, au un preț avantajos și termenul de construcție al acestora este scurt.

Cele mai populare modele și forme de piscină

tipuri piscine

Sursa foto: shutterstock.com

Magazinele online sau fizice au o varietate de forme, dimensiuni, stiluri și modele. Piscinele în stilul bazinelor de înot sunt folosite pentru a-ți menține sănătatea și o formă armonioasă a corpului, altele sunt făcute pentru a impresiona prin forma lor arhitecturală, dar și să reflecte personalitatea și bunăstarea proprietarului.

Ține cont de câteva aspecte înainte de a alege forma piscinei: dimensiunea lotului și spațiul disponibil, bugetul, respectarea normelor de siguranță, stilul arhitectural al casei, expunerea la soare, modul în care vei folosi piscina și dacă dorești un spa integrat sau separat. Când vine vorba de designul piscinei și de selectarea formei, uneori cea mai simplă abordare este cea mai bună opțiune.

Poți alege din următoarele forme: piscină dreptunghiulară, piscină rotundă sau ovală, piscină în formă de rinichi (kidney-shaped pool) sau bob de fasole, piscină în forma lui 8, piscină multilaterală, piscină în formă personalizată (inimioară, diferite forme și obiecte), piscină în formă de L, piscină în stil roman.

Vara asta ieși la piscină în curtea ta!

Sursa video: Canva

După toate aceste informații generale despre piscine, a venit momentul să ne hotărâm: piscină îngropată sau piscină supraterană. Elcora Piscine a venit în ajutorul nostru cu o soluție. O piscină de familie, de 8m lungime cu 4m lățime, din beton termoizolat, deoarece știam că un membru al familiei va sta foarte mult în apă. A ales și ea forma, o piscină ovală. Piscina din beton este rezistentă și se poate folosi mulți ani, bineînțeles dacă ai grijă de întreținerea ei.

Pentru că nu voiam să dăm peste meseriașii de la Dorelstietot, am întrebat dacă ne pot ajuta și cu montajul piscinei și care ar fi termenul de finalizare al acestui proiect. Cineva mic și curios tot întreba când poate să-și pună aripioarele de înot.

Elcora Piscine se ocupă de micul șantier, oferă montajul și livrează din stocul propriu. Din cauza crizei prin care trecem, multe firme nu mai țin pe stoc prea multe produse și poți aștepta până la 2 luni să-ți vină piscina. Da, trece și vara și cineva mic și nerăbdător te va întreba zilnic când vine piscina lui. Am scăpat de un stres!

Pentru a fi funcțională și utilizabilă, durata de execuție pentru acest tip de piscine din beton este de 3-4 săptămâni. Pentru dotările standard nu mai trebuie să plătești nimic în plus, însă, dacă vrei un sistem de încălzire al piscinei, lumini pentru o priveliște de vis seara, sau o instalație de dozare automată, va trebui să plătești extra. Ne-am gândit că investiția pentru aceste dotări extra se va face o singură dată, și așa cum nu am făcut rabat de la calitate atunci când am construit casa, nu ne vom zgârci tocmai acum.

În plus, în cazul piscinelor din beton este recomandat ca luminile să fie puse de la început. Nimeni nu și-ar dori să spargă și să refacă mare parte din lucrare. Am ales și un sistem rabatabil de acoperire pentru zilele în care vântul este prea puternic și tot praful și frunzele ar fi ajuns în ea.

Întreținerea piscinei

Ca orice produs, și piscina vine cu un manual de utilizare, un ghid pe care trebuie să-l respecți. Dacă nu vrei să cureți singur piscina sau să cauți chimicalele pentru întreținerea piscinelor, cei de la Elcora Piscine oferă și un pachet de servicii de întreținere contra cost, dar și consultanță permanentă, lucru important atunci când nu știi nimic despre piscine sau nu ai mai avut una.

5 motive să alegi ElcoraPiscine.ro

constructii piscine

Sursa foto: shutterstock.com, editat cu Canva

Pentru că am avut parte de consultanță de specialitate și ni s-a răspuns la toate întrebările, posibile și imposibile, mi-am dat seama că fără ajutor specializat și informații complete, nu am fi putut împlini visul fetiței noastre și implicit al nostru. Vara aceasta vom ieși la piscină în curtea noastră și scăpăm de locurile aglomerate, de boli și ciuperci pe care le poți lua dintr-o piscină publică.

De ce recomandăm Elcora Piscine?

1. Experiența. De mai bine de 15 ani, au făcut sute de clienți fericiți cu servicii ireproșabile și produse de calitate.

2. Raport calitate – preț foarte bun. Când faci diferența dintre calitatea germană și cea asiatică, vei observa felul în care sunt realizate și calitatea lor superioară. Sunt piscine la un preț accesibil și de bună calitate. Profită de ofertele cu discount!

3. Stoc propriu. Știam de problema globală și de produsele care ajung foarte greu la cumpărător, deși plătești un avans considerabil, așa că ne-am bucurat foarte tare când am aflat că totul se vinde din stocul propriu. Îți alegi forma dorită, materialul și construcția piscinelor poate fi programată.

4. Oferta de preț serioasă. După ce ți-ai făcut o idee despre prețurile practicate și ai primit și oferta, ești sigur că aceasta conține toate costurile pentru montaj și produse, garanția pentru montaj și echipamente. De câte ori nu te-ai lovit de situația că îți mai trebuie x sau y pentru a finaliza o lucrare?

5. Montajul și transportul sunt gratuite. Lucrările de construcție premergătoare instalării piscinelor metalice se pot face în regim propriu sau contra-cost de către specialiștii Elcora Piscine.

Dacă și tu vrei să mergi la piscina din curtea ta vara aceasta, apelează la specialiști și nu mai aștepta “să se schimbe vremurile”. Bucură-te de vară, de soare și de piscina ta!

Sună la 0736.36.80.00 pentru piscina de vis!

Sursa foto copertă: shutterstock.com

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

One comment

  1. Pingback: Proba 12. ElcoraPiscine.ro – Anul acesta îmi construiesc piscină

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>