Măsoară-ți temperatura corporală cu termometrele Geratherm!
Măsoară-ți temperatura corporală cu termometrele Geratherm!

Măsoară-ți temperatura corporală cu termometrele Geratherm!

Corpul uman este ca un mic cuptor. Emite căldură tot timpul. Toată această temperatură arată că organismul tău muncește pentru a te menține în viață. Atunci când emite mai multă sau mai puțină căldură decât de obicei, încearcă să-ți transmită că este o problemă.

Temperatura corpului tău nu rămâne aceeași toată ziua și variază pe tot parcursul vieții tale. Unele lucruri fac temperatura corpului să oscileze pe timpul zilei: activitățile pe care le desfășori, un anumit moment din zi, vârsta și sexul tău, ce mănânci sau ce bei pe durata zilei, dacă ești în timpul menstruației.

Cum măsori temperatura corpului

cum-masori-temperatura

Sursa foto: shutterstock.com

Citirea temperaturii se schimbă în funcție de locul din corp în care o măsori. Măsurarea subraț poate fi cu un grad mai mică decât cea din gură. Temperatura rectală este, de obicei, cu până la un grad mai mare decât cea din gură. O temperatură corporală mai mare decât cea normală (36,6 grade Celsius) reprezintă febră. Hipotermia este atunci când temperatura corpului scade prea mult. Ambele trebuie supravegheate.

De la începutul pandemiei, retailerii au avut probleme cu stocul de termometre, ceea ce a dus la scumpirea acestora iar oamenii au ajuns să plătească mai mult decât de obicei pentru un “termometru suficient de bun”. Fiecare casă ar trebui să aibă cel puțin un termometru în dulapul cu medicamente. Este unul dintre primele instrumente pe care cei mai mulți dintre noi îl folosesc atunci când cineva nu se simte bine.

Monitorizarea temperaturii unei persoane este un bun indicator al stării de bine a acesteia, fie în timpul sezonului de gripă, fie în timpul oricărui episod de boală. Puteți achiziționa un termometru digital, termometru clasic sau un termometru infraroșu de la Geratherm.

Geratherm, un brand de dispozitive medicale consacrat la nivel internațional, ne pune la dispoziție prin intermediul Origo Medical o gamă largă de termometre de mare precizie, utilizate inclusiv în clinici renumite din întreaga lume. Cu origini în Germania, termometrele Geratherm au fost concepute în așa fel încât să ne ajute în orice etapă a vieții noastre, fie că ne dorim să măsurăm temperatura corpului micuților noștri, fie pe a noastră. În acest sens, Geratherm a creat o selecție de termometre sigure pentru uzul casnic, potrivite pentru toate categoriile de public.

Îmi aduc aminte și acum de termometrul cu mercur, din sticlă rece, pe care eram nevoită să-l țin subraț până când mama își dădea seama dacă am temperatură sau nu. Și acum aud vorbele ei care mă atenționau, să nu cumva să-mi cadă termometrul, pentru că mercurul împrăștiat prin casă ne va face ceva rău. Cred că și acest detaliu te face să-ți mai crească temperatura cu încă un grad.

Bucură-te de viața de părinte!

 • termometru geratherm 2
 • termometru geratherm 3
 • termometru geratherm 1

Sursa foto: Instagram Geratherm

Nu te naști părinte, devii părinte atunci când ai un copil. Pe lângă schimbările de stare prin care trec părinții noului bebeluș, se adaugă și frica de răceală sau creșterea temperaturii bebelușului. Poveștile despre cum poți scăpa de febra copilului pot fi înfricoșătoare.

Termometru Geratherm Non Contact

Pentru a te bucura de viața de părinte, achiziționează-ți un termometru cu infraroșu Geratherm Non Contact. Acesta măsoară temperatura de la nivelul frunții în doar 3 secunde. În plus, nu trezești copilul și nu-i cauzezi nicio stare de disconfort. Tot cu acest termometru non contact poți măsura și temperatura ambientală sau temperatura laptelui preparat.

Scapă de obiceiurile vechi în care măsurai temperatura laptelui la nivelul încheieturii și folosește un termometru pentru bebeluși. La fel ca și temperatura ideală a laptelui, poate fi măsurată și apa pentru băița bebelușului. Termometrul are acuratețe înaltă și măsoară temperatura suprafețelor până 100°C.

Ceea ce diferențiază termometrul Geratherm Non Contact este precizia, confortul și igiena 100%. 

Termometru clinic

Geratherm Clinic
termometru
 • Dezvoltat pentru uz clinic,
 • Timp de măsurare între 30 sec – 3 min (depinde de zonă: oral, rectal, axilar),
 • Semnal acustic ce indică sfârșitul procesului de măsurare,
 • 100% igienic și rezistent la apă.

Sursa foto: geratherm.ro

Să ai acasă un termometru medical de încredere poate fi incredibil de util. Capacitatea de a afla cu exactitate dacă cineva are febră, îți oferă informații utile despre următorii pași importanți pentru îngrijirea acestuia. Geratherm Clinic este testat și validat pentru folosirea în situații medicale, precum cele din spitale. Are o precizie incontestabilă și este soluția perfectă pentru a fi utilizat acasă, fără a mai fi nevoie să mergi la doctor pentru a te asigura că temperatura măsurată este corectă.

De multe ori, ca părinți grijulii ce suntem, ne facem tot felul de probleme atunci când luăm temperatura copilului: Oare merge bine termometrul? Bateria funcționează? L-am resetat bine?

La fel ca orice alt dispozitiv din casa ta, este important să înțelegi cum funcționează termometrul. Nu toate tipurile funcționează în același mod sau sunt concepute pentru a furniza aceleași citiri de temperatură. Termometrul digital este rezistent la apă, la dezinfectant și are acuratețe înaltă. Nu degeaba este apreciat de cadrele medicale!

Termometru rapid

termometru rapid 9sec 1
termometru
 • Vârf flexibil,
 • Antialergic datorită vârfului aurit,
 • Alarmă în caz de febră,
 • Acuratețe înaltă (+/-0.1°C),
 • 100% rezistent la apă,
 • Ecran mare și semnal audio.

Sursa foto: geratherm.ro

Atunci când vrei să călătorești și ai și copii, este foarte important ca în bagajul de călătorie să se regăsească și un termometru. Se știe că diferența de temperatură de la o țară la alta poate influența organismul nostru. Dacă vei călători într-o țară exotică, unde temperaturile sunt mult mai înalte decât în România, te poți confrunta cu o creștere a temperaturii corpului care îți poate crea o stare de disconfort.

Chiar și toxiinfecțiile alimentare duc la creșterea temperaturii corpului. Un termometru digital rapid te ajută cu monitorizarea temperaturii corpului tău sau a copilului în doar 9 secunde. Este antialergic datorită vârfului aurit, așa că nu-ți face griji în cazul în care copilul tău are o alergie la metale.

Cum să dezinfectezi un termometru

dezinfectare termometru 2

Ai nevoie de:

 • dischete de bumbac,
 • alcool izopropilic (utilizat pentru curățarea aparatelor electronice și electrocasnice),
 • săpun lichid antibacterian,
 • capace de plastic de unică folosință pentru vârfuri (opțional),
 • prosoape de hârtie.

Sursa foto: shutterstock.com

Indiferent dacă ai un termometru digital sau termometru cu infraroșu, este esențial să-l dezinfectezi între utilizări sau dacă este împărțit între membrii familiei. O clătire rapidă sub apă rece nu va ucide bacteriile care se pot transfera la ceilalți membri ai familiei. Ai nevoie doar de câteva minute și anumite produse pentru a dezinfecta termometrul, astfel îți protejezi familia împotriva răspândirii germenilor.

Spală vârful termometrului digital cu apă caldă și câteva picături de săpun lichid antibacterian. Clătește bine cu apă caldă pentru a îndepărta orice reziduu de săpun. Umezește o dischetă de bumbac cu alcool izopropilic și șterge termometrul de la vârf până la capăt cu discheta îmbibată cu alcool. Clătește termometrul cu apă caldă pentru a îndepărta orice urmă de alcool și usucă-l cu un prosop de hârtie.

Asigură-te că termometrul este complet uscat înainte de a-l depozita, pentru a preveni posibila dezvoltare a bacteriilor. Este o idee bună să cureți periodic și interiorul cutiei în care acesta este depozitat. Șterge-o cu o dischetă îmbibată în alcool izopropilic și las-o să se usuce la aer.

Termometrele cu infraroșu măsoară temperatura corpului cu ajutorul unui senzor, fără a atinge pielea de pe frunte. Acestea trebuie totuși dezinfectate pentru a preveni transferul de bacterii de pe mâini sau în cazul în care termometrul intră în contact cu fruntea. Șterge mânerul dispozitivului cu un șervețel dezinfectant sau cu o dischetă de bumbac înmuiată în alcool. La fel poți proceda și cu ecranul de deasupra senzorului.

Lasă termometrul să se usuce complet înainte de a-l depozita în cutie sau în dulapul cu medicamente. Așa cum ți-am spus și mai sus, termometrele Geratherm pot fi dezinfectate. În cazul în care nu ești sigur dacă un tip de termometru poate fi dezinfectat sau nu, citește instrucțiunile acestuia.

Cadou original

Cadou termometru digital

Sursa foto: Instagram Geratherm

Cu toții ne-am lovit de situația în care mergem să vizităm un nou născut sau participăm la petrecerea unei viitoare mămici, și nu știm ce să-i facem cadou. Dacă nu avem un copil și nu știm ce materiale sunt potrivite pentru pielea sensibilă a bebelușului sau stilul pe care îl va adopta mămica pentru garderoba viitorului bebeluș, atunci este și mai greu.

Cel mai ușor este să-i faci cadou ceva util, un termometru Geratherm Non Contact, care are mai multe funcții. Cu siguranță îl va aprecia și îl va folosi de fiecare dată când va măsura temperatura laptelui, a apei pentru băiță sau pentru determinarea temperaturii bebelușului.


Sursa foto copertă : shutterstock.com

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

One comment

 1. Pingback: Proba 11. Termometrele Geratherm, alături de tine pe tot parcursul vieții

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>