Tendințele pentru tapet decorativ în 2023
Tendințele pentru tapet decorativ în 2023

Tendințele pentru tapet decorativ în 2023

Varianta tradițională de acoperire a pereților din casă este vopseaua de interior. Nu este nimic greșit, pentru că nu poți da greș atunci când dai un strat frumos de vopsea de calitate, însă poți crea un spațiu plăcut, primitor, încă de când ai intrat pe ușă. Folosirea unui tapet decorativ este o modalitate excelentă de a introduce modele și texturi pe suprafața pereților din casă sau doar pentru anumite părți ale casei tale.

Dacă îți dorești să acoperi pereții cu o textură sau o culoare deosebită, atunci trebuie să ai grijă la toate detaliile. Unele modele au atât textura, cât și culoarea foarte puternică, iar acoperirea unei camere întregi va produce o supraîncărcare vizuală. Așadar, pentru aceste cazuri, ia în considerare să accentuezi cu tapet doar un singur perete și nu toți patru. Dacă ai puțină creativitate și simț estetic, atunci poți acoperi pereții cu orice tip de tapet, indiferent de textură sau culoare.

Tendințe de culoare în 2023 pentru tapetul decorativ

Îți dorești o schimbare în casă, dar să fii și în pas cu moda. Trebuie să știi că 2023 este dedicat culorilor îndrăznețe, nuanțelor de roz cu accente bogate, întunecate, dar și explozii de culoare. Bineînțeles, rămân și tonurile pământii care amintesc de natură, dar și cele neutre și calde.

Nuanțe de maro
Tapet maro 1
Tapet maro 3
Tapet maro 2

Tonurile calde, de pământ, sunt în trend pentru 2023. În comparație cu acele culori pământii care au fost populare în anii 1990, aceste nuanțe aduc un stil mai Boho chic, modern. Nuanțele de teracotă, verde, galben și prună vor fi alegeri populare pentru decorarea pereților, mobilierului și decorațiunilor pentru casă, pentru că sunt culori calde, cu aspect natural și oferă un mare contrast cu tonurile de lemn în tendințe pentru mobilierul casei sau cu parchetul.

Designerii spun că tonurile de pământ mai calde vor fi la modă pentru modelele de tapet din 2023. Totul este cald si primitor și se îndreaptă mai mult spre culoarea pământului din jurul casei. Tonuri calde de caramel, maro în tonuri medii și teracota, oferă o atmosferă primitoare casei tale.

Culori bogate, închise
tapet geometric

Chiar de anul acesta, oamenii au renunțat la culorile fade și au experimentat culori îndrăznețe și întunecate, iar designerii se așteaptă ca această tendință să continue și în noul an. Pentru 2023 tonurile bogate de maro ciocolatiu, roșu cărămiziu și jad închis sunt așteptate în casele persoanelor care își doresc altceva. Culorile întunecate dau o profunzime care nu poate fi obținută de la un pastel sau de la un ton neutru. Designerii mai vorbesc și de culori precum cărbunele sau ocrul care vor avea momentul lor în 2023.

Nuanțe de roz și trandafir
tapet roz

Rozul este o culoare care, prin natura sa, promovează liniștea și vindecarea, și de aceea oamenii sunt acum mai receptivi ca niciodată la nuanțele de roz. Movul închis și rozul prăfuit sunt modalitatea perfectă de a adăuga strălucire unei încăperi, dar care oferă și eleganță, și un aer sofisticat camerei.

Tonurile de pastel vin în completarea celor de roz, iar Digital Lavender, un violet pastel deschis, pare că va fi vedeta în multe case, așa cum ne asigură designerii. Tendința de pastel își va face loc sigur în decorul casei. Pastelurile bogate și primitoare, cum ar fi albastrul deschis, argila și verdele, toate își vor găsi locul pe pereții noștri. Cataloagele pentru decorațiuni interioare și-au pregătit tendințele pentru 2023, iar rozul și movul deschis, dar și verdele mentă sunt populare atât pentru pereți, dar și pentru mobilier sau accesorii.

Tapetul decorativ poate influența și starea noastră de spirit, iar în ultimii ani este cel care dă culoare unei încăperi. Cu toții vrem să ne simțim fericiți, iar galbenul este într-adevăr în plină ascensiune. Somonul și rozul sunt, de asemenea, elemente care îmbunătățesc starea de spirit.

Tapet decorativ Axelen

Ai văzut care sunt tendințele, acum ai nevoie și de un ajutor de nădejde care să-ți ofere modele de tapet decorativ unic, de bun gust. Axelen este o afacere românească, de aproape 30 de ani, care îți pune la dispoziție o gamă variată de tapet decorativ de la companii internaționale ca Zambaiti Parati, Eijffinger, Jannelli & Volpi, Sirpi sau Rasch. Tapetul decorativ Axelen este adus din Germania și Italia, astfel ești sigur de calitatea și de rezistența acestuia pe termen îndelungat.

Noi, la Axelen, suntem dornici să oferim soluții inovatoare și eficiente pentru decoruri interioare pregnante, cu suflet, menite să rămână în mintea tuturor. Tapetul decorativ câștigă tot mai mult teren în ultimii ani, fiind ales tot mai frecvent de către designeri și oameni pasionați de bun gust și, totodată, unul dintre cele mai căutate produse pe care noi le comercializăm. Pe piața românească sunt multe companii care comercializează tapet decorativ, însă noi, la Axelen, am încercat să aducem în fața publicului modele și colecții inedite, luxuriante și moderne, dar și modele pentru toate buzunarele. Credem că, la noi, oricine și-ar putea găsi tapetul potrivit casei și stilului personal. 

Te invit să te inspiri din colecțiile Philipp Plein (Zambaiti Parați), Elie Saab (Zambaiti Parați), Trussardi 5 (Zambaiti Parati) sau Canvas (Eijffinger) și să alegi acele modele care îți definesc stilul, personalitatea și gustul. Prin aceste colecții de tapet decorativ, Axelen are exclusivitatea pe piața românească pentru decorațiuni interioare.

Colecția de tapet decorativ Philipp Plein – Zambaiti Parati

După cum ai văzut, tendințele de culoare pentru 2023 sunt foarte îndrăznețe. Minimalismul și tonul gri sunt de domeniul trecutului, iar în locul lor, culori mai îndrăznețe și modele deosebite se impun. Nu este o surpriză că, odată cu această schimbare, tapetul decorativ unic preia puterea.

Colecția de tapet Philipp Plein de la producătorul italian Zambaiti Parati este inspirată din tendințele modei, totul transpus într-un stil italian clasic. Cu ajutorul colecției de tapet decorativ Philipp Plein cu texturi și modele geometrice îți poți lua adio de la pereții plictisitori, unidimensionali. Acesta pune în valoare pereții cu picturi murale și imprimeuri îndrăznețe, iar accentele geometrice și textura tapetului dau dimensiune oricărui perete anost.

Pentru o vreme, tapetul a fost perceput ca demodat și învechit. Acum, oamenii se întorc “la clasici” și observăm cum modelele și culorile clasice intră în joc. Odată cu revenirea la modă a elementelor retro, tapetul completează și acest lucru. De asemenea, tapetul decorativ de lux face apel și la alte epoci: barocă și Art Deco, geometrii la scară largă și multe modele abstracte moderne.

Zambaiti Parati pune accent pe mai multă culoare și imagini de fundal îndrăznețe, un must-have pentru 2023. Acest stil de tapet decorativ poate fi folosit de acele persoane care doresc să adauge mai multă culoare în dormitoarele lor, dar poate fi folosit în orice spațiu. Adaugă o dimensiune pe care nu o poți obține cu vopsea.

Dacă 2022 a fost dominat de designul inspirat din natură, prin încorporarea unor materiale, culori și imagini care apar în natură, pentru 2023 colecția Philipp Plein propune prin acest tapet decorativ exclusiv, o variantă inspirată din pădurile tropicale. Zambaiti Parati a îmbinat culori proaspete, dar în același timp vibrante, pentru a împrospăta spațiul în care este amplasat. Aduci cu tine acel vibe bun din vacanță sau verdeața insulelor tropicale cu ajutorul unui tapet care are încorporat în el natura. Ai impresia că imprimeurile de pe tapet, considerate un stil tradițional mai demult, vor sări de pe pereți, transpunându-te atât vizual, cât și senzorial în junglă.

Tapetul decorativ din colecția aceasta este o modalitate excelentă de a da viață unui spațiu și de a crea o profunzime incredibilă. Poate adăuga textură și stratificare unei încăperi într-un mod mai puțin costisitor. Îl poți folosi pe inserții, pe tâmplărie sau pe pereții din living, dormitor, hol sau chiar la birou. Este rezistent la frecare și la zgârieturi și se pretează și pentru spațiile care sunt circulate intens.

Alege un model din colecția de tapet de la Axelen, un tapet care spune o poveste! Ce tendință din 2023 crezi că ți se potrivește? Lasă-mi un comentariu cu preferata ta!


Sursa foto: axelen.ro.

Articol scris pentru SuperBlog 2022

One comment

  1. Pingback: Proba 9. Redecorarea locuinței în ton cu actualitatea. Tapetul decorativ de la Axelen, ajutorul tău de nădejde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>