Jurnal de vacanță în timpul pandemiei
Jurnal de vacanță în timpul pandemiei

Jurnal de vacanță în timpul pandemiei

Este pentru al doilea an când planurile pentru o vacanță în afară sunt anulate. Având în vedere că situația se schimbă de la zi la zi, avem și un copil în vârstă de 9 ani, nu am vrea să riscăm în vreun fel sau să investim într-o vacanță în care nu putem merge. Listele galbene, roșii și multicore se schimbă și ele săptămânal, așa că și banii investiți în teste PCR ar trebui luați în calcul în cazul în care vrem să călătorim în afara țării.

Unde am putea avea o vacanta in siguranta? Chiar în țara noastră. Dacă în alți ani mergeam o noapte sau două în sistem privat, anul acesta având în vedere condițiile de igienă vom alege o agenție de turism pentru rezervarea vacanței. O agenție se poate informa ea pentru tine, în cazul în care localitatea respectivă intră în carantină, și nu trebuie să stai zilnic cu “ochii în patru” atât la televizor cât și pe internet, să vezi fiecare zonă ce restricții are. Îți poate oferi un pachet în funcție de bugetul tău și îți poate recomanda cea mai bună variantă de care să te bucuri alături de familia ta.

Cazare Litoral România 2021

Litoralulromanesc.ro este turoperatorul nr.1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră de mai bine de 15 ani. Dacă avem un prieten de nădejde la mare, de ce nu am apela la el? Are cel mai mare site specializat pe turismul de litoral, cu oferte de cazare în toate stațiunile de la Marea Neagră. În plus îți poți rezerva vacanța chiar pe site-ul agenției de turism litoralulromanesc.ro. Este atât de ușor!

Jurnal de vacanță în timpul pandemiei

Pentru că uneori vremea este capricioasă și nu știi dacă poți sta pe plajă sau în hotel, vom apela pentru un pachet last-minute, deoarece spre sfârșitul lunii iunie, atunci când vrem să mergem noi, nu este foarte aglomerat. De câțiva ani, încercăm de ziua fetiței mele, care este pe 16 iunie, să mergem la mare. Am prins mereu o vreme frumoasă, deși toată lumea preferă să meargă în iulie.

O vacanță pe litoralul romanesc îmi amintește de copilărie, de acele vacanțe împreună cu părinții, când nu întâmpinam problemele de adult. Dar și acum simt aceeași libertate ca și atunci. Reîntâlnirea cu marea este mereu la fel de emoționantă. Nu degeaba este și cântecul “Mă-ntorc la tine iar și iar, Mare Albastră!”, o melodie pe care o auzeam de copil, deși acum este la modă varianta remixată. Mergeam cu părinții mei la acele teatre de vară și ascultam artiștii la modă. Uneori privesc totul cu nostalgie, alteori mă gândesc că acesta este cursul normal al vieții, al evoluției.

Asigurare storno

Mulți atunci când aud aceste cuvinte se gândesc la acea asigurare de călătorie, cel mai des în vacanțele în afara țării, în care turistului i se întâmplă ceva grav și are nevoie de această asigurare care să acopere eventual și transportul lui în țară, în caz de deces. Mai nou, această asigurare acoperă și situația în care te îmbolnăvești de Covid-19. Cei care nu aleg varianta vaccinului, din motive personale sau medicale, pot contacta acest virus și astfel toată vacanța trebuie anulată.

Despăgubirea integrală (fără fransiză) a penalităților aplicate în cazul în care ești nevoit să îți anulezi călătoria din cauza unui eveniment neprevăzut, inclusiv o afecțiune cauzată de o epidemie sau pandemie, cum ar fi Covid.

Litoralulromanesc.ro 

Toate detaliile despre o vacanta in siguranta ți le poate da agenția de turism la care faci rezervarea. Ia în calcul și această variantă pentru a fi liniștit. Dat fiind contextul actual este bine să ne ghidăm după vorba aceea “Paza bună, trece primejdia rea!”. Eu am sunat la 0241 999 și agenția mi-a oferit toate detaliile.

Mare, soare și distracție

Suntem genul de familie care preferă atât relaxarea la plajă, cât și excursiile, vizitele în locurile atractive din punct de vedere turistic și alegem mereu doar varianta cu micul dejun. Atunci când alegi all inclusive, ești legat de programul altora. Un mic dejun sănătos este tot ce-ți trebuie să-ți începi ziua bine, așa că aventura pe plajă poate începe.

Bălăceala trebuie să fie distracția numărul 1 atunci când mergi la mare, deși mie îmi place să-mi “nuanțez” și culoarea pielii cât să mă simt bine alături de un frappe răcoritor sau o limonadă. Nu depășim niciodată orele recomandate, nu pentru că avem un copil, însă nu am vrea să leșinăm pe plajă din cauza insolației.

Preferăm la prânz să mergem la o terasă pentru ceva ușor, dar nu ne refuzăm nici micile plăceri de înghețată și porumb fiert, pe care nu-l cumpărăm de pe plajă. Seara, după o plimbare prin centru, alegem diferite locuri unde putem mânca preparate din pește și fructe de mare. Dacă tot ești în concediu la mare de ce ai merge să mănânci tot pizza?

Am descoperit în Constanța foarte multe restaurante cu specific turcesc, grecesc sau arăbesc. Ne place să facem această incursiune prin gusturi, arome și tradiții, iar acest lucru nu s-ar întâmpla dacă ai alege all inclusive.

Dacă pentru masă, alegem varianta cu micul dejun, pentru cazare alegem mereu 3 sau 4 stele. Este important să ai un sejur plăcut și să nu ai neplăceri din cauza condițiilor de cazare. Și condițiile de igienă și curățenie trebuie să fie la anumite standarde în această perioadă, așa că un hotel de 3-4 stele este cea mai bună variantă. Raportul calitate preț trebuie să se vadă mereu în serviciile oferite de hotel. În plus scapi și de grija locurilor de a face plajă, atunci când alegi un hotel cu șezlonguri rezervate exclusiv pentru turiștii lui.

Mă-ntorc la tine iar și iar, Mare Albastră!

Marea Neagră este locul pe care-l frecventez indiferent dacă mergem în concedii în afara țării. Este acea revedere pe care o aștepți an de an, știi că mereu este acolo pentru tine, pentru a-ți lua grijile și stresul indiferent dacă este pandemie sau nu. Plimbările pe faleză sunt cele care te umplu de energie și faci și aerosoli. Calci pe un “nisip” cunoscut ție și asta este de cele mai multe ori o binecuvântare. Îmi aduc aminte de lecțiile de la școală, de faptul că țara noastră are toate formele de relief, un buchet de flori scăldat în Marea Neagră.

Îți poți face și tu propriul jurnal de vacanță în timpul pandemiei cu planificarea unei vacanțe pe litoralul românesc. Noi am planificat deja, așa că litoral 2021 pe stil românesc!


Sursă foto: litoralulromanesc.ro, arhivă personală.

6 Comments

  1. Pingback: Proba 14. Vacanță în siguranță cu Litoralulromanesc.ro

  2. Pingback: Fii Smart cu SmartCash RMS - Dusă cu cartea 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>