Protejează-ți pielea de soare cu o cremă cu factor de protecție solară
Protejează-ți pielea de soare cu o cremă cu factor de protecție solară

Protejează-ți pielea de soare cu o cremă cu factor de protecție solară

Pielea noastră este cea mai frumoasă ținută și cel mai frumos accesoriu. Depinde doar de noi cum o întreținem. Pentru că vârsta de 30 de ani a fost momentul în care am conștientizat că numai o piele îngrijită poate face față trecerii timpului, am început să folosesc produse de calitate, curate, fără parfum, alcool sau uleiuri esențiale. Crema cu factor de protecție a fost și ea introdusă în rutina mea zilnică, pentru că recunosc greșeala de a o folosi doar la mare în timpul verii.

Vine vara, bine-mi pare

“Vine vara, bine-mi pare” dacă ar fi să schimbăm versurile lui George Coșbuc. Indiferent de anotimp, am început să folosesc o cremă cu factor de protecție solară. În anotimpurile răcoroase folosesc SPF30 și în cele călduroase SPF50. A devenit o regulă de aur de câțiva ani, atunci când am văzut că ridurile “laba-gâștii” au început să devină tot mai pronunțate. Mi-am dat seama că tinerețea ne face să credem că vom avea mereu o piele sănătoasă și frumoasă, și nici informația nu ne-a fost atât de bine expusă ca în zilele noastre.

Am crescut cu toții cu educația să folosim cremă cu factor de protecție solară doar la mare, iar mamele noastre ne-o aplicau din belșug pentru a nu ne arde umerii când petreceam prea mult timp în mare. Ne-am maturizat și am văzut cum cei din industria cosmeticelor militează pentru aplicarea cremei de protecție solară, atât pentru frumusețea pielii, cât și pentru a preîntâmpina cancerul de piele care face ravagii.

Cum alegem crema cu factor de protecție solară potrivită?

Ca și cremele și celelalte produse cosmetice, crema cu factor de protecție solară trebuie aleasă în funcție de tipul tenului. Un alt aspect ar fi și filtrele minerale sau chimice, protecția UVA și UVB. Deosebit de important pentru mine este să nu mă usture ochii de la ea.

Filtre minerale sau chimice

Produsele de protecție solară care conțin filtre minerale, adică oxid de zinc și dioxid de titan sunt cunoscute ca fiind foarte eficiente pentru protecția UVB și UVA, având efect de protecție imediat ce este aplicat. Dezavantajul este dat în primul rând de aspectul albicios pe care-l dă pielii și de faptul că trebuie aplicată frecvent, deoarece poate fi îndepărtată ușor de transpirație sau de apă.

Produsele de protecție solară care conțin filtre chimice, adică oxibenzona, avobenzona, octisalat sau octocrilen, oferă protecție atât UVA cât și UVB. Consistența este una plăcută, fluidă și se absoarbe mult mai ușor la nivelul pielii. Ca și dezavantaje se întâlnește des senzația de usturime la nivelul ochilor, însă depinde foarte mult de concentrația ingredientelor.

Cremă cu protecție solară ridicată SPF50+ Eladerm

Pentru că filtrele minerale lasă acea peliculă albă, deși nu mă machiez atât de des, prefer să aplic o cremă cu factor de protecție solară cu filtre chimice. Iubesc acea consistență fluidă care se absoarbe imediat și îmi reduce timpul pentru rutina de dimineața. Unele creme cu filtre chimice vin la pachet cu usturime în zona ochilor. Urăsc asta, însă încerc să găsesc mereu variante accesibile și care să nu mă facă să lăcrimez.

Despre produsele Eladerm v-am vorbit într-un articol trecut, atunci când am încercat serurile lor. Le-am introdus în rutina mea și încă le mai folosesc cu succes. Am fost surprinsă de consistența plăcută a cremei cu protecție solară ridicată, faptul că se absoarbe imediat în piele, nu lasă tenul “unsuros” și, cel mai important, NU-MI IRITĂ OCHII. A fost dragoste la prima folosire și cu siguranță o veți iubi și voi. Este destul de hidratantă și nu mai este nevoie să aplicați o cremă hidratantă sub ea. Nu face “frecăței” pentru că se absoarbe foarte bine în piele și astfel poți aplica cantitatea corectă de SPF.

Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten și chiar de copii sau graviduțe.

SunCat MTA este un amestec încapsulat de filtre chimie în interiorul unei carcase de fosfolipide care asigură o protecție solară ridicată UVA și UVB fără să irite pielea. Filtrul SPF din această cremă combină în mod revoluționar 3 filtre UV chimice, aprobate la nivel mondial ( Ethylhexyl Methoxycinnamate, Octocrylene și Butyl Methoxydibenzoylmethane).

Compoziție (INCI): Aqua, Coco-caprylate/ caprate, Ethylhexyl Methoxycinnamate & Octocrylene & Butyl Methoxydibenzoylmethane & Lecithin & 1,3- butylene Glycol, Glycerin, Ammonium Acryloyldimethyltaurate / vp Copolymer, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin, Sodium Hyaluronate.

Anti Sebum SPF50+ Cremă antisebum Eladerm cu protecție solară ridicată

Pentru că tenul meu este în continuă schimbare (de la mixt spre normal) și folosirea retinolului a dus cât de cât la normalizarea lui, uneori mă confrunt cu o secreție de sebum mai mare. Atunci folosesc o Cremă Anti Sebum care să estompeze acest aspect neplăcut și nu renunț la protecția solară.

Eladerm s-a gândit și la persoanele cu această problemă și au creat o cremă cu protecție solară ridicată SPF50+ care elimină acel luciu inestetic, dar care asigură și hidratarea corectă a tenului mixt sau gras. Și eu aveam impresia greșită că un ten gras nu mai are nevoie de hidratare, însă m-am convins că era un mit, iar un ten gras căruia îi este înlăturat excesiv sebumul, va produce și mai mult.

O cremă bună de protecție solară pentru tenul gras și mixt trebuie să reducă și dimensiunea porilor, iar crema SPF50+ de la Eladerm face acest lucru. La fel ca și crema de mai sus, nu irită ochii și ai atât protecție UVB, cât și UVA. Reduce secreția glandelor sebacee, eliminând luciul specific și aspectul încărcat, obosit al tenului.

Reduce secreția glandelor sebacee, eliminând luciul specific și aspectul încărcat, obosit al tenului. Formula non-grasă oferă hidratare de lungă durată, fără să încarce tenul. Hidratează pielea fără să o încarce, datorită Acidului Hialuronic din compoziție.

Rutina simplă înainte de aplicarea SPF

Vara îmi place să-mi simplific rutina de dimineață, așa că, după ce mă spăl pe față cu un gel de curățare, aplic apă termală și un ser. Serul antirid RidStop Eladerm este printre preferatele mele, deoarece dă acel efect de umplere al liniilor fine, dar și Serul cu Colagen Eladerm. După ce serul intră în piele, aplic crema cu factor de protecție solară Eladerm.

crema cu factor de protecție
crema cu factor de protecție

Așa cum vă spuneam jonglez cu cele două, în funcție de necesitățile tenului meu. Iubesc consistența lor și faptul că nu mă ustură ochii.

Tu ai încercat produsele Eladerm? Ce părere ai despre ele? Pe viitor îmi doresc să folosesc și Serul cu Vitamina C și Acid Hialuronic, un alt ajutor bun de adăugat sub crema cu factor de protecție solară. Vitamina C face echipă bună cu SPF.

5 Comments

  1. Dacă eram și eu cu 10 ani mai deșteaptă, Anita, băgam și eu spf 50 de la 30 de ani și acu nu mai plângeam la șanțuri în oglindă. Bine, măcar, ca mi s-a răzvrătit acu’ neuronu’ frumuseții și încerc și eu să îngraș porcu’-n Ajun. Saru’mana de informații!😍

  2. Pingback: Top 6 SPF Care Nu Ustură Ochii - Lady In Black 2021

  3. Pingback: Protecție Solară Pentru Vară SPF 50 - Lady In Black 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>