Ce trebuie să știi dacă vrei să faci o facultate în Marea Britanie
Ce trebuie să știi dacă vrei să faci o facultate în Marea Britanie

Ce trebuie să știi dacă vrei să faci o facultate în Marea Britanie

Mulți tineri aleg să facă o facultate în Marea Britanie. Alegerea este una logică, normală, dată fiind vechea tradiție a Regatului unit în ceea ce privește educația și mai ales calitatea ridicată a sistemului de învățământ din insulă. Cei care fac însă acest pas ar trebui să știe înainte de toate câteva lucruri.

Marea Britanie le oferă foarte multe beneficii studenților, indiferent că e vorba despre localnici sau despre studenți internaționali. Putem include aici tradiția, învățământul de calitate, recunoașterea internațională a studiilor și diplomelor obținute, susținere financiară din partea statului, burse, diversitate și oportunități peste oportunități.

Putem astfel să spunem că sistemul britanic de învățământ este unic. Din acest motiv, e necesar ca un student internațional care vrea să facă pasul către o universitate din insulă să facă puțină muncă de cercetare înainte. Informațiile obținute pot face șederea mult mai ușoară, pot face ca experiența să fie mult mai plăcută și, nu în ultimul rând, pot face ca perioada petrecută ca student al unei instituții de învățământ din Marea Britanie să se încheie cu succes, cu o diplomă valoroasă, recunoscută la nivel internațional.

Sistemul britanic de învățământ lucrează pentru student

Recunoscut la nivel mondial drept unul de calitatea cea mai înaltă, sistemul britanic de învățământ este cuprinzător și adaptabil. Acesta e împărțit în patru părți: învățământ primar, secundar, educație suplimentară și învățământ superior. Primele două sunt obligatorii. La finalizarea lor, studenții au posibilitatea de a merge mai departe cu studiile sau de a intra în câmpul muncii.

În ceea ce privește învățământul superior, poate cel mai important din cele 4, acesta este unul cât se poate de divers, oferind numeroase programe și cursuri, pentru a satisface toate cerințele celor interesați, indiferent că e vorba despre localnici sau studenți internaționali.

Programele de licență țin de obicei 3 ani, cu încă un an pentru cele de master. Există însă și anumite domenii precum medicina sau dreptul în care durata programelor de studiu este mai lungă, până la 5 ani.

Este important de înțeles că instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie le sunt accesibile și studenților internaționali. Sunt chiar foarte primitoare, mergând până acolo încât să le ofere acestora întâietate în ceea ce privește cazarea la căminele studențești. Iar asta nu e tot.

Poate cea mai bună dovadă a faptului că Marea Britanie încurajează studiul e posibilitatea studenților de a accesa fonduri în valoare de până la £25.000 pe perioada studiilor, pentru a putea plăti cheltuielile cu școlarizarea și alte cheltuieli. Aceste sume sunt pentru toți cei care studiază în UK, indiferent de țara de origine, și pot fi primite doar în cazul în care sunt îndeplinite anumite condiții (studentul trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu, trebuie să fie prezent la cel puțin 80% din cursuri). Ele trebuie plătite înapoi numai după finalizarea studiilor și după ce venitul anual înregistrat de cel care a obținut finanțarea depășește suma £25.000.

Obținerea acestor fonduri poate părea un proces dificil, însă nu trebuie să descurajeze. Din fericire, studenții internaționali au posibilitatea de a contacta firme de consultanță în învățământ, care să le ofere asistență și care să îi sfătuiască ce trebuie să facă.

Partea cea mai bună e că în cazul unor companii, precum Atlantic London Education Services, serviciile oferite sunt gratuite în totalitate. Mai mult, ele nu se rezumă însă doar la consultanță financiară. Experții acestor companii oferă toate informațiile necesare pentru ca un student să identifice cursurile și universitatea potrivite pentru ceea ce își dorește.

Aceste informații sunt esențiale dacă vrei să faci o facultate în Marea Britanie. Pot face diferența, pot asigura că tu vei obține diploma mult dorită și pot face ca șederea ta în Regatul Unit să fie cât mai plăcută. Iar dacă totul merge bine, pot fi prima cărămidă pusă la construcția noii tale vieți, într-o nouă țară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>