Antreprenor în vreme de criză
Antreprenor în vreme de criză

Antreprenor în vreme de criză

Proprietarii de afaceri, mai mici sau mai mari, se află adesea într-o dilemă: doresc să-și dezvolte afacerea pentru a satisface cererea, dar circumstanțele financiare limitate pot face dificilă extinderea. Sau în cazul în care dispun de resurse adecvate, situațiile de incertitudine, cum ar fi cea creată de pandemia COVID-19, pot face ca extinderea să fie o propunere riscantă pentru o afacere mică. Chiar dacă poate părea că nu este momentul potrivit pentru extindere, oportunitatea există. Există mai multe credite, subvenții și stimulente care pot încuraja creșterea. Aceste stimulente vă pot ajuta să creați locuri de muncă, să pregătiți personalul și chiar să deschideți o nouă locație.

Proiectele tale prind viață

Antreprenor-in-vreme-de-criza cu claret credit

Sursa foto: shutterstock.com

Ești antreprenor și vrei să-ți extinzi afacerea, ai nevoie de un credit și nu știi ce să alegi: un IFN sau o instituție bancară. Înainte de a lua o decizie, interesează-te despre avantajele și dezavantajele contractării unui credit de la una dintre cele două instituții.

Care este diferența dintre un IFN și o bancă?

Diferența dintre o instituție nebancară (IFN) și o instituție bancară este de statut, de reglementările legii și de criteriile îndeplinite pentru a primi autorizația, dar și ce fel de activități pot derula. IFN-urile sunt supravegheate și respectă reglementările BNR.

Dincolo de aceste diferențe de statut, diferența ușor de înțeles este următoarea: un IFN poate acorda credite, însă nu poți realiza depozite la el. În ultimii ani, depozitele au avut de suferit, iar majoritatea antreprenorilor a ales să-și reinvestească profitul și să nu-l pună într-un depozit.

Ce IFN să alegi?

CLARET CREDIT LOGO PNG

La fel ca și în cazul instituțiilor bancare și piața IFN-urilor este mare. Claret Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) înființat în anul 2013, care oferă soluții eficiente, rapide și la îndemână pentru toți cei care se află într-o situație care necesită un împrumut. Lipsa banilor în astfel de momente poate fi o adevărată provocare, însă, cu ajutorul Claret Credit, poți obține suma de bani necesară într-un timp scurt și fără a fi nevoit să parcurgi procedurile pe care le cere o bancă. Consultanții financiari de la Claret îți vor prezenta o ofertă în funcție de nevoile tale personale sau antreprenoriale. 

Ce fel de credite poți lua de la Claret Credit?

Credite pentru persoane fizice: credite cu garanție imobiliară si credite ipotecare.

Credite pentru persoane juridice: credite pentru persoane juridice cu garanție imobiliară si credite pentru proiecte imobiliare.

Companiile pot accesa creditul pentru finanțarea proiectelor imobiliare pentru orice tip de construcție: spații de birouri, centre comerciale, parcuri de retail, hoteluri, școli, spitale, spații de cazare, spații pentru logistică și depozitare, spații industriale. De asemenea, puteți folosi acest tip de credit și pentru reabilitarea sau modernizarea unor clădiri.

La Claret Credit se pot obține sume semnificative de bani (credite aprobate pentru sume de până la 1-2 milioane de euro), dar și sume pentru nevoi mai reduse. Indiferent dacă dorești să îți deschizi o afacere sau să ai casa visurilor tale, Claret Credit poate reprezenta o soluție rapidă de finanțare!

Investește în visul tău!

  • atreprenoriat
  • constructie din sticla
  • cladire din sticla
  • glass buildigs
  • IFN
  • creditIFN

Sursa foto: shutterstock.com

Înainte de a începe pandemia, Mihai și-a început propria afacere și a devenit antreprenor în domeniul imobiliarelor. Construia clădiri de birouri într-un stil inovativ, cu sticlă. Lumea structurilor transparente l-a fascinat mereu. Este o lume fascinantă atât pentru arhitecți, cât și pentru cei care o experimentează. Sticla a fost unul dintre cele mai inovatoare materiale de construcție utilizate, deoarece se integrează în orice tip de mediu, reflectând pur și simplu natura și estompând granițele dintre exterior și interior. Deși fiecare clădire realizată cu ajutorul sticlei reprezintă o provocare unică, rezultatul acestor clădiri a fost întotdeauna impresionant.

Deoarece criza provocată de pandemia COVID-19 l-a afectat și pe el, s-a gândit la soluția unui credit pentru proiecte imobiliare. Acesta este un credit care vine în sprijinul dezvoltatorilor imobiliari și are o perioadă de finanțare până la 5 ani. În plus, i s-a oferit consultanță financiară gratuită și o soluție financiară personalizată nevoilor lui.

Credit în 3 pași simpli

Ca orice antreprenor presat de evoluția pieței imobiliare, Mihai și-a dorit să nu piardă prea mult timp. După sesiunea de consultanță, Mihai a ajuns la concluzia că un credit pentru dezvoltatorii imobiliari îl va ajuta să-și extindă afacerea și să treacă de această criză.

Claret Credit i-a oferit soluția în 3 pași:

  1. alegerea tipului de credit,
  2. aprobarea rapidă,
  3. primirea finanțării.

De ce să alegi un credit pentru proiecte imobiliare de la Claret Credit?

Mihai a putut să negocieze costul creditului în funcție de valoarea împrumutului său, a garanției imobiliare și în funcție de capacitatea lui de plată. Având o perioadă de rambursare de până la 5 ani, perioada pe care o putea alege și singur, în rate fixe lunare, Mihai a întrevăzut revenirea pieței imobiliare, dar s-a gândit și la stabilitatea pieței financiare.

Ceea ce a urât Mihai cel mai mult a fost să i se ascundă costurile. În trecut a întâlnit și instituții bancare, în trecut, care i-au ascuns în paragrafe scrise cu litere mici costurile creditului sau anumite clauze. Claret Credit a afișat transparență încă din timpul consultanței și a aflat toate costurile creditului și rata lunară pentru împrumutul său.

Mihai a primit repede împrumutul și era timpul să-și pună în aplicare toate ideile. A angajat mai mulți muncitori pentru care a plătit pregătirea profesională. Să lucrezi cu sticla nu este la fel de ușor cum lucrezi cu betonul. S-a dovedit că suportul financiar primit l-a ajutat să facă față cheltuielilor cu noile materiale de construcții, cu pregătirea muncitorilor și achiziționarea de utilaje.

Și-a deschis un alt punct de lucru în Brașov și privea cum toate planurile lui devin realitate. Criza i-a încetinit ritmul de creștere al afacerii, însă creditul pentru dezvoltatorii imobiliari de la Claret Credit l-a ajutat să se extindă, proiectele sale imobiliare să devină cunoscute și să treacă cu ușurință peste situațiile dificile întâmpinate.

Alege să nu renunți la visul tău, indiferent de situație, și vei vedea că fiecare problemă are o soluție, iar afacerea ta poate trece mult mai ușor peste o criză economică, cu ajutorul unui credit IFN pentru construcții. Chiar dacă ai o afacere nou înființată, cel puțin o lună de zile ca persoană juridică cu cetățenie română, poți obține un credit pentru persoane juridice, pentru a putea face față cheltuielilor neprevăzute, să poți atrage noi investitori și să-ți dezvolți afacerea.

Succesul se obține atunci când ai încredere în afacerea ta, atunci când depășești situațiile de criză și apelezi la un ajutor financiar, și nu aștepți ca lucrurile să se îndrepte de la sine.


Sursa foto&video: claret.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>