Cuprins
Rămas bun, vară! Bine ai venit, toamnă! Încă din prima zi de septembrie, toamna ne-a arătat cine este șeful și ploile au luat locul dimineților luminate de soare. Așa cum știi, rutina de îngrijire a tenului este diferită în fiecare anotimp. Dacă vara te poți juca cu acele texturi de gel, ușoare și pe bază de apă, în sezonul rece acestea nu mai sunt suficiente. Cremele onctuoase, hrănitoare și cu multe vitamine sunt cele mai potrivite.
În cazul în care introduci și acizi AHA & BHA sau retinol, atunci ai nevoie de o hidratare extra și, bineînțeles, ai nevoie de protecție solară în continuare. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la produsele pe care le ai încă în rutina ta, însă suplinește cu mai multă hidratare, ceea ce va conferi și mai multă hidratare tenului tău. În funcție de tipul și nevoile tenului tău, poți folosi produse simple și eficiente.
Gel de curățare CeraVe
Curățarea tenului este un pas foarte important atunci când ai o rutină de îngrijire a tenului solidă. Nu poți aplica o cremă sau un ser pe un ten care nu a fost curățat în prealabil. Nu doar că vei împinge praful și bacteriile în epidermă, dar a doua zi s-ar putea să ai mai multe imperfecțiuni și coșuri. Folosește un gel de curățare potrivit tenului tău sau încearcă mai multe variante până îți vei găsi preferatul. Mie îmi place să le schimb în funcție de sezon sau de cerințele tenului meu.
Gama CeraVe este o gamă dezvoltată împreună cu medicii dermatologi încă din 2005. Are la bază ceramidele similare pielii, dar și acid hialuronic, colesterol și acizi grași, ingrediente care ajută la protejarea și restabilirea barierei de protecție a pielii. Pentru a răspunde nevoilor diferite ale pielii, CeraVe a creat mai multe game de geluri de curățare și creme.
Dacă tenul tău este gras sau cu rugozități, atunci poți folosi Gel de curățare CeraVe cu acid salicilic care curăță în profunzime, dar și exfoliază blând pielea tenului tău. Conține 0.5% Acid Salicilic, ceramide, acid hialuronic, niacinamide, și nu conține săpun, parabeni, sau parfum. Poate fi folosit și pentru acneea de pe corp și are o acțiune eficientă asupra problemelor pielii.
Tot pentru tenul gras poți folosi și Gel de curățare spumant CeraVe care îndepărtează excesul de sebum, dar și impuritățile și machiajul, fără a usca pielea. Îmi place să testez mai multe produse și produsele noi îmi fac mereu cu ochiul. Având în vedere că nu mai folosesc produse cu parfum de cel puțin 3 ani, imediat ce aplic chiar și un gel de curățare cu parfum, tenul meu reacționează înroșindu-se.
Din cauza schimbărilor hormonale în timpul sarcinii tenul meu a început să se usuce. De la un ten gras/mixt am ajuns la unul uscat, cu nevoi speciale și produse de curățare speciale.
Tenul uscat are nevoie de o îngrijire specială, iar medicii dermatologi au știut acest lucru. Astfel au creat un gel de spălare hidratant, dar și o cremă de curățare. Gelul de spălare hidratant CeraVe pentru pielea normală-uscată curăță delicat, dar ajută și la hidratarea pielii.
Crema de curățare spumantă și hidratantă CeraVe are o formulă care este potrivită pentru pielea normală sau uscată, pentru pielea sensibilă, precum și pentru cei care poartă lentile de contact.
Pentru persoanele care au adoptat metoda double cleansing, Uleiul de curățare spumant și hidratant CeraVe este bine-venit. Formula de tip ulei curăță, hidratează și nu lasă reziduuri grase la nivelul pielii. Conține: ulei de squalane și trigliceride, 3 ceramide esențiale și surfactanți pe bază de aminoacizi.
Folosesc cu plăcere orice gel de spălare de la CeraVe, am folosit și loțiunea hidratantă pentru corp, iar mai nou folosesc crema de protecție solară CeraVe SPF 50.
Toner sau esență pentru față
Multă vreme am folosit toner cu alcool care mi-a uscat fața. Voiam să scap de acel luciu al tenului, însă nu știam că alcoolul din toner îmi deteriorează pielea. Acum folosesc toner în locul apei termale. Acesta conține mult mai multe elemente benefice tenului meu, în comparație cu apa termală, și am impresia că serul se absoarbe mult mai bine în piele.
După ce ai terminat cu procesul de curățare a tenului, pasul următor este tonerul sau aplicarea unei esențe hidratante pentru față. Acest pas poate pregăti aplicarea serului pentru față sau dacă vrei să aplici mai multe straturi pentru o hidratare mai profundă. Diferența dintre toner și esență ține de consistența acestora. Dacă tonerul este mai lichid, esența este mai vâscoasă și poate fi folosită și fără serum.
Tonerul pregătește fața pentru a reține toți nutrienții și vitaminele, dar ajută și la blocarea pierderilor transepidermice de apă. În comparație cu apa termală care poate ajuta absorbția serului sau la diluarea acizilor cu o concentrație mai mare, tonerul conține și el diferite ingrediente hidratante, betaglucan, vitamine, ceramide, acid hialuronic sau acizi AHA cu rol de hidratare a pielii.
- Citește și K18 știe secretele unui păr sănătos
Ser cu acid hialuronic Isntree
Ten curățat, tonifiat și gata pentru pasul următor: serul de hidratare. Un ser cu acid hialuronic cu o greutate moleculară mare este alegerea cea mai bună. În cazul în care acidul hialuronic nu este potrivit tenului tău, atunci alege un alt ser cu ingrediente potrivite pentru tine. Folosit cu toner, apă termală sau esență, serul ajută la menținerea apei în țesuturi, la netezirea suprafeței epidermice și a catifelării acesteia.
Despre acest ser cu acid hialuronic și gama Isntree am scris pe larg aici.
Cremă hidratantă
Dacă nu ești adepta cremei hidratante ziua, iar crema de protecție solară îți asigură hidratarea și acea strălucire pe care ți-o dorești, atunci poți sări peste acest pas și o poți aplica doar seara. Alege o cremă hidratantă ușoară, în cazul în care ai tenul gras sau mixt, sau poți alege una mai onctuoasă dacă ai tenul uscat.
Ai grijă ca această cremă hidratantă să conțină ceramide, vitamine, acid hialuronic sau alte ingrediente benefice tenului tău. Dacă te confrunți cu un ten cuperozic, atunci gama Bioderma Sensibio te poate ajuta. Ingredientele calmante și emoliente calmează pielea iritată, reduc roșeața și formarea scuamelor la nivelul pielii. Este o formulă fără parfum, hipoalergenică, non comedogenică și cu o textură ușoară, non grasă.
Protecție solară tot timpul anului
Protecția solară este importantă în orice anotimp și este modalitatea cea mai simplă de a-ți menține pielea mereu tânără, dar și să te protejezi împotriva cancerului de piele. Pentru că sunt persoane care preferă diferite texturi și filtre chimice sau minerale, dar și SPF pentru ochii sensibili, am scris in acest articol ce produse cu SPF pentru ochii sensibili recomand, protecție solară care a funcționat pentru mine.
Uneori este o loterie să găsești SPF-ul potrivit și de aceea poți încerca mostrele disponibile. Suntem diferiți și nu întotdeauna o cremă de protecție solară care se potrivește tenului meu, va fi potrivită 100% și pentru o altă persoană. Și eu am testat multe SPF înainte de a-l găsi pe cel mai bun pentru nevoile tenului meu, dar care să fie și budget friendly.
Pingback: K18 știe Secretele Unui Păr Sănătos - Lady In Black 2022
Pingback: Buchet De Flori De La Bloomeria - Lady In Black 2022
Pingback: Cum Să Fii Frumoasă Vara Cu Rutina De Frumusețe - Lady In Black 2022