Parfumuri arăbești – arome din inima Orientului
Parfumuri arăbești – arome din inima Orientului

Parfumuri arăbești – arome din inima Orientului

De câțiva ani, au început să fie populare și la noi parfumuri arăbești, iar prețurile au devenit din ce în ce mai accesibile. Parfumul oriental este sinonim cu exotismul, senzualitatea și o chemare îndrăzneață către povestea celor 1001 de nopți. Vizibil feminine, aceste parfumuri combină tonurile tari, lemnoase, cu aromele calde, dar și cu cele florale.

Parfumul – un accesoriu indisponibil

Parfumuri arabesti

Parfumurile au devenit un accesoriu important în viața noastră. Femeile secolului XXI consideră că parfumul pe care îl poartă face parte din personalitatea lor. În același timp, parfumul unui bărbat rămâne factorul numărul 1 atunci când vine vorba de alegerea unui partener. Potrivit cercetătorilor, un bărbat își folosește simțul optic pentru alegerea unui partenere. Femeile, pe de altă parte, își folosesc mai mult simțul olfactiv, chiar și atunci când întâlnirea nu este de natură sexuală.

De-a lungul timpului, parfumurile au fost folosite ca instrumente de seducție. Parfumul oriental emană un sentiment de control și libertate. Aromele puternice sunt amestecate cu miresme bogate și condimentate. Parfumurile arăbești integrează notele florale pentru a încânta și fascina simțurile.

Industria cosmetică a fost întotdeauna orientată spre consumator, iar parfumurile urmează tendințele modei și temele în materie de frumusețe. Parfumul oriental este foarte cerut, mai ales în sezonul rece, datorită mixului său exotic, precum și a notei personalizate.

Industria parfumurilor se confruntă cu provocări încontinuu și de aceea trebuie să-și îmbunătățească mereu oferta, să aducă parfumuri dintr-o gamă diversificată, să fie în tendințe cu noile apariții și să conțină elemente organice.

Un parfum oriental poate satisface toate aceste cerințe. Astfel, poate concura în industria parfumurilor, aflată în continuă expansiune. Acest lucru este valabil și pentru parfumurile pentru bărbați, deoarece influențele orientale oferă mai mult spațiu pentru inovație și expansiune. Parfumurile inspirate de celebrități și orientate către tinerii din ziua de astăzi, integrează mai multe arome orientale, arome naturale și organice pentru a rămâne în competiție.

Ingrediente parfumuri arăbești

Parfumuri arabesti 2

Pentru a face un parfum, ai nevoie de multe cunoștințe de chimie organică. Un parfum arăbesc scump nu este un simplu amestec de uleiuri esențiale, elemente aromatice, solvenți și fixatori de aromă. Este o adevărată artă să creezi un parfum, să integrezi aromele pentru ca produsul finit să fie unul de calitate. O astfel de abordare creativă preia mai multe extracte contrastante și le dispersează sub forma unor straturi de parfum.

De ce este parfumeria o artă? Spunem acest lucru pentru că un parfum cuprinde cel puțin trei note. Acestea se armonizează la fel ca notele muzicale dintr-o melodie. Cele trei note ale parfumului includ: nota de vârf, de mijloc și nota de bază. Aceste note se bazează pe gradientul de evaporare al fiecărui extract aromatic. Nota de vârf, cea care face prima impresie, se contopește cu cea de mijloc care persistă o vreme. Nota de bază este cea care domină și lasă impresia de durată, mirosul care va persista de-a lungul zilei.

Notele unui parfum

Nota de vârf, numită și nota de început, este cea care se observă imediat după aplicarea parfumului. Această notă este cea care atrage și te face să afli mai multe despre acel parfum, despre ingredientele lui, sau cea care te face să-l pui la loc. Este cea care se evaporă cel mai repede.

Nota de mijloc sau inima parfumului apare chiar înainte de evaporarea notei de vârf. Nota de mijloc este suficient de creativă pentru a masca nota de bază intensă. Aceasta este combinată cu grijă în baza parfumului și se eliberează plăcut, încet.

Nota de bază este cea care oferă “tema” principală a parfumului. Cu o evaporare întârziată, nota de bază este cea care rămâne. De obicei, aceasta anunță o aromă bogată și profundă, care are nevoie de timp pentru a-și face simțită prezența. Este percepută aproximativ după treizeci de minute de la aplicare.

Aromele orientale conțin ambră și rășină de labdanum, care oferă un miros dulce. Sunt adesea integrate în aromele condimentate, florale sau lemnoase. Astfel avem: parfum floral oriental, oriental lemnos și oriental de bază.

Ce fel de parfum oriental ți se potrivește?

Dacă îți place să trăiești viața la maximum, atunci parfumul arăbesc este cel care ți se potrivește. Este posibil să fii etichetată ca fiind o femeie autoritară sau încrezută. Alege un parfum cu note de caramel delicios, ciocolată neagră sau albă, sau chiar un amestec de cappuccino.

Ești o femeie îndrăzneață, dar și misterioasă, senzuală și intrigantă, sofisticată și stăpână pe tine, pasională și aventuroasă, și îți lași amprenta oriunde te-ai duce? Atunci nu te vei mulțumi să miroși obișnuit sau ca toată lumea. Alege un parfum arăbesc!

Dacă ai folosit parfumuri clasice, dar cu note orientale, precum Euphoria de la Calvin Klein care conține note de orhidee neagră, arome exotice de rodie și kaki, integrate cu o bază de chihlimbar și lemn de santal, atunci un parfum oriental va fi pe placul tău. Dior Midnight Poison conține note puternice de trandafir negru, chihlimbar și patchouli. Ralph Lauren Hot, te seduce cu notele de scorțișoară picantă, arțar luxuriant, finalizând cu note dulci de lapte, smochine și mosc.

Dacă îți place vanilia, optează pentru parfumul clasic Guerlain Shalimar. Acesta include note de vârf de bergamotă, portocală, acorduri verzi, cu note de mijloc formate din iris, trandafir, vetiver, patchouli. Notele de bază te revigorează cu un miros caramel, tonka, vanilie și mosc. Guerlain Shalimar este un parfum exotic, dar jucăuș, care a fascinat infinit încă de apariția lui.

În funcție de preferințele tale, alege cele mai bune parfumuri arăbești cu miros puternic sau dulce, parfumuri care îți dau încredere, dar care nici nu-ți consumă tot bugetul alocat frumuseții.

Cele mai vândute parfumuri arabești


Loading

3 Comments

  1. Pingback: Valentine's Day - Parfumuri Dama Si Barbati - Lady In Black 2023

  2. Pingback: 8 Martie - Cadouri Pentru Femei - Lady In Black

  3. Pingback: Parfumuri Arabesti | Ghidul Parfumurilor Arabesti De Lux - Lady In Black 2023

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>