Borsec – Regina Apelor Minerale
Borsec – Regina Apelor Minerale

Borsec – Regina Apelor Minerale

Încă din perioada intrauterină, fătul stă în mediul lichid, iar atunci când se naște apa reprezintă aproximativ 60% din greutatea corpului său. Apa este cel mai important nutrient și este esențială supraviețuirii noastre. Experții în tehnici de supraviețuire vorbesc despre Regula lui 3: rezistăm fără aer 3 minute, pe timpul viscolului rezistăm 3 ore, fără apă 3 zile, iar fără mâncare 3 săptămâni. Cu trecerea anilor medicii au vorbit de cazuri extraordinare în care oamenii au supraviețuit fără apă între 8-10 zile.

Importanța apei de calitate

Beneficiile consumului de apa

Apa are un rol important în reglarea temperaturii organismului, menține echilibrul fluidelor și al electroliților, dar asigură și echilibrul ph-ului. Este un bun detoxifiant și ajută la oxigenarea celulelor, dar și la transportul substanțelor nutritive în sânge. Sângele nostru conține apă. Fără apă corpul nostru nu ar putea digera mâncarea sau elimina toxine din organism.

Nu orice apă este bună pentru organismul nostru, iar încărcătura de săruri din apă trebuie să fie cât mai mică. Dacă aceasta este în concentrație mare, poate ucide. De aceea nu se recomandă apa de la robinet sau cea din fântână sugarilor și copiilor mici, ci o apă plată oligominerală, cu un conținut scăzut de azotați, dar și cu un reziduu sec cât mai mic.

O apă bună de băut ar trebui să conțină sub 500 mg/l de reziduu sec, spun experții în nutriție. În cazul în care cantitatea de reziduu sec este depășită, atunci crește riscul ca acest compus chimic să se depună în unele zone ale corpului și să provoace pietre la rinichi sau probleme cu bila. Însă băută în cantități normale, nu ești expus unui risc. În cazul apelor minerale carbogazoase care conțin săruri se depășește cantitatea de reziduu sec, însă se aduce corpului un aport de oligoelemente, calciu și magneziu. Dacă ești o persoană sănătoasă și ai vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, poți bea orice apă minerală naturală care îți place!

Cea mai bună apă

Cea mai bună apă este aceea care ne potolește setea și ne hidratează. De câte ori nu ai băut apă și ai simțit că nu ți-ai potolit setea? De câte ori nu ai mers la doctor și acesta ți-a spus că pielea și tensiunea îți sunt afectate din cauza consumului insuficient de apă, deși tu spuneai că bei regulat apă? Înainte de a declara care este cea mai bună apă, ar trebui să cercetezi sursele din care te informezi (https://www.facebook.com/Borsec.ReginaApelorMinerale), să vezi din ce izvor natural izvorăște aceasta, să ții cont de gustul acesteia, pentru că și apa trebuie să aibă gust și cel mai important, să-ți evaluezi starea de sănătate înainte de a bea doar un tip de apă.

Sunt anumite trenduri printre vedetele care recomandă doar apa alcalină, altele doar apa plată sau altele apa minerală. Pentru a-ți menține echilibrul este bine să bei din toate, să alternezi. Așa cum nu mănânci doar un fel de mâncare pe durata unei zile sau timp îndelungat, așa și apa trebuie să fie diversificată.

De 215 ani Borsec este pe mesele românilor și toți o știm ca Regina Apelor Minerale, titlu acordat încă din 1873. Izvorăște din inima Borsecului și a fost îmbuteliată industrial în 1806. Chiar dacă înfățișarea sticlei s-a schimbat de-a lungul timpului, calitatea apei a rămas aceeași, iar Borsec oferă tuturor “un strop de sănătate și puritate naturală”.

Apa minerală

Nicio apă nu seamă cu cealaltă și nici nu au proprietăți identice. În funcție de cerințele fiecărui om, acesta poate consuma un anumit fel de apă minerală. Apa minerală Borsec este recomandată copiilor adolescenți în creștere, femeilor care vor să preîntâmpine instalarea osteoporozei, deoarece aceasta are un conținut ridicat în calciu care este necesar pentru buna funcționare a sistemului osos.

Dacă ești sportiv și te resimți după un efort prelungit în care ai transpirat abundent, ar trebui să consumi o apă cu un conținut ridicat în săruri minerale pentru compensarea pierderilor de săruri din corp, iar apa minerală Borsec acoperă aceste cerințe ale corpului tău. La fel și persoanele care își desfășoară activitatea într-un mediu cu temperatura foarte ridicată sau au ales să meargă la saună pentru detoxifiere, li se recomandă apa minerală Borsec cu un conținut de săruri minerale și magneziu care previne contractările musculare.

Persoanele care vor să prevină oboseala cronică, fizică sau intelectuală, este bine de știut că pot consuma o apă bogată în magneziu. Aceasta ajută și la echilibrarea metabolismului. Borsec este recomandată și pentru această categorie.

Când este indicat să fie consumată apa minerală? În timpul sau după terminarea mesei, consumul de apa minerală stimulează digestia. Personal consum apă minerală Borsec și atunci când simt nevoia de a bea ceva acidulat și prefer să nu beau suc. Când sunt la serviciu îmi iau o sticlă mică de Borsec și este plăcerea mea care nu conține calorii. Sticla mare este bună și când vrei să bei un șpriț cu prietenii.

Contraindicații

Apele minerale cu o cantitate ridicată de sodiu și calciu nu sunt indicate persoanelor care suferă de afecțiuni ale inimii sau persoanelor cu afecțiuni ale rinichilor sau bilei.

Borsec – din grijă pentru tine

Borsec este un brand 100% românesc ce oferă de 215 ani un strop de sănătate și puritate prin apa obținută din izvoarele Borsec, fiind considerată Regina Apelor Minerale, iar de aceea sticlele sale beneficiază de un sistem de acoperire ce împiedică propagarea prafului și bacteriilor pe capac. Acesta se desprinde ușor, iar tu scapi de grija microbilor pe care i-ai fi putut ingera.

În plus, Borsec se găsește și la sticlă, nu doar la pet, deoarece înțelege grija noastră pentru mediu și reducerea plasticului.

Pentru că anul acesta este unul aniversar, închinăm un pahar de apă minerală în cinstea lui: Borsec, 215 de tradiție și prestigiu!

Sursa foto: arhiva personală, facebook.com/Borsec.ReginaApelorMinerale, colaje realizate în canva.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<p>Drepturi de autor!</p>